Venturi Atlantique 300, zelfs in Abu Dhabi exclusief

Auteur: , 25 Reacties

Al meer dan 15 jaar oud, en met slechts een V6'je. Toch heel zeldzaam en opvallend. Tussen de AMG Mercedessen, Ferrari's en andere supercars een interessante verschijning in Abu Dhabi.

Er rijden slechts tientallen van rond. De auto is Frans levert tevens het bewijs dat enkel een goede auto bouwen niet voldoende is om een merk te maken. In zijn tijd reed de auto verschrikkelijk soepel en snel, nog steeds hoeft ‘ie zich nergens voor te schamen. Jeremy Clarkson was er dol op. Soepeler dan een Lotus Esprit. De Venturi was stiller, wendbaarder en voelde in alles degelijker aan. Toch wilde niemand hem hebben.

De Atlantique was sinds 1991 in productie. Deze 300 (biturbo) is een update, gemaakt vanaf 1994. Zonder turbo was de V6 goed voor 213pk, met turbo 285pk. De biturbo was het 1998 feestnummer met een verder opgewaardeerde 24-kleppen V6 en 314pk.

Met een totaalgewicht van zo’n 1100kg bracht de V6 grootse prestaties tegen een kleine inspanning. Het bekende accelereren van 0-100km/u geschiedde in de biturbo in 5 seconden. Meer foto’s bekijk je op autojunk.nl.

Met dank aan SjeikLars voor de spot!25 reacties

wow al die dikke auto´s eromheen. Volgens mij kan een Jan modaal daar minimaal E-klasse rijden.
@kurdmanx: Haha inderdaad de auto’s die je daar om je heen ziet rijden zijn wel een stukje duurder dan wat je in Nederland op de snelweg ziet. Bentley’s rijden daar eventueel rond als hier golfjes….
Gave verschijning tussen en super exclusief. Al lijken de achterlichten wel van een Ford Sierra.
http://static.autojunk.nl/pictures/2011/0316/140923/image_04.jpg
Clarkson vond ‘m niets dus ik vind ‘m niets :)
Haha inderdaad de auto’s die je daar om je heen ziet rijden zijn wel een stukje duurder dan wat je in Nederland op de snelweg ziet. Bentley’s rijden daar eventueel rond als hier golfjes….
Lijkt op een Michael Vaillant ontwerp.
Er staat er een te koop in Frankrijk: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?lang=de&id=140252886&pageNumber=1&__lp=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.modelDescription=Atlantique&negativeFeatures=EXPORT&categories=SportsCar&tabNumber=2
@T16: Beter zoek je ff een matzwarte op!
@T16: Ziet er een proper exemplaar uit…
@T16: Mooi interieur zit daar in! De exterieur kleur weet ik alleen niet helemaal wat er van te denken. Toch iets meer blauw, of een totaal andere kleur er op.
Ik zou hem wel willen hebben. Mooie bak, zoiezo doen.
Die spiegels komen van de Citroën CX ! Zo had de TVR Griffith de (omgekeerde) achterlichten van de oude Vectra (eerste generatie), en zitten de spiegels van de CX ook op andere (in beperkte serie gebouwde) sportwagens…
@Frissegast: Komt in de beste families voor, de AM Virage bijv. is ook zo’n zoekplaatje met onderdelen van diverse herkomst.
@rikkon: DB7… met 323f achterlichten blijf ik het mooiste voorbeeld vinden ;)
@Alwood: foto of link pls ? :p ik vond het niet met googlen en kben erg benieuwd , was me niet opgevallen :)
@Alwood:
Wow dit is me nog nooit opgevallen zeg!

Weer wat geleerd, Thanx Autoblog!
@Alwood: ARRGGH!! Vreselijk! Een DB7 wil ik dus ook niet meer hebben… Pure Aston Martin? Helaas!
Beetje MR2 achterkantje als je mij vraagt, SW20 dan wel, niet die nieuwe
Schitterende auto zo’n Atlantique.
Als ik moest kiezen tussen zoeen of een Esprit dan zou ik er nog een nachtje over moeten slapen. Gelukkig hoef ik niet te kiezen…
Mooie auto! Jammer dat hij zo weinig verkocht is.
Of de Noble met zijn ford mondeo acherlichten..
hij is wel leuk, maar ’t is geen supercar…
Ziet er nog best goed uit! V6 klinkt ook niet verkeerd… Het is geen supercar, meer een hele gave hobby auto!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).