Crashvid: Ken Block jaagt zijn Ford Fiesta de boom in

Auteur: , 37 Reacties

Amerikaan achter het stuur, bloed aan de muur? In ieder geval lag de nieuwe Fiesta van Ken Block niet helemaal lekker op het zand in Portugal.

Het is ook wel wennen. Had Ken vroeger stadions tot zijn beschikking, met ruim uitzicht op het parcours. Soms was het zelfs een oud vliegveld of ander industrieel complex met nog veel meer mogelijkheid tot uitwijken. Vanaf dit jaar moet meneer op smalle Europese gravel weggetjes zijn ding doen. Zit je er een paar centimeter naast in een bocht dan heeft dat grote gevolgen.

De crash vond plaats net voor de start van de WRC rally in Portugal. Die slaat Ken Block dus even over. De Fiesta RS WRC is aan zijn verwondingen overleden. Ken Block en zijn navigator Alex Gelsomino hebben het er met wat kneuzingen en schrammen vanaf gebracht. Bekijk de video op autojunk.nl.

Met dank aan Niek voor de tip!37 reacties

Face it Ken, je bent gewoon een 2de-rangs rally rijder…
@Gnermo: toch DIT even doorlezen dan. Enige nuance is nog wel op zijn plaats…
@Gnermo: Omdat hij z’n auto (voor het eerst?) tegen een boom monteert? Kijk eens hoe vaak rally chauffeurs hun auto tegen een boom parkeren…
@Gnermo:
Ja, ondanks alle sympathie voor de man ben ik het met je eens, veel Show en weinig Go, en dat terwijl Mijnheer Loeb een heel stukkie beter kan sturen en jagen en ietsie minder show-igg is.
tjah kan gebeuren…
“met wat kneuzingen en schrammen vanaf gebracht”, hoe geweldig toch. Word je dooreen geschud voor gek, je auto sterft in het ongeval, kom je er vanaf met wat kneuzingen en schrammen. Kudos aan de kooibouwers wederom!
Kenny vast blij dat ze zijn rolkooi goed vast hadden gezet,..
geloof best dat die vent kan rijden. Maar wanneer geven ze die vent nu eens een fatsoenlijke wagen. Die lelijke FWD fietstas met een overkill aan power ben ik wel beu.
@Laue: Zijn fiesta is AWD?
@Laue: denk je nu echt dat die fiesta een fwd rally car is? HAHAHAHAHA
@Laue: Enkel de body en het dashboard is Fiesta, de rest is gewoon een Formule auto!
@Laue: FWD,. man reageer dan niet ofzo,. f*ck
@Laue:
Hij geeft toch regelmatig “shows” weg met een FWD geval?
@Laue: sorry man, maar hier moet ik wel ff om lachen :P
wrc met fwd!
Quote vanop zijn FB-page:

“Rough day yesterday for Alex and me at Rally Portugal. We had a bad roll on the last run of shakedown. This was our first big crash in the WRC and unfortunately, because the car sustained substantial damage, FIA officials ruled the car out for the race. So, we won’t be able to compete this weekend. Sucks!”
Tja… echt goed kunnen rallyrijden is wat anders dan op een vliegveld om obstakels driften. Kijk maar naar Grönholm, Loeb en Hirvonnen. Dat zijn de echte toppers. Ken Block mist dat gewoon.
@Alpinaa: Kan mij dat rukken, Ken Block heeft naast zijn functie als CEO van DC-Shoes een fantastische hobby!
En laat dat toevallig Rally rijden zijn, of eens in de zoveel tijd een geinige stunt act op video vast leggen!
@Alpinaa: Noem eens één professioneel rally rijder die nog nooit is gecrasht. Succes! De door jouw genoemde rijders hebben het allemaal eens meegemaakt. Maar wanneer een Ken Block z’n auto (voor de eerste keer) naar de filistijnen werkt is het opeens een kutcoureur? LULZ
@barney: Als een coureur crasht betekent dat niet dat het een slechte rijder is. Integendeel van dit soort crashes leert men juist steeds meer. Maar ik had het eigenlijk over Block in het algemeen. Hij mist gewoon iets dat Loeb, Grönholm etc. wel hebben.
@alwood En Kimi dan? Vliegt niet over de kop in een test en in zijn eerste wrc seizoen al beter dan crash block!
Een foutje is zo begaan.. Wel een flinke crash en zonde dat hij nu niet mee kan rijden in de rally. Better luck next time!
Zo zie je maar weer, een ongeluk zit in een klein hoekje!(letterlijk!)
Pff… stomme Ford. Geef hem de Subaru terug!
de kat uit de boom rijde? of is deze te flauw?
Ken heeft het goed geregeld…voor of na de crash kinderen…
au
Pff…dat toond aan dat je dit in een Ford wel overleeft.
Of een Volvo C30 of zoiets, als het maar geen Subaru is.
Tja, hij is idd beter met Subaru
jammer voor hem, maar hij moet het gewoown bij dat ghymkana houden :)
@Alwood

“I see it like skiing, stay in your comfort zone and you don’t grow, reach out of it and you have mistakes and crashes as difficulty spikes out past experience.”

Zo bekeken kan ik ook (buiten mijn comfortzone) meedoen aan de reuzeslalom tijdens de wereld beker afdalingen..

Volgens mij is WRC de Elite, waar de beste rally coureurs strijden om wereldkampioen te worden.

Ken, step down before you hurt yourself and others..
«gymkhana» op een circuit of parcours dat KB kent zoals zijn broekzak en WRC zijn 2 verschillende activiteiten … daar komen nog meer brokken van als ie zo voort doet …
pj via Android app
autojunk werkt niet mobiel op mijn Android :(
waarom nou dit domme nieuws over block en niet over de nederlanders zoals dennis kuipers en peter van merksteijn jr, die ook gewoon in een dikke fabriekswagen rijden.
ja dat is ook een manier om de kat van je oude buurvrouw uit de boom te krijgen
Loeb is gewoon de beste klaar uit, zolan de beste man nog mee doet rijden de andere mee voor spek en bonen, al 8 jaar dus.
block is overrated, heeft z’n geld verdient met dc shoes niet met rijderskwaliteiten

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).