Audi ook in 2010 premium AWD-Koning

Auteur: , 46 Reacties

De Duitse premium-merken krijgen er kennelijk maar geen genoeg van om elk jaar weer dezelfde plaat op te zetten. Inzet is de eeuwig betwiste vraag wie er nou het 'premiumst' is. Audi claimt dit jaar wederom de kroon in het premium AWD-segment, zonder meer reden voor 'eine fette Party' in Ingolstadt.

Voor het derde jaar op rij zette Audi de meeste vierwielaangedreven auto’s af (zie hier de resultaten van 2008 en 2009). In 2010 werden maar liefst 437.792 auto’s met Quattro geproduceerd, hoeveel hiervan ook daadwerkelijk verkocht werden vermeldt het pb overigens niet. Dit aantal komt neer op 38% van alle geproduceerde auto’s met vier ringen in de grille.

Het populairste Quattro-model was wederom de Q5, met 155.025 exemplaren. Naast de SUV-lineup was ook bijna een kwart van de overige modellen met AWD uitgerust. Gelukkig krijgt concurrent BMW ook nog een beetje gelegenheid om te shinen: de X3 werd door het Duitse “Auto Bild Allrad” verkozen tot “Four-Wheel Drive Car of the Year 2011”.46 reacties

Q5?

Kansloos hok.
@bozewolf: Daar denken veel toch anders over. :lol:
@bozewolf: Wat voor auto rijd je zelf?

Q5 3.2 FSI is een geweldige auto om te rijden
@bozewolf: Kansloos, lelijk en saai
De X3 wordt al jaar jaar uit gekozen als beste auto.
En ook de auto die het minst stuk gaat.
155k Q5’s geproduceerd?? Damn dat is veel! :O
Ik gok op +200 reacties
@Marijn90: Zit je dik naast he. :D
Meer opvallend: 38% van de Audi’s die worden geproduceerd zijn maar Quattro. Vind ik vrij weinig! Maar goed, hier, in Zwi, zal het wel een ander verhaal zijn. Hier ligt het zeker op de 80% als het niet meer is.
Fuer diesen fette party hier affengeile party-musik http://www.youtube.com/watch?v=-IQLk-LF1JY
En voor de late uurtjes stappen we over op iets stevigers
http://www.youtube.com/watch?v=v_xApfQruPk
Okee, Audi verkoopt dus de meeste ‘premium’ fourwheeldrives. Boei0nd. Aangezien met premium waarschijnlijk het trio Audi, BMW en Mercedes wordt bedoeld is dat dus een nationale pissing contest met nul waarde. De vraag is dus: wie bouwt de meeste 4WD’s, premium of niet?
Spreekt voor zich toch? Audi-koning? Ze hebben immers een van de beste 4WD’s
@philipzuidijk: Dat is ook niet helemaal waar, want de veel audi’s die verkocht worden met quattro zijn voorzien van een Haldex koppeling. Wat dus niet echt een 4WD is alleen wanneer het nodig is. En het dus een hoop marketing geblaat maakt.
Laatste jaar? Volgend jaar de Land Rover Evoque als best verkochte?
@mashell: Ik hoop het, vette bak!
hahah kijk deze stumper in een q5..

http://www.youtube.com/watch?v=mkQ5yBnS4SU
@soepkip: Mooi om te zien hoe de AWD van die Audi faalt op die* specifieke proef. Ben benieuwd hoe een ‘echte’ terreinwagen met er overheen gegaan zou zijn.

*fanboy alert: ik zeg niet dat Audi’s AWD slecht is, alleen dat in bepaalde dingen gewoon niet heel erg goed is.
@oli4k: ik ken dit grapje: ze hebben hier een systeem uitstaan. Alle kracht gaat het wiel dat geen grip heeft. Volgens mij staat de sper dan uit. Dit hebben ze al een keer eerder gedaan in zo’n filmpje met een q5 en een x3.
@gerard1710: het systeem is gewoon niet slim genoeg omdat ie standaard op alle 4 de wielen aanstuurd moet hij weerstand voelen andere systemen zoals X-Drive zit een beter uitgedacht computer systeem achter dat slimmer is en het rijden leuker maakt (aangedreven op de achterwielen als het nodig is gecorrigeerd op de voorwielen)
Beetje oftopic maar ik blijf wel bij audi awd; weet iemand of de nieuwe a6 ook al als avant te koop is?
@bramvdwerf: neen
@KaCh1ng: het is niet te koop*
@KaCh1ng: Daar was ik al bang voor…enig idee hoelang dit nog zal duren? Beetje raar om nu een ‘oude’ a6 avant te kopen…
@soepkip
als zelfs een XC70 het kan, dat is niet eens een SUV
zal ook wel een beetje aan de chauffeur liggen
@kets: het ging er iig om dat de chauffeur/q5 keihard faalt.. maar ik denk dat je hebt en dat het meer aan de bestuurder ligt dan aan de auto.
Audi is niet Premium en de Q5 is een kansloos geval. Lekker veel 4wd geweld zoals in het filmpje van soepkip. De zg ‘premium’ Q5 heeft er toch wel heeeeeel veel moeite mee om zo’n obstakeltje te nemen. Maar ja, half Audi rijdend NL denkt ze met hun omgekatte VW een Ferrari hebben.
@rufctr01: sinds wnnr gebruiken SUVs voor wat het nodig is?
@rufctr01: 911 is een platgeslagen kever :)
the-budel-guy via Android app
@rufctr01: ag in de winter was het wel anders toen reden we met onze (om gekatte vw) toch gewoon langs al die BMW’s en mercedesen in de sneeuw. of zijn we de sneeuw alweer vergeten
@the-budel-guy: Ja klopt Audi verkoop Quattro en ook voorwiel aangedreven maar verkopen met name de quattro. BMW verkoopt RWD maar kan je ook met AWD kopen waar jij met je saaie Audi in de winter echt niet even voorbij komt zetten. Maarja jij als Nederlander kent BMW RWD en de AWD modellen niet omdat die hier in Nederland nauwelijks verkocht worden. En oja Audi is nu premium 3 jaar op een rij omdat die Quattro zo goed verkocht wordt(omdat het ook een heel goed systeem is) maar die jaren daarvoor was BMW de marktleider in het AWD segment, hoewel BMW gepositioneerd is als RWD producent.
the-budel-guy
@macgyver88: tja als jij dat vind dan vind jij dat de gene die er 7 dagen in de week in zit weet wel beter.
@rufctr01: inderdaad Audi is NU en iedereen hier in Nederland, vooral oude Volvo rijders en natuurlijk de VW-billy’s, vinden Audi helemaal de shit. maar het blijft een dure VW. Kan niet tippen aan BMW waar Audi wel goed op in heeft gespeeld is de trend van de veiligheid onder het rijden en daarom is Audi met een quattro zo’n succes. Maar laten we eerlijk wezen als je van auto rijden houdt heb je niks bij audi te zoeken.
@Kach1ng:Klopt helemaal! Maar door wie is de Kever bedacht? Door Ferdinand Porsche en nog wat andere mensen. Zonder Porsche en Hitler was VW er nooit geweest!
Maar goed Kach1ng…je kan zeggen wat je wil maar voorlopig hobbelt dat geval(Q5) niet over dat obstakeltje heen en een Koreaantje rijdt er zomaar overheen!
Audi is en blijft het premium merk bij uitstek tot al wie het benijd. Meeste kritici hebben nog nooit in een Audi gereden en filmpjes maken kan iedereen. Zonder Benz was er geen Mercedes, zonder Mr Toyota geen Toyota en ga zo maar door met die prietpraat. Porche was een technisch genie en op veel gebieden zijn tijd vooruit. Toyota kon goed copieren en er massaproducten van maken. Aan wie de eer ?
@speedie: Ik kan je vertellen Audi is een van de beste het kopieren en het maken van ME-TOO producten kijk alleen al naar de Q3. Eerst BMW met een X1 en X6 uit laten komen kijken hoe die het doen en vervolgens zelf er later een gaan bouwen omdat ze het goed doen op de markt. Q3 concurrent van de X1 met lijnen uit de X6 waar Audi waarschijnlijk ook wel met een model voor komt aangezien de X6 ook goed verkoopt. Innovatief op het gebied van Quattro: Ja, innovatief op het gebied van productontwikkeling: NEE
@ Speedie: Ik kan je in heel veel dingen volgen maar in mijn ogen is Audi totaal niet premium. Het zijn gewoon VW’s die niet rammelen. Ook ik heb in het verleden Audi gereden en ze kunnen heel vaak kapot gaan. De 2.5Tdi waar na 150.000km problemen ontstaan met nokkenassen, versnellingsbakproblemen( automaat) en weet ik wat nog meer. Het internet staat er vol mee. Een merk is pas premium als het kwalitatief met kop en schouders boven alles uitsteekt qua kwaliteit en dat doet Audi zeer zeker niet.
@rufctr01: Wat een zever man. :D Dan is geen enkele auto premium want geen enkel merk steekt er met kop en schouders bovenuit. Audi maakt kwalitatief erg goeie auto’s. Dan kan je nog op je kop gaan staan, dat is gewoon zo. Natuurlijk kunnen ze kapot gaan, noem mij eens een auto die dat niet kan? (Behalve de geteste toyota uit Top Gear :D)
Ongeacht of ze nu het premium AWD systeem hebben of niet en voldoen aan de definitie van Premium, goeie auto’s bouwen ze sowieso. Ongeacht of je nu een fanboy bent of niet. Wat er ook mee is, het zijn degelijke auto’s en als je er één hebt mag je je al tevreden prijzen met dergelijke auto.
Ik denk nooit in AWD. De voorwielen worden al 15 jaar in mijn auto cariere aangedreven.
Dus waarom achter? Om de bochten door te driften? of AWD voor die ene wintersport vakantie in Oosterijk per jaar?
@As long as it is fast: Ik vind Audi kwalitatief niet beter dan BMW , Peugeot, Toyota of Honda etc.
Premium is een door Audi bedachte marketingstunt. En half Nederland trapt erin.
Maar wat ik opvallend vind is dat iedereen die een Audi rijdt er nooooit problemen mee heeft. En toch staan er verhalen genoeg op internet dat met de Audi genoeg ellende is. Ik heb er zelf ook een gehad en ik vond de kwalitiet niet beter of slechter dan een ander merk. Het is in mijn ogen gewoon een beter in elkaar geschroefde/gelijmde VW. Ik vind ze al jaren weinig bijzonders, tot op het saaie af. Ze lijken allemaal op elkaar en de prijzen 2ehands zijn ze ruim niet waard. Dit is mijn mening hè….
@rufctr01: Hier moet ik je helemaal gelijk geven. AUDI IS NIET PREMIUM! BMW is nog altijd de benchmark!
Audi is premium omdat de afwerking en kwaliteit van de materialen pakken beter en degelijker is. Tot in het kleinste detail. Geen gerammel of kramikkelig aanvoeldende knoppen. Onlangs nog meegereden met peugeot en mazda en alles was plastiekerig en goedkoop aanvoelend. Als je aan de bedieningsknoppen draait van een Fiat denk je dat het wel de laatste keer kan zijn. Nee, er is wel degelijk een verschil.
@speedie: kan zo een aantal merken noemen waarbij de kwaliteit van audi niet beter of gelijk is het komt er dus op neer dat audi niet premium is want met kop en schouders er boven uit steken doen ze niet!
@Speedie: dan weet ik niet met welke Peugeot je hebt gereden maar de modellen van de laatste jaren zijn zeer zeker wel van hoogstaande kwaliteit. Zeker de nieuwe 508 doet niet onder voor een A4-tje. En als ik heel eerlijk moet zijn vind ik de nieuwe 508 vele malen mooier dan een A4 en de RCZ zit ook beter in elkaar dan een TT.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).