Week van Brommobiel sluiten we af met: top10 tuning!

Auteur: , 45 Reacties

De brommobiel, geen vervelender vervoersmiddel op deze aardkloot om achter te hangen op een weg waar inhalen verboden is. Toch schrijven we zo af en toe wat over deze rijdende verkeersopstoppingen. Deze week maar liefst twee keer! Dus hoog tijd om onze korte brommobiel-fase af te sluiten met een 'ode' aan de gemodificeerde 45-km/u voiture.

Maar eerst nog even dit bericht om op te warmen en te duiden wat voor volk er doorgaans achter de stuurtjes van deze apparaten zit: Spookrijdende brommobiel op A2. Gelezen? Mooi, kunnen we door met het overzicht van de meest opvallend gemodificeerde brommobielen die we konden vinden. Een fotoselectie van trage karretjes die vaak niet helemaal meer origineel zijn. Jep, we nemen het begrip ‘tuning’ zéér ruim in dit geval. Enjoy!

UPDATE: de lijst is ingekort, aanvullingen in de comments zijn welkom…

Black & White Edition

Satan's brommobiel

Mean green brommobielmasjien

Voor de goede orde: dit is de achterkant

Een DUB-edition, mede mogelijk gemaakt door Paint

Zo rolt Fiddy Cent

Een gesmolten Twingo?45 reacties

Je weet wel 50cent pompt uit me speaker!
Wat een, uhmmm… “Aparte” dingetjes!
Voor echte pussies met rijke papa en mama. Want op een scooter word je nat.
Het voordeel is dat je er zoveel voor kan krijgen omdat bijvoorbeeld de koplampen en achterlichten van gewone auto’s zoals de Opel Corsa komen. Het nadeel is dat het een bromdebieltje blijft…..
Hihi, wat ben ik blij dat mijn oma gewoon nog een normale auto heeft.
En als jeugd wat is er mis met een scooter/schakelbrommer.
Het blijven gekke karrentjes
Bontkraagjusss mobiel
Die met lambodeuren is wel mega-hilarisch zeg! Een epileptische vriendin van mij had er vroeger ook een. Zonder begrenzer ging dat ding gewoon 80 en bergaf tegen de 100. Wat nou opstopping…
@laus: Wat heeft haar epilepsie daar mee te maken?
@straatpiraat: met (heftige) epilepsie kan je soms geen rijbewijs krijgen. Een brommobiel mag dan kennelijk wel.
@manie87: Vandaar. Een brommobiel is natuurlijk totaal niet gevaarlijk vergeleken een auto. Die dingen mogen verdomme op een autoweg tegenwoordig!
Wat falen die dingen toch, en toch rijden er steeds meer jongeren in omdat dat Gangsta is. Want, je hoeft niet te bewegen en je blijft droog. Koop toch een scooter of ga fietsen!
@Roelio:

helemaal mee eens!
ik heb het tot mijn 18e met de fiets gedaan, ik weet dat scooters niets voor mij zijn, en daarom heb ik gewacht tot ik een auto had. ik zag er in ieder geval niet zo kneuzig uit als de 16/17/18 jarige met die bromrampen! liever lopen of met het ov dan met zo’n ding!
@Roelio: Gangsta?
In Nederland misschien, hier in België zeker niet hoor.
Hier lachen ze je vierkant uit met zo een pruttelding!
ff eerlijk, die 50 cent nigga edition vind ik best dik
beste manier om voor je 18e gmotoriseerd te rijden
@lamboto:

tegen 45 per uur is nu niet direct mijn idee van gemotoriseerd rijden hoor…
@SHFT: idd helemaal als je meeneemt dat die dingen veel kleiner dan een auto zijn…
@meneersander: en aardig aan de prijs…
@meneersander: die dingen zijn echt duur ja! niet normaal, koop dan gewoon een brommer, veel leuker, sneller, en simpeler!
@NLBUURMAN: en natter, en kleiner.

ik ben wel van mening dat een brommer beter is aangezien ik een brommer heb, maar ik vind die karretjes wel grappig alhoewel ik betwijvel of ze bij jonger publiek in trek blijven want die gaan nu masaal aan de auto op hun 16,5e

groetjes!!!
@NLBUURMAN: Ik denk dat Fred Flintstone nog sneller ging met zijn benenwagen!
die dingen moeten ze verbieden. Koop dan een brommer of ga voor je autorijbewijs
Bodykit, spoiler, neonverlichting jOnge!
Ik erger me nu niet meer aan brom mobielen. Ze waren vroeger nieuw voor me en ik moest me aanpassen aan de brom mobiel. Keihard in de remmen gaan omdat ik op de provinciale weg vaak 100 km/h rij en dan opeens naar 45 km\h moet en ik me zo verschrik dat de ramen van mijn auto meteen beslaan. Dan rij ik achter een stelletje van in de 80 die misschien op weg zijn naar een zoon of dochter. Wie weet.
“Deze week maar liefst twee keer!”

Nee hoor, een keer. Die andere was een scootmobiel. Echt iets anders.
Zitten lijpe hokjes bij trouwens. Snap alleen niet dat men daar moeite (voor zover daar sprake van is, getuige de foto’s), tijd en geld in wil steken.
Niets gaat boven een Casalini Sulky M11 :D

Gevaarlijke rotdingen, maar vooral de oudere zijn wel grappig. Ook zijn die niet echt duur voor de personen die wat kunnen sleutelen, maar goed de fiets is nog de beste optie natuurlijk onder de 18. (A)
Misschien wel leuk maar aartsgevaarlijk. Dan moet er nog geen SUV tegen je aanrijden of je ligt een halve meter onder de grond.
dan mag je wagen er nog zo ruig uitzien als je maar 45 km/u
kan dan haalt elke oma je in
Ik snap best dat iedereen zo negatief is, gister reed er weer 1 op de provinciale weg waar 80 is toegestaan, constant links en lekker doortuffen. En inderdaad was het een vrouwelijk lid van de fossiele gemeenschap. MAAR, toen ik 16 was en op m’n scooter of fiets naar school reed door de kou, wind en regen dan wou ik toch best graag zo’n brommobiel… 45km/h gaan ze alleen in handen van de oudjes, net als scooters gaan ook de meeste brommobielen in handen van jongeren een stuk harder. Bovendien lijkt het mij zo dat wanneer je op het fietspad blijft je geen extra overlast veroorzaakt. Ik zag het af en toe wel zitten hoor om lekker warm met muziekje erbij op door de regen te rijden in een brommobiel langs alle fietsers die bezweet en zeiknat van de regen op school aankomen.
@Pordon: lol zo een brommobiel wille? maak je jezelf belachelijk mee, ik reed met -10° op mn brommer nog nr school
@KaCh1ng: Haha ja want het is zo belangrijk wat de rest van de wereld van je vind…. Ik zou zoveel gelachen hebben als ik lekker in m’n warme brommobiel met 70 km/h langs de kleumende fietsers naar school had gereden. Bovendien hangt het er ook maar net van af hoe/wie/wat je bent op de middelbare school. Als je bij de meest populaire jongens van school hoort kan je zo met een brommobiel aankomen en dan zou juist iedereen het gaaf vinden. Ben je lid van de grootste ‘nerdgroep’ dan vindt iedereen het maar suf en belachelijk. Weten we wel direct waar jij bij hoort ;)
@Pordon:

Je mag niet op het fietspad met een brommmobiel.
Dat mag alleen met invalidewagentjes met zo’n verzekeringsplaatje.
haha die 2e heeft een complete riolering aan z’n voorbumper zitte
Waarom zou je ooit je brommobiel ‘tunen’?
In Nuenen, bij Eindhoven, rijdt er een rond met een Louis Vuitton print. Net als hieronder dus, maar kleiner

http://static.autoblog.nl/images/wp2008/gangsta-10-vutton.jpg
Bij de Kunst academie in Den Haag staat die wagentje wel eens. Tis wel een geinige verschijning en 6 zitplaatsen achterin.
http://94.100.122.59/231250001-231300000/231276101-231276200/231276105_5_2yFv.jpeg
die is natuurlijk dit
@tvrspeedsix is dit de wagen van lex?
@stekel:
Geen id Ik ken daar/hier geen Lex, is die van een of andere afdeling?
whaha beetje bizar allemaal…
maar met zon autootje is nix mis, de tuning is alleen een beethe absurd…(A)
Die Lambodeuren zijn zo slecht, die wint! Daar moet je toch om lachen als je dat ziet? De rest is gewoon een beetje triest…
maar nu zeuren jullie wel dat een scooter veel leuker en sneller enz is, maar hoe kan het dan dat ik in mijn brommobiel iedere dag scooters inhaalde? die van mij liep 85gps km/h, dat konden maar zeer weinig scooters bijhouden
ik ben ook regelmatig even naast 1 blijven rijden, vaak gaan ze dan nog wat platter er op liggen en proberen nog wat meer gas te geven, en vervolgens trap ik het gas dan ook maar weer in en ga er weer vandoor.
En ook zijn er genoeg van die sjonnies in opel astra’s en golfjes enz geweest die mij er even uit zouden rijden in de stad, maar heel vreemd, want na iedere bocht of rotonde duurde het heel lang voordat ze weer bij kwamen. Waarschijnlijk omdat de bochtensnelheid in een brommobiel hoger ligt dan dat de mensen verwachten
@gabbermaikel: aan de je naam te zien zit je idd in de doelgroep die hier bij hoort;)
Zolang er niet meer beginnen van rond te kruipen is het goed …..
Ik krijg nu al hartkloppingen als ik achter zo een kruipmobiel rij !!

De tuning van deze kruipmobieltjes ?? ik hoop alleen dat ze er niet te veel bij in monteren of ze gaan niet meer vooruit !!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).