Word jij ook door de politie gepest in het buitenland?

Auteur: , 49 Reacties

Wij Nederlanders staan bekend als een makkelijk volkje. We ouwehoeren met iedereen, gebruiken drugs wanneer we willen en schijnbaar betalen we onze boetes ook te makkelijk. Buitenlandse politieagenten pikken ons er daarom bewust uit bij controles.

Dat beweert tenminste Europarlementariër Van Dalen van de ChristenUnie, vicevoorzitter van de Transportcommissie in het Europarlement. Volgens hem worden Nederlandse vrachtwagenchauffeurs aangehouden bij controles op de rij- en rusttijdenwet terwijl collega’s uit onder meer het Oostblok rustig door mogen rijden. Dat blijkt uit een flinke verzameling klachten die Van Dalen heeft ontvangen van Nederlandse chauffeurs en transportbedrijven. Hij gaat vandaag dan ook één en ander aankaarten in Brussel.

Franse agenten geven toe dat ze vrachtwagens uit eigen land niet controleren en dat ze Oostblokkerts lekker laten doortuffen omdat die toch nooit geld bij zich hebben en de boete niet betalen. Wij Nederlanders hebben schijnbaar te braaf centen op zak. De vraag die bij mij opkomt is echter de volgende: als dit geldt voor vrachtwagenchauffeurs, geldt het dan ook voor de gemiddelde automobilist? En daarom wil ik jullie vragen: hebben jullie wel eens het idee gehad dat je werd aangehouden omdat je voor de buitenlandse politie een makkelijk doelwit was?49 reacties

Vorig jaar in België en Frankrijk wel te hard gereden en geflitst ook. Maar nog nooit ergens last van gehad. Ideaal dus!
Ja. Op een festival in Duitsland werden alle Nederlanders uit de rij gehaald. Alle auto’s werden met de drugshond even onderzocht nadat alle bagage uit de achterbak was.. Duitsers mochten blijven staan.
In Polen reden we met een BMW achter een Passat aan, beide richting 170; de Pool voor ons werd van de weg gehaald, wij niet! Nogmaals bedankt mr Poolse bromsnor.
@gregorius:

Heeft vaak te maken met een taalbarriere In Frankrijk heb ik ook een paar keer gedacht dat ik aan de beurd was maar op moment dat ze je kentekenplaat zien, laten ze je vaak rijden als het niet te ernstig is.
Vorig jaar in Praag, we reden blijkbaar een straat in waar we niet mochten rijden met 2 Mercedessen, achter ons en voor ons rijden verscheidene oude bakkies uit Tsjechië zelf, en wie werden er aangehouden door een stel corrupte bazen? Juist. Na het betalen van een simpel bedrag mochten we verder, wat die politieman duidelijk in wiegen
Duidelijk in eigen zak stak
ik ben in Frankrijk met 190km/h van de peage geplukt…. 90euro boete.. dus ik klaag niet!
@RudyV: Wees maar blij, want in Frankrijk kun je (iirc) met 40 km/h te hard je rijbewijs al kwijt zijn…
Ik reed een paar jaar geleden flink te hard op een van de snelwegen rond Parijs, komt er een Gendarmere voorbij rijden. Die gebaart even met zijn handen dat ik het wat rustiger aan moet doen, ik knik en steek m’n duim omhoog en hij rijdt verder. Geen centje pijn hoor.
toen ik naar Italie ging kozen wij op het laatste moment dat we niet over Milaan richting het Gardameer zouden gaan maar binnendoor.
ik kon er rustig door de grenscontrole, mijn schoonouders ook. maar mijn zwagertje die met zijn broertje lekker aan het roken waren in de auto werden grondig gecontroleerd.
de hele auto werd overhoop gehaald en er werd ook even goed aan de shag geroken of er geen verboden middeltjes in zaten.
uiteindelijk was er niks te vinden en mochten we gewoon doorrijden. Maar ik heb ervan geleerd dat ik nooit ga roken tijdens een grenscontrole, ik weet niet of het helpt maar ik neem toch liever geen risico.
Door de Fransen genaait toen we opvakantie waren. Me vader reed een gehandycapte parkeerplaats op en had t niet gezien, weden gewaarschuwd willen weg rijden met de motor nog aan snel klemgereden door de Gendermerie. 110 aftikken terwijl we niet eens geparkeerd waren maar de kans niet kregen weer weg te gaan, nadeel van geel nummerbordje daar he
Oef in Servie/Bulgarije moet je dus echt niet aankomen rijden met je NL kentekens. Je wordt geforceerd om door kleine bergweggetjes te rijden. Waar weer een hele vloot met snorren staan te mikken met een lasertje.

Wanneer je dan wordt aangehouden vragen ze om een ENORM hoeveelheid geld. Mensen met ervaring geven ze een sigaret en capri-sonne en je mag weer door.

Eu schaam je!
@exotic: kan ik best geloven , ze stonden na een brug op een weg met 3 rijstroken waar plots 50 km/h stond , bergaf (je kan daar evengoed 90/120 rijden)
We zijn in Frankrijk aangehouden en de hele auto werd ondersteboven gehaald door 8 man van de gendarmerie, waar ze op zoek naar waren wist ik niet. Maar ik zat in de auto met mijn vader en nichtje… Ff Nederlander pesten in BMW M3. De actie was echt kansloos. Sta je daar lekker bij de tol poorten voor lul en die araogante k.. Fransozen maar lachen. Nog teleurgesteld ook nog dat ze niets bezwarends konden vinden
Gewoon in een nationale auto rijden, dus een duitser in duitsland een fransoos in frankrijk enz enz, word vaak wel gewaardeerd ;)
@hectorae86: wilde net zeggen! met een ferrari in italie rijden en je komt overal mee weg!!
Ben al 2x geflitst in +49, zogauw er ook maar de kleinste kans op file of kuiltjes in de weg is mag je meteen maar 80..
Nee, en ik rijd veel in het buitenland; spreek je talen en de wereld ligt aan je voeten.
Zlefs in Vlaanderen twee keer van de weg gehaald en door mezelf vriendelijk en hoffelijk op te stellen, mijn fout toe te geven mocht ik zonder boete doorijden

Wel een tip voor het komend vakantie seizoen :

In Frankrijk op een tolstation afkomend, houd je aan de borden 110-90-70-50, want ze staan vaak in een gesloten tolpoortje met een Lasergun en dan ben je de pineut.
Heb ze afgelopen weekeinde drie keer gezien op de peage
Ben een keer goed genaaid in Frankrijk op weg naar Disney. Had te hard gereden op een grote parkeerplaats vonden ze, maar geen meting. Werkelijk alles ondersteboven gekeerd. Scheur in voorruit opgemeten, verlichtingcheck, kofferbak en tassen leeg, uiteindelijk een boete voor banden met 3.5 mm profiel.
Het maakt echt niet uit of je vriendelijk blijft en de taal spreekt, je krijgt de boete gewoon als je de verkeerde tegenkomt.
@stoopdogg: Je kunt geen boete krijgen voor 3.5mm op de banden.
@imba: Wel met winterbanden.
@Northwestern: Nee, want in Frankrijk zijn winterbanden bij wet niet verplicht. Dus ze kunnen worden beschouwd als zomerband,en dus de wettelijke minimale profiel diepte daarvan.
@imba: In Nederland zijn ze ook niet wet verplicht, maar onder 4mm mag je een winterband niet meer gebruiken. Net zo goed als je een zomerband onder 1.4mm niet meer mag gebruiken.
zo gek doen ze dan alleen in oost-europa en frankrijk, in spanje, portugal laten ze je gewoon met rust.
Ik betaal systematisch geen boetes die uit het buitenland komen… Als belg betaal ik wel altijd deze die uit nederland komen.

Sowieso sturen duitsland, denemarken, frankrijk en engeland de boete niet op dus het probleem stelt zich zelf niet.

Ik ben een keer aan de kant gezet in duitsland maar heb niet moeten betalen.
Net nog een boete gehad voor door rood knallen in Nl door een stel allachtonen landveraders aka nsb’ers.
@The360box: Landverraders? Jij bent toch die kut mongool die door rood rijdt?
@Ralph1: Epic win!
@Ralph1: Je moeder?
Al een paar keer een waarschuwing gehad in Oostenrijk,maar nog nooit geen boete daar.
Politie is in Oostenrijk zeer hoffelijk en behulpzaam vind ik.
Aan de grens met Tsjechië ook eens uit de rij gepikt. Paspoorten laten zien, uitleggen waar we heen gingen en wat we gingen doen.
5 jonge gassies in een nieuwe luxe auto is verdacht natuurlijk. Maar verder niks aan de hand. We hadden ook niks te verbergen, en waarschijnlijk straalden we dat uit. Ons werd netjes een fijne vakantie gewenst.
Ik heb proefondervindelijk kunnen vaststellen dat de Engelse douane graag je auto door honden laat besnuffelen als je in een 6er met 21 inch velgen en een Nederlandse nummerplaat het land in wilt. Met een gepimpte Z4 had ik het wat minder maar ben ik er ook wel eens uit gepikt. Standaard koekblikjes mogen altijd doorrijden.

Blijkbaar verwacht men dat drugskoeriers in opvallende auto’s rijden.
@Femme:
laatst toen ik terug kwam uit london werden we met een xc70 eruit gehaald… opvallend was wel dat ze drugs vonden in de MB ML63AMG die voor ons stond
lekker gemakkelijk hé even de grens over en alle regels aan je (l)aars lappen…

moe wordt ik daarvan, misschien ook die agenten
@tjorque: Moet je eerder naar je bed gaan?
Ja met name door de Nederlandse politie wat zijn die mensen irritant als ze me weer eens van de weg halen omdat ik nog zo jong lijk terwijl ik gewoon 19 ben :S is me nou al 2X gebeurd, verder ben ik 1X juist gematst door een duitser maar ik wist die regel ook echt niet! mocht je door rood rijden als je rechtsaf moest maar je moest voor de streep wel stoppen stond op een wit bordje aangegeven die ik over het hoofd zag. De beste man zij ik vind het heel erg zwaar als ik jou nu 2 punten op je rijbewijs moet geven en een bekeuring en dan mag je daarnaast ook nog een cursus gaan volgen. Dus deze keer krijg je 30 euro boete en je rijd even achter ons aan terug naar dat stuk en dan laten we je dat allemaal even zien! Vond het erg netjes van die mensen eigenlijk!!!
Ik was pas in Duitsland en ik kwam z’ on megane tegen k heb een wedsrijdje met hem gedaan en we reden 260 was wel lachen. Wij reden in een dik getunede Leon FR en we reden hem er dik uit. wat een l*l was dat een poesie
@carfreaky: Ow en wat een stoere jongen ben jij zeg >_>
@carfreaky:
Ohooo wat durref jij zeg, zo maar een gaspedaal intrappen.
@carfreaky: Knap zeg, voor een eh… 15-jarige :)
In Duitsland ben ik twee keer van de weg gehaald voor drugs controle. Ook bij Rødby-Denemarken en bij de grens naar Zweden was ik drie keer de sjaak voor drugs controles (wel in twee jaar tijd). Twee keer werd de auto compleet binnenste buiten gekeerd, honden er doorheen, auto op de brug… Alle vijf de keren reed ik alleen in de auto, blijkbaar vinden ze dat verdacht. Maar geef ze eens ongelijk, waarschijnlijk is er toch een grotere pakkans met een NL kenteken…
Tsjechië. Wintersport een aantal jaar geleden.
We reden (met sneeuwkettingen) een klein stukje (paar honderd meter) door ons dorpje waar we verbleven. Waar ons huisje lag, had je zeker sneeuwkettingen nodig anders kwam je daar niet omhoog. Dus mijn vader (die reed) een klein stukje over het asfalt met de kettingen om verderop weer omhoog op de sneeuw te moeten (naar de piste). Worden we net op de doorgaande weg aangehouden door de Tsjechische politie. Geen woord Engels, geen woord Duits, hij kon alleen Tsjechisch. En hij gebaarde dat de sneeuwkettingen eraf moesten. En omdat die helemaal waren vastgevroren, waren ze bijna niet eraf te halen. Pas na een minuut of tien kreeg ‘ie ze eraf. De agent keek al die tijd streng toe, zonder een woord te zeggen. Uiteindelijk geen boete gekregen, terwijl we met sneeuwkettingen reden, geen paspoort/rijbewijs bij hadden, de lampen niet aan hadden en allen geen gordel om hadden. Maar toch was het een verschrikkelijke eikel van een politieagent!
Mijn halfbroer werd in Frankrijk af en toe aangehouden voor een drugscontrole. Jonge knul, in zijn eentje in een 2cv met NL kenteken… Oké, misschien is de gedachte niet eens zo vreemd. ;)
@Citrofiel: Je zou voor minder :D
Jaren geleden in Duitsland. Doorgaande weg die af boog; niemand geeft richting aan, de Duitsers mochten doorrijden, alle Nederlanders kregen een boete. Weliswaar maar 20 Mark toentertijd, maar toch…
Radar controle in Frankrijk. Direct betalen. Geen contact geld meer, electronisch betalen ho maar. In NL zie ik de agenten altijd meerijden naar b.v. een benzinestation om daar electronisch geld om te zetten in papier. Paspoorten en rijbewijs inleveren. Eerst volgende afrit er af. Pinnen. Terug op snelweg, weer naar controle. Kon boete niet gepast betalen. Wisselen, ho maar. Regel het zelf maar. Uiteindelijk gewisseld bij andere slachtoffers. Betaald en papieren terug gekregen. Was een uur verder en euro’s lichter voordat ik weer verder kon rijden. EIK%^s!
Lang geleden, maar in het gras geparkeerd in polen tussen 50 poolse auto’s. Bij terugkomst een politie auto, zo geparkeerd dat we niet weg konden, en dus een bon.

Geweigerd te betalen, na 4 uur op politie buro hadden ze nog geen tolk en toen mochten we gaan.
Jazekers. Ik zal het nooit meer vergeten in Griekenland. Wij reden ook als gekken omdat wij dachten dat in Griekenland je moet aanpassen aan hun rijgedrag. Frans de bestuurder nam de haarspeldbochten flink. Dat ging een hele tijd goed voordat wij werden aangehouden door de Politie met mitraileurs om.
Wonder bij wonder hielden zij het bij een waarschuwing want aan ons rijgedrag vermoeden de Griekse dienders Cocaine in het spel zou zijn. Op een haar na had het gescheeld of de hele BX moest worden uitgeruimd.
NEDERLANDERS KUNNEN GEWOON NIET RIJDEN!Dat is de reden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).