Botsingen als gevolg van verkeersveiligheid-campagne

Auteur: , 19 Reacties

Dat was niet helemaal de bedoeling toen ze in België begonnen met de Go For Zero-acties, een initiatief om verkeersellende in de vorm van ongelukken te beperken. Wal wil het geval? Bij een tankstation in het plaatsje Rumst ontstond vanochtend een flinke kijkersfile omdat automobilisten waren afgeleid door een opgetuigd Go For Zero-centrum. Een kop-staart botsing tussen vijf voertuigen was het gevolg. F.A.I.L.

Het gebeurde op de E19, tussen Antwerpen en Rumst, waar uren geleden dus een flinke kijkersfile ontstond. En na de aanvaringen tussen de vijf voertuigen in kwestie, als gevolg van de file, ontstond logischerwijs ook op de andere rijrichting een nieuwsgierigheidsfile. Helaas vielen daarbij twee gewonden door een bestuurder die van rijstrook wisselde.

Het wrange hieraan is dat het vandaag nationale Go For Zero-dag is in België. Een dag waarop de gehavende wegen bij onze Zuiderburen vrij zouden moeten blijven van verkeersslachtoffers, en waarbij talloze verkeerscentra waren opgesteld bij tankstations waar aan de nieuwste technieken rond verkeersveiligheid kan worden gesnuffeld.

Met dank aan Patrick voor de tip!19 reacties

LOL Lekker dan.
Echt een EPIC FAIL.
Epic idd
go for zero, moet iedereen dan 0 km/u gaan rijden ofzo? Zijn dat leuke acties? Zijn er ook Go For Zero babes?
@Alwood: Lezen vriend, het staat gewoon in de tekst:
“.. Go For Zero-dag is in België. Een dag waarop de gehavende wegen bij onze Zuiderburen vrij zouden moeten blijven van verkeersslachtoffers”

@Topic: Overigens probeer ik elke dag door te komen met een ‘Go for zero’ actie.. liever geen ongelukken met mijn autootje ;)
ja wat wil je. Sommige mensen kunnen gewoon NIET RIJDEN MET EEN AUTO!!!!!!
Sommigen doen accidenten tegen 5 km/u en dan zeggen ze nog dat ze het “niet gezien hadden”.
Wat wil je dan bereiken met zo’n actie????????
Waarom zijn mensen dan ook zo incapabel om op de rem te trappen bij bijzonderheden? Die kijkersfiles, ik zal ze nooit begrijpen. :roll:
FAIL
Stond in de krant… vrij nutteloze actie… Je had die standpunten moeten lezen… Elk klein kind kon daar wel opkomen. Deze ongevallen maken de actie des te mislukter.
Only in Belgium.
0 verkeersdoden is gewoon een utopie van een of andere dromerige minister. Ik ben wel voor verbetering van de verkeersveiligheid, maar 0 doden is gewoon niet mogelijk, aangezien de mens niet geen robot is (en zelfs die maken fouten). Maar Go for zero klinkt natuurlijk lekkerder dan Go for 500…
@trigger565: Weet je wat het is met een utopie? Het is iets waar je altijd naar moet streven.
@trigger565: Ik hoopte te kunnen zeggen dat je met 500 de werkelijkheid ferm voorbijschiet, maar het eerste cijfer dat ik zo kan vinden is 814 doden in 2009. Nog veel werk aan die Zero dus…
Tjah.. zolang de mens handelingen moet doen in een auto zullen er altijd ongevallen en doden blijven in het verkeer.
Had het ook al gehoord… I lolled :p
Nu vraag ik me af wat ze daar aan de kant van de weg juist aan het doen waren. In ieder geval geen goed idee om acties te doen aan de kant van de weg. Dat leidt af. Voor de rest mag je niet bellen, maar dan gaan ze eens vanalles staan doen aan de kant van straat. Sjonge. :D
Doe dat dan op parkings van de colruyt ofzo.
Ik zou die Belgen hierom nog niet echt afzeiken…wij Nederlanders zijn zó genaaid door cameraploegen, flitscontroles etc..dat we méér oog voor de vangrail hebben, dan voor het echte rijden. Enja, óók als je je aan de snelheid houdt met cruiscontrol aan, dan nóg gaan mensen remmen bij het zien van die flitsmongooltjes….levensgevaarlijk !
Doe eerst maar een echt rijbewijs invoeren compleet met rijles dan praten we verder. En fix meteen die wegen……
@Benjamin1: wat bedoel je met een echt rijbewijs? Ik heb het mijne ook niet bij 3 pakken waspoeder gekregen…
Daar gaat je complete actie, steek je er zo veel moeite in, bereik je het tegengestelde! Erg jammer.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).