Autoblog duotest & video: Punto Evo vs Polo BlueMotion

Auteur: , 98 Reacties

Na elke week een nieuwe rijtest in een nóg dikker pk-kanon dan de vorige wordt het tijd voor bezinning. Want ook in auto’s met minder dan 100 pk kan je lol hebben... Of toch niet?

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk in de video HIER! ]

Voor een duotest heb je twee mensen nodig, en dus trommelden de heren van Autoblog ondergetekende op van zijn lekkere warme tropische eiland om de winterse vrieskou te trotseren. It’s a dirty job, but someone has to do it.

De markt voor diesels met 14% bijtelling heeft in een jaar tijd een enorme vlucht genomen. Deze auto’s genieten een aanzienlijk belastingvoordeel, aangezien de eigenaar er geen BPM en geen wegenbelasting over hoeft te betalen. Combineer dit met de zuinigheid van dieselauto’s, en de lagere prijs van de stookolie, en het is niet vreemd dat deze kleine wagentjes vorig jaar als warme broodjes over de toonbank gingen. Om in aanmerking te komen voor de belastingvoordeeltjes mag de auto niet meer dan 95 gr/km aan Co2 uitstoten.

Nadat Volkswagen het spits afbeet met de Polo Bluemotion, volgden andere fabrikanten al snel met soortgelijke modellen. Elk kwartaal breidt de keuze voor de prijsbewuste consument zich verder uit. Wij grepen twee 14%-bijtellers van het eerste uur bij hun nekvel, die ondanks hun zuinige overeenkomst toch heel verschillend zijn.

Fiat Punto Evo

Om maar met de deur in huis te vallen: de Punto Evo is van de twee het best geoutilleerd, zowel onder de motorkap als in het interieur. Hij beschikt over een 1.3 liter viercilinder met 86 pk en een maximum koppel van 200 Nm. De loopcultuur van het JTD-blok is heel beschaafd te noemen, en zelfs na een koude start loopt de motor rustig en soepel. Om zo dicht mogelijk bij het beloofde verbruik in de buurt te komen beschikt de auto over een dichtgetimmerde voorkant (minder luchtweerstand), een schakelindicator die je pertinent veel te vroeg naar een hogere versnelling stuurt, en een start-stop systeem (mild hybrid dus). Met name in de stad moet dit brandstofbesparing opleveren, maar na een koude start weigerde dit systeem pertinent dienst totdat de motor goed opgewarmd was. Voor korte stadsritjes in de winter hoef je dus niet te veel op deze vinding te rekenen.

Volkswagen Polo Bluemotion

Voor de Polo BlueMotion heeft Volkswagen voor een driepitter gekozen, met een cilinderinhoud van 1,2 liter. Start je deze koud, dan waan je je in een boerenschuur waar de Massey Ferguson aangeslingerd wordt, en krijg je spontaan flashbacks naar ver vervlogen tijden, toen common rail nog uitgevonden moest worden en diesels nog enorme herriebakken waren. U begrijpt dat de Polo niet bepaald de stilste is. Gelukkig vervaagt veel van dit geluid zodra je in de bestuurderstoel gaat zitten, dus qua isolatie zit het wel snor. Als je de optielijst hebt gelaten voor wat hij was is het in het interieur trouwens wel een kale bedoening, want standaard zit er niet zo veel op de Blue Motion. In een poging de basisprijs concurrerend te houden kon er zelfs geen afstandbediening voor de portiervergrendeling af. Armoe troef dus, maar niets dat een paar vinkjes en wat extra euro’s niet kunnen verhelpen.

Zetten we de twee auto’s naast elkaar dan zien we naast de vele (onderhuidse) overeenkomsten toch ook een duidelijk verschil. De Polo kenmerkt zich door scherpe lijnen, terwijl de Punto juist een heel rond wagentje is. Smaak is uiteraard persoonlijk, maar als je naast de auto’s staat valt toch vrij duidelijk op dat de Polo (dankzij zijn Volkswagen-DNA?) een stuk frisser en volwassener smoelt.

Tot zo ver het uiterlijk, maar hoe verhouden de prestaties zich tot elkaar? Hierover kunnen we kort zijn: de Punto laat geen spaan heel van de Polo. Beide auto’s zijn verre van hoogvliegers, maar daar zijn ze ook niet voor gemaakt. Nul tot honderd, iets dat bijna elke auto tegenwoordig binnen de 10 seconden kan, vergt nogal wat geduld, en ook voor tussenacceleraties moet je de tijd nemen. Je moet roeien met de riemen die je hebt, en geen enkele 14%-koper schaft zijn auto aan om hier zwaar mee te gaan hoeken of de lokale tuningclub tot stoplichtsprintjes te verleiden. Dat gezegd hebbende moet ik zeggen dat de performance nog niet eens zo heel zwaar tegenvalt, zeker niet van de Punto, die zijn Duitse rivaal stof laat happen. Ze zijn traag, maar door hun relatief kleine omvang en gewicht voelen ze niet kolossaal of log aan. Hierbij kom je echter wel altijd bij de paradoxale situatie uit dat als je iets vlotter wilt, je hoger in de toeren zal moeten, waardoor je die mooie verbruikscijfers meteen overboord kiepert, en waarmee eigenlijk het hele bestaansrecht van deze wagentjes teniet wordt gedaan.

Volkswagen Polo vs Fiat Punto

Zijn de Punto Evo en de Polo BlueMotion ook een beetje all-round bruikbaar? Ja, maar dan moet je je wel realiseren dat je beschikt over een klein en relatief traag blok. In de stad komen ze moeiteloos mee, maar ook hier geldt dat als je even dat beetje extra punch wilt, je eenvoudigweg wat hoger in de toeren moet klimmen. Pas vanaf 2000-2500 toeren presteert de motor op zijn best, en tegen die tijd had de schakelindicator je het liefst al twee versnellingen hoger gehad. Op de snelweg merk je vooral dat je cc’s te kort komt. Het wil allemaal prima naar snelheden van 150-160 km/u, maar je moet er simpelweg de tijd voor nemen. Check dus vooral twee keer je binnenspiegel en zeg een paar weesgegroetjes voordat je die vrachtwagen gaat inhalen. Beschik je echter over een ‘tranquilo’-mentaliteit, dan kan je veel (financieel) plezier aan een 14%-bijteller beleven.

Zou ik een van beide geteste auto’s ook zelf aanschaffen? Nee. Van beide auto’s zou de meest rationele keuze de Punto Evo zijn, en dit vind ik ten eerste simpelweg geen mooie auto, een argument dat in mijn beslissing meeweegt. Ten tweede is de aanschafprijs van ruim 15.000 euro behoorlijk aan de forse kant. Ik weet dat vergelijken met het guldentijdperk, 9 jaar na dato, een gotspe is, maar toch: minimaal 33.000 gulden voor een stadmini is geen kattenpis. Zelf behoor ik duidelijk niet tot de doelgroep, maar de ontzettend goede verkoopcijfers van de superzuinige diesels geven duidelijk aan dat er in de rest van Nederland wel degelijk een markt voor is, waarvan de vroegkomers VW en Fiat ook duidelijk de vruchten hebben geplukt. Filmpje!98 reacties

En dan niet eens het werkelijke verbuik tijdens de test meten.. beetje een misser.

Maar oh boy, die Herman is een topper hoor! Ik zeg: hem meteen de C63 AMG Coupé test laten doen!
wat is die fiat lelijk naast de polo zeg. nu maar test bekijken. maar het wereklijke verbruik niet getest?! o o..
Ik rijd nu ruim 2 jaar met een Grande Punto met vrijwel dezelfde aandrijflijn als de hierboven beschreven evo en ik ben het niet met het artikel eens. Ja, het zijn spaardieseltjes en ja, het zijn geen pk-monsters, maar het is absoluut geen behelpen in een Punto. Het is een stille, comfortabele en goed uitgeruste auto die heel goed met het verkeer meekomt. En 15 mille is wel echt goedkoop voor een dergelijke auto, goedkopere diesels zijn er niet.
@dondeboer: ik zeg ook niet dat het behelpen is, hence: “Dat gezegd hebbende moet ik zeggen dat de performance nog niet eens zo heel zwaar tegenvalt,”

Je moet geen wonderen verwachten, daar ze zich aan de onderkant van het spectrum van beschikbare motoren begeven.
@dondeboer: Om mee te komen in het dagelijkse verkeer is er niets mee inderdaad! Het is alleen wel even wennen als je een auto gewend bent met iets meer pks, maar dat is na een paar dagen.. oke paar weken.. ook weer over.
Herman presenteerde als een Autoblog presentator en niet als een Autoweek presentator zoals in de vorige filmpjes. Goede vooruitgang! :)
@Jimmie: Hij gaat inderdaad per video vooruit! Een beetje duidelijker praten zou nog wel fijn zijn;)
Is dit in de buurt van Molenhoek opgenomen? Die polo is een beetje een achterhaald concept geworden. Want als je naar de punto kijkt zie je dat je helemaal geen kaalgeplukt model nodig hebt om zuinig rond te karren
Spannende Duotest!
Die herman heeft echt wel humor. Hij mag vaker langs komen van mij.
Ik wacht wel even op de Polo GTI vs Punto Abarth duotest :)
@enveekaa: Ik ook. AB, testen die hap!
@enveekaa: Wel de esseesse nemen dan he! In het rood bij voorkeur.

Geen VAG homo die dat kan weerstaan :mrgreen:
komt er iemand binnenkort na aanleiding van dit filmpje een evo kopen? :P koene auto velserbroek bestaat 50 jaar komend weekend en we geven extra kortingen weg…. interesant… :D
Herman is wel een nice guy, alle respect en heb alles met hem voor! Maar er mist toch iets, maar wat kan ik zo 1..2..3.. weer niet op noemen!
@RickB: uh.. de x-factor….
@RickB: Duidelijkheid in zijn stem, en iets spontaner voor de camera… Maar dat is moeilijk! Moet je oefenen, komt vanzelf denk ik;) Het lijkt nu nog een beetje ingestudeerd.
Wat zegt die Herman allemaal bij 1.00?
@bobb: ‘I hate to say ‘I told you so’, maar uh I told you so”
@jipino: dat vind ik dan weer een beetje autoweek style
@straatpiraat: Ik ook. Beetje afgezaagd.
@straatpiraat: Nee, want dan zouden ze autoblog polo’s en jassen aan moeten hebben
@Lucb: haha nu je dat zegt moest ik ergens aan denken; zie je Clarkson al met een top-gear t-shirt lopen hahaha. Beter goed gejat dan slecht bedacht, eat that autoweek! Geen autoblog shirtje aub dus.
@straatpiraat: Zou wel eens leuk zijn als 1 april grap
Goed geschreven stukje, mag ook gezegd worden!
Herman maakt grote stappen! dit is 10x beter dan het vorige filmpje!
Over de auto’s dan: allebei prima wagens voor het dagelijkse verkeer en lekker “goejekoop”!
fantastisch,

leuk ook dat AB naar wensen van de lezers / kijkers luistert en wat mindere Peekaa behoeftigen test :-)
Ik ben nog steeds geen fan, maar Herman maakt grote vooruitgang in vergelijking met zijn vorige filmpje!
Haha dit moedigt aan tot kopen! kuch.
moest ik zo een goedkoop mogelijke auto (incl airco) hebben zou ik zelf voor de punto gaan
Gelukkig wordt de lijst van deze ‘boodschappenbijtellers’ wat langer: Citroën C3/DS3 e-HDI, Skoda Fabia Greenline, Renault Clio, Renault Twingo en ga zo maar door. Er begint langzamerhand dus steeds meer keuze te komen voor de ‘jan-modaal met de groene portemonnee’. Niet dat ik zomaar in dit segment zou winkelen, maar voordelig is het wel.
Ik prefereer beide tuuten nog ver boven een Prius of een Insight. Maar als ik de vrije keuze heb hoef ik geen van alle oud-Hollandse-knaken-poets-mobielen en schaf een auto aan waar ik meer plezier aan beleef tijdens het rijden in plaats van plezier na het tanken als ik het verbruik uitreken. Dat boeit me voor geen meter. (zowel met betrekking tot mijn lease-bakkie als met onze privé auto)
Goed bezig, lekker de verlichting aan laten staan bij het op slot zetten. ;) Wat kunnen we hieruit leren naast het feit dat bij de Polo niet over afstandsbediening beschikt? Juist, dat ze niet zijn voorzien van een verlichtingsverklikker. :P
Leuke video mannen, informatief ( ;) ) en super komisch. :D
@AutomotiveDesigner: mag aannemen dat dit niet serieus bedoeld is…?
@Pordon: Mijn laatste zin is wel serieus bedoeld. :D
A la Topgear:
2 auto’s testen en tot een besluit komen dat je een andere moet kopen :D
Herman klinkt nog steeds als een Autoweek presentator… Hij is zo saai en zijn ironie, want het zijn echt geen grappen, is echt slecht en komt niet uit de verf.
BTW: je ziet gewoon de scherpe randen in het interieur van die Punto, bovendien vind ik die blauwe kleur in het interieur echt spuuglelijk.
@gerard1710: Ja vind ik ook, ik ben verbaasd dat er nog zoveel positieve reacties over zijn. En NEE ik kan het absoluut niet beter, maar ik heb het ook nooit beweerd. Hij komt op mij gewoon een beetje gemaakt over, misschien een kwestie van tijd dat ‘ie wat lekkerder in z’n vel zit met een camera op zich gericht, ik zou er ook aan moeten wennen in ieder geval.
@jipino: Je neemt natuurlijk een risico als je de handschoen oppakt en voor het eerst voor de camera actief wordt. Dat kan twee kanten op vallen en ik ben niet uit op alleen maar lofzangen. Maar ga er van uit dat de mening van de lezers zwaar gewogen wordt, zonder lezer geen site per slot van rekening.

Het is alleen wel zo dat wat voor de een werkt, voor de ander niet per se positief is. Vind je ’t niks, dan is dat jammer, en suggesties zijn altjd welkom, maar ga er ook van uit dat er een stukje ontwikkeling moet plaatsvinden.

Als je het, kort door de bocht gezegd, kut met peren vindt dan zij dat zo, en ik hoor graag wat er beter moet. Op serieuze kritiek ga ik altijd serieus in. Dus shoot!
@sir_smokalot: Ik vind het ook wel knap dat je het durft, je stelt jezelf wel bloot aan kritiek, soms positief, soms negatief. Maar zoals ik dus al zei en jij ook, het zal vast wel even wennen zijn. Net zoals met elke baan. Het is cliché, maar ik denk dat het belangrijk is om jezelf te zijn op tv. Dan komt het wat meer over alsof wat je zegt spontaan is, niet van tevoren geschreven;) Ik vind het overigens wel beter dan het vorige filmpje hoor.
@sir_smokalot:
je doet het goed hoor! over een paar maanden is het weer beter.
@sir_smokalot: Keep up the good work! Kritiek is makkelijk achter het toetsenboord.
Nou, dan toch maar een DS3, hè jongens?
@Citrofiel: doe mij maar liever de kaalste mini (alleen airco heb ik nodig)
@KaCh1ng: Maar die is er niet als 14%-mrb-vrij bakkie.
@Citrofiel: Nou, ik kwam laatst zo’n ding tegen op een parkeerplaats en ik MOEST even naar binnen gluren… En wat een geweldig interieur! Ik zou hem alleen daarvoor al willen hebben.
@Cantago: Altijd leuk om te horen dat Citroën goed bezig is. :)
Ik mis Aimee !!

Die trok veel kijkers…en deed het leuk….

AB WAAR IS AIMEE ?????
@markietwo: Trok ze veel kijkers? Hmm intressant ;-)
@enveekaa: Jou niet dan? Ooh dan heb je wel iets gemist!
@enveekaa: Waarschijnlijk net in die periode dat jij er nog niet was.
@GOD: Blijkbaar, ik hou me warm aanbevolden, mocht ze meelezen :)
yay! *zwaait met Grande Punto vlaggetje*

Ben het overigens wel eens met de minpunten. De GP is mooier dan de EVO. De besturing went overigens wel snel.
Als ex-GP rijder vind ik de Punto EVO ook zeker geen verbetering als je naar het exterieur kijkt. Van binnen is het wel degelijk een verbetering tov de GP.

In dit vergelijk zou ik zeker ook voor de Fiat kiezen, de Polo vind ik persoonlijk een erg duffe auto.
@extaxi: Idd het interieur van de oude is iets minder modern, maar vanbuiten vind ik dit toch zeker geen verbetering.. Daarom heb ik ook voor n 2de handse GP gekozen
Whahahahaha op het einde van het filmpje dacht ik dat wouter op een blok hout stond!omdat ook de camera zo snel van boven naar beneden ging. (de lange en de korte om maar te zeggen) en dat bleek niet zo te zijn….. MAN!!,… is Wouter zo HUGE of is Herman z’n kaboutermannetje?!
@tvrspeedsix: Ik heb Wouter live mogen aanschouwen: hij is Huge;)
volgens mij heeft de polo 1 groot voordeel
hij kan ook als 5-deurs en volgens mij de punto niet
(srry weet niet zeker als er geen 5 deurs punto is ben namelijk niet zo’n grote fiat expert):roll:
@kets: Punto is er natuurlijk ook als 5 deurs…
De Polo oogt mooier en sportiever. Is wat betreft kwaliteit afwerking, ophanging, veiligheid een topper. Bij een test van consumentenorganisatie Testaankoop kwam hij trouwens op de eerste plaats en verbruikte minder dan de Honda hybride
Herman heeft z’n zakelijke tenue gelukkig thuisgelaten (doelgroep aansprekend !). Ook babbelt hij wat lichter door de versnellingen heen (grammaticaal prettiger!). Nu alleen nog ff die sjoege van hem afgooien, dat er een camera op z’n plaat staat….voor de rest, go Herman !

Punto is toch wel mooier, zeker qua interieur. Kzou ze alleen nooit willen rijden.
Het is wel direct helder van de plaatjes af; die Polo is al erg bedaagd. Motor en interieur icm de standaard uitvoering complementeren het 1989 gevoel.
Doet Fiat het een heel stuk beter.

Autovisie was ook helder en duidelijk; Polo is ouderwets. Punto is nieuw.

Valt VW weer door de mand
Nog eens leuk testje.. Ook leuk dat ze nu met 2 zijn en ik hoop dus ook dat er meer zo’n vergelijkingen komen…. Is wel leuk eigenlijk…
Doe zo verder ;-)
Mm die Herman laat toch wel zien dat bloggen achter een monitor en “presenteren” voor de camera twee totaal verschillende dingen zijn.
Ja, Herman heeft echt advies nodig van pubers die hun school nog niet hebben afgemaakt…
Jullie vergelijken hem teveel met Wouter en zijn nasale zeurstem, Herman brengt weer een beetje evenwicht en is wat serieuzer en dat is precies wat Autoblog wel kan gebruiken.
@rebbels: Je zou denken dat jij je basisschool nog niet hebt afgemaakt. Wat je eigenlijk zegt, is dat pubers geen enkel recht van spreken hebben en nooit iets zinnigs zeggen. Dat is gewoon leeftijdsdiscriminatie. Als zij iets positiefs over hem zeggen, dan doe je dat ook niet af als onzin omdat het pubers zijn. Natuurlijk zullen oudere mensen (meestal) meer levenservaring en dergelijke hebben, maar dat betekent niet dat je elke negatieve reactie van een puber als puberaal gedrag moet bestempelen. Dat noemen ze bij Nederlands een drogreden geloof ik.
@jipino: straks als je volwassen bent zul je zelf ook begrijpen waarom men je mening als puber niet al te serieus nam.
Geen zorgen.
@rebbels: Goede argumenten, erg volwassen!
We hebben de houtkap van die dag ruimschoots gecompenseerd :P
Ik heb bij mijn stage bij VW toch heel wat 0-beurtjes moeten doen op die polo en daar waren ze toch geen van allen. Echt 0,0 zo kaal uitgerust als deze. Allemaal de RNS300 aan boord met airco en soms climate. En die comfortline uitvoering was gewoon 17,500 ongeveer.

Iets wat ik zo raar vind aan de prijzen maar verders leuke test en Herman, je gaat er zeer zeker weten hard op vooruit. Top!
@The_12oach: Jua en ook zeggen dat je de Polo veel zakelijker en gewoon mooier vind ogen he. Mag wel hoor.
sjonniek via Android app
@speedie,


volgens mij heeft de polo wat betreft remmen en voorpoten een behoorlijk probleem

1. ze remmen ZEER slecht
2. de voortrein klappert onder de auto bij het nemen van een drempel

en nee: het gaat hier niet om een maandag ochtend model.
Nou als Herman nou eerst een paar biertjes weg tikt dan zal het vast en zeker allemaal wat losser overkomen.. doe de rijtest dan wel op een afgesloten terrein.
Maar ach als hij nog wat losser komt voor de camera komt dat helemaal goed.
Ik heb sinds sept 2011 een Grande Punto multijet. Nu alweer de 20.000km gepasseerd. Rijd ongeveer 5% buitenweg/stad en 95% snelweg en rijd graag wat door. Verbruik is gemiddeld 1:20, daar ben ik zeer tevreden mee!
Overigens vind ik hem snel zat: bij 120km/h 2500 toeren in z’n 5 geen behoefte om terug te schakelen bij inhalen!
Vind de polo verder een prima auto, jammer van z’n prijs en de 3cilinder die klinkt als een bak met rommelende stenen.
Die Herman doet het al wel wat aardiger maar het gaat hem nog lang niet zo natuurlijk af als Wouter. Het is toch allemaal nog net iets te gemaakt.
Helemaal lachen als je ook nog eens leert dat VW enorm tegenvallende resultaten liet zien in het meest recente HJDpowers onderzoek….
2010 http://www.jdpower.com/autos/ratings/quality-ratings-by-brand/

Betrouwbaarheid 2011
http://www.jdpower.com/autos/ratings/dependability-ratings-by-brand/
@w0o0dy: Idd, resultaten die er niet om liegen. Wat mij meer opviel: MINI die opeens helemaal onderaan de lijst bungelt. What happened there?
@w0o0dy: Denk zelf dat die vw resultaten voornamelijk zo zijn vanwege de enorm problematische 1.4 tsi’tjes die constant panne hebben. (motorisch gekeken)

@ricardo
Alle Mini’s waar ik tot nog toe aan gesleuteld hebben vooral degene met wat meer kilometers vallen toch echt op met lek hier, lek daar. Kapot dit, kapot dat. Varieert wel maar er is altijd wel iets stuk.
@The_12oach: volgens mij gaat het vooral om de grotere motoren in Golf, Jetta en Passat want het is een Amerikaans onderzoek.
@w0o0dy: dat zou inderdaad ook goed kunnen. Maar hebben ze die koffiemolens daar niet ook al ronddenderen?
Dit moest zeker van RTL?
Herman gaat vooruit complimenten. Fiat cijfers liggen dichter bij de fabrieks opgave. Hebben thuis een Grande Punto niks op aan te merken mooi uiterlijk hebben m in t wit mooie zwarte velgjes erop super. Alleen t interieur is niet top zoals wel in de Evo.
Ik kijk zo even de video. Ben benieuwd naar de uitslag. Imo is de Punto een betere keus. De motor loopt veel fijner en het verbruik komt ook in de buurt van de fabrieksgegevens. De herrie van de Bluemotion kan echt niet meer.
@Atenza: Welke herrie ? Ik rijd een Polo BM Diesel, van herrie hier absoluut geen sprake. Ik heb hiernaast ook enkele bedrijfsbakken (waaronder een Kangoo, een Inca en een Doblo. De Doblo stiller dan de Polo, maar de rest is meer hoorbaar). Mijn vriendin rijdt een Punto Diesel, maar die is veel luidruchtiger dan de Polo BM.
@JaxDryke: ja dan noem je ook wat.. een Inca uit het jaar 0… de Polo BM is een moderne auto met een gedateerde diesel. Auto wordt alleen zo vreselijk veel geleast omdat ie goedkoop is in de lease. De zuinigheidswonders van de Punto EVO en Corsa zijn betere keuzes. En ziet er ook nog eens leuker uit. Maar goed, uiteindelijk word je hoe dan ook doodgegooid met al die krengen… zelden zag je een Fabia en nu opeens… krenten zijn we toch allemaal. Zomaar uit het niets hebben we ruimte niet meer nodig.. paar jaar geleden was het juist ‘in’ om een ruimtelijke auto te rijden
Herman deed het prima voor een 2e keer. Bijna iedereen die geen ervaring heeft met een camera op z’n smoel moet er erg aan wennen. Alleen einde conclusie was beetje tenenkrommend hoe hij het deed ;) De Grande Punto is niet zijn voorganger, dat was gewoon de pre-facelft. En hoezo is de auto opeens boller geworden? Basis is gewoon hetzelfde hoor, het heeft alleen een groter smoelwerk gekregen en andere kleine wijzingen
ps: Als Herman het nou gewoon bij testjes houdt.. dat doet ie prima. Autonieuws daarentegen.. ene fout na de ander :S
En over een poosje de Corsa tegen de C3 e-HDI op AB? Ik ben echt heel benieuwd hoe de PSA-14%-bakjes het gaan doen. De motor oogst veel lof…
wij hebben van die bluemotions op het werk.
inderdaad lelijk tractor geluid dat die dingen produceren.
en het klopt ook dat hij alleen maar een rotter geluid maakt wanneer die koud is. tsja, rijd wel leuk verder.

maar zelf zou ik ‘m niet willen hebben, je trapt inderdaad constant volgas als je ook maar eventjes goed van je plek wil komen. werkt op je zenuwen kan ik je vertellen! de auto stuurt wel heerlijk en schakelt ook lekker! maar ik zou toch voor de normale TDI’tjes kiezen! hoewel ze inderdaad de zuinigheidskonings zijn die bluemotions!
@GTR: van buiten kan ik het geloven , maar binnenin nadat het opgewarmd is toch veeeeel minder
@KaCh1ng:

ik vind om eerlijk te zijn het geluid binnen juist hinderlijk. je gaat je niet dood irriteren, maar het is geen lekker geluid. je merkt toch wel dat het echt een 3 cilindertje is. het is eigenlijk een peugeot 107 die je rijd, maar dan een dieseltje haha.

maar begrijp mij niet verkeerd, het zijn wel goede auto’tjes! erg degelijk en zien er nog best leuk uit. maar goed, zo hebben de meeste auto’s wel weer iets haha.
Dat schakelen is idd een probleem. Heb laatst in een nieuwe A6 met handbak gereden, daar zat je toch boven de 3000 toeren bij het 120 rijden. Dat doet een astra van 15 jaar oud beter met een 5 bak. Nog erger is een v70 met handbak, die mist gewoon 1 a 2 versnellingen. De hoogste versnelling daarvan (de 5e) heeft totaal geen moeite om 50 te rijden. Maar als je dan de snelweg op gaat heb je een verschrikkelijke hoop lawaai.

Al die ellende om in de officiele test zo zuinig mogelijk te zijn, maar de werkelijkheid valt dus tegen
@mrB:
v70 is nogal een rekbaar begrip… neem aan dat jij het over een van de oudere types hebt? een v70 uit 1998 is geen v70 is 2011
@mrB: raar , ons A3 zit bij 2100 toeren ofz bij 120 (5-bak) en maakt weinig- tot geen geluid
“Smaak is uiteraard persoonlijk, maar als je naast de auto’s staat valt toch vrij duidelijk op dat de Polo (dankzij zijn Volkswagen-DNA?) een stuk frisser en volwassener smoelt”

Oubollig en saai zul je bedoelen!!!
@brekkenbats: Fris? Volwassen? IK ben het helemaal met je eens: de VW is saai, een eenheidsworst en heeft gewoon een kaal uiterlijk. Als je het zo bekijkt dan kun je het volwassen noemen, maar dat is geen compliment! Ik was blij toen VW met de Scirocco kwam: eindelijk iets nieuws. Maar nu plakken ze die koplampen op alle andere VW! Walgelijk. Doe mij de Fiat maar.
Ik kan ook genieten in een slome bak. Mijne heeft 90 pk en nog moet ik me inhouden om mijn rijbewijs veilig te stellen.
Wat een gesteggel over FIAT versus VW
gewoon reeel zijn, Punto EVO heeft gewoon de betere moter is geruisloos heeft veel hoger koppel en daardoor meer trekkracht en hoeft minder moeite te doen om gewenste snelheid te halen. Dus daardoor nogeens zuiniger.
Het exterieur van de punto is gewoon fraai en zeker niet saai Polo is zeker niet lelijk maar mist toch de flair en klasse van de FIAT. Over het interieur zullen we maar niet gaan steggelen. Het FIAT interieur is zo overtuigend mooier dat daar geen keuzes gemaakt hoeven te worden. Wel denk ik dat de restwaarde van de POLO hoger zal zijn. Betrouwbaarheid van PUNTO is anno 2011 beter als dat van de POLO, ga alle weblogs en betrouwbaarheids onderzoeken maar bekijken.In mijn beleving is de Punto evo diesel een toppertje geniet elke dag weer als ik er in mag rijden. Sturen remmen zitten echt de top.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).