Britten zeggen: Italianen zijn de slechtste chauffeurs

Auteur: , 57 Reacties

Rij eens rond in het zuiden van Europa en je kan er niet omheen: ze rijden daar anders. Noem het 'mediterraan rijden'. Daar weten nuchtere Noord-Europeanen geen raad mee. Daarom hebben 2000 Britten de Italianen bekroond tot "slechtste chauffeurs van Europa". Terecht of begrijpen de Britten het echt niet? Waar in Europa rijdt men echt het slechtst?

Kritiek op de Italianen mag natuurlijk: ze zich niet zo druk om hun auto’s. Kan stuk, mag ook stuk. Sneller verkeer heeft altijd voorrang, de linkerbaan is enkel voor mensen die ver boven de 150km/u snelheidslimiet rijden. Toch schijnen ze in het land van de supercars een vrij degelijke rij-opleiding te hebben. De temperamentvolle Toni’s zitten al vanaf hun 14e op brommertjes en krijgen een degelijke voorbereiding op het besturen van een auto.

Het onderzoek is gedaan door een Britse vergelijkingssite voor autoverhuur. De cijfers lijken representatief voor de gemiddelde Britse vakantieganger. Helemaal eerlijk zijn ze in mijn ogen niet. In Italië zijn ze vlot in het verkeer maar vooral ook scherp. In Italië verwachten ze van een bestuurder dat deze écht bij het verkeer betrokken is. Daar rijden ze ook naar.

Nee, de echte slechtste chauffeurs, dat kan maar een land zijn. Het land waar ze het liefst de lijnen volgen midden onder de auto. Knipperlichten zijn vooral voor de sier en zet je willekeurig aan. In parkeren moet via andere auto’s en een APK is overbodige luxe. Denken jullie daar net zo over? Dan kan er maar één de slechtste zijn. (foto: autojunk.nl)57 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Italianen zijn na Parijzenaars de beste chauffeurs.
Bij ieder groen verkeerslicht begint Monza, volop roken in je auto, en je hebt in Italië slechts 1 probleem op de weg : Degene die VOOR jouw rijdt.
Avanti !
Zelf ben ik veel in Duitsland en Belgie geweest en kan het niet anders zijn dat ik bij elke ongeluk die ik tegen kom op de snelweg een nederlander erbij betrokken is…als ik dat zie schaam ik me toch kapot hoor. maar dat wil niet zeggen dat Nederlanders slechte bestuurders zijn. als de britten italianen slecht vinden rijden dan vinden ze dat ook van mij. ik zoek altijd naar ruimte en hou niet van wachten. noem mij maar asociaal maar als iemand gaat twijfelen neem ik voorrang, dan ben ik al weg als ze een besluit hebben genomen.
@VSTMcLaren: Helemaal goed hoor, lekker door rijden ben ik ook van. En probeer ik ook zo veel mogelijk te doen. En overtreed regelmatig de snelheidslimit, maar dat terzijde.

Probleem met over enthausiast gebruik willen maken van je auto en de wegen is dat zeker schadelijk KAN zijn. Laats het meisje wat is dood gereden omdat iemand niet kon wachten. Op een forum, werd een filmpje geplaats van iemand die werkelijk domme acties uithaalde en niet verantwoordelijk reed. Nu is ‘veilig’ voor iedereen anders maar dat was een kudst bestuurder Pur Sang. En gewoon een NL’er.

GOED rijden is naar mijn mening niet hetzelfde als je keurig aan de regels houden. Maar het veilig houden voor je passagiers en omstanders, want die hebben waarschijnlijk niet gevraagd om een opgefokte golf met 90 door de bebouwde kom te zien scheuren.
@Melvivio: moet er bij toevoegen van dat goed rijden: ik gebruik geen muziek (lijdt te veel af), heb een sport uitlaat met de maximale aantal db (dan horen ze mij altijd aankomen). en veel kijken, vooruit denken en situaties zien aankomen. ik zit zelf niet achterover in de auto, dat vind ik ook niet veilig
Ik nomineer sowieso de Nederlanders. Pas als ik in het buitenland ben durf ik uit te ademen :p.
Zeggen de blokes die aan de verkeerde kant rijden…
same here, zeker weten dat Nederlanders het slechtste rijden.
@jon86: inderdaad, als je niet beter zou weten zou je vaak denken dat je in amerika rijdt met de “keep your lane” boorden langs de weg.
europa? check balkan landen , die rijden pas echt slecht
Ik de Spanjolen
Die britten rijden zwaar kudt…Over franzosen niets dan lof ! Nederlanders (uitgezonderd mezelf) rijden ook behoorlijk stoethaspelig, wat vooral komt door sleurhutpraktijken en/of ouderdom.
Waarom staan de Belgen op één? Wij rijden tenminste met deftige wagens, als je bij ons een Nederlander ziet rijden is het altijd een felle Opel Agila ofzo… Jullie wegen zij wel beter dan de onze! ;)
Ik vind Duitsers over het algemeen wel goed rijden omdat ze bijna allemaal relatief goed anticiperen. In Nederland vreet iedereen maar uit z’n neus achter het stuur omdat we met een slakkengang van 120 rijden of in de file staan.
http://www.youtube.com/watch?v=AjGXn249Fc0


Persoonlijk vind ik Kroaten, Grieken, Polen,…
Kortom het Oosten en Zuid-Oosten van Europa de vreselijkste Chauffeurs.
Serviërs zijn enorme gevaar op weg in tegenstelling zijn Duitsers beste goeie gasten 3km van tevoren schijnen ze een groot licht en hou je,je netjes rechts aan..
Meeste ervaring met Duitsland, België, Oostenrijk en Frankrijk. Duitsers en Oostenrijkers rijden gewoon goed, lekker vlot, waar het kan op de rechterbaan, voorrang verlene, knipperlichtjes aan op rotonde etc. België ben ik altijd te druk om de gaten in de weg te omzeilen dus valt me nooit echt wat op en eigenlijk ook alleen maar snelweg gereden daar. Ik nomineer de Fransen als slechtste chauffeurs van Europa, man man man… Ze letten niet op, nemen altijd voorrang, vinden zichzelf het belangrijkst en nooit een knipperlicht (kan ook kapot zijn, ze rijden nou eenmaal bijna allemaal in franse auto’s) en als je er wat van zegt dan is het meteen schelden. Op de snelweg valt dit allemaal nog wel mee, hoewel ik af en toe toch gekke dingen heb zien gebeuren maar voornamelijk in steden is het vreselijk.
Het zijn de Engelsen die de hele tijd spook rijden, ze moeten niet zeiken over Italianen.
Ik heb het meeste ervaring met de engelsen (aangezien ik in engeland woon) en die kunnen echt niet rijden. Anticiperen doen ze niet, dus als er opeens een file is knallen ze er gewoon vol in. Heb ik al meerdere keren mee gemaakt. Ruimte geven ze je nooit en als je op een rotonde af komt rijden moet je gas bijgeven, anders kom je er nooit meer tussen.

Als ik hier een Nederlandse vrachtwagen zie rijden haal ik altijd opgelucht adem, want engelse vrachtwagenchauffeurs die zijn oppermachtig. Geven je totaal geen ruimte, en als zij ruimte nodig hebben gaan ze er gewoon voor, maakt niet uit of je er nu vlak naast rijdt of niet.

Nee, in engeland ben je je leven niet zeker in het verkeer. Is wel anders in nederland of duitsland.
Ik ervaar in NL al vaak een verschil tussen randstad(assertief) en daarbuiten(slome Hannie). Ik rij vrij vaak over de A17 en als er wat gebeurt is er vrijwel altijd een Belg of Oostblokker bij betrokken. In Engeland reden ze allemaal zooo traaaaagggg…schiet ook niet op. Doe mij maar Zwitsers en Italianen.
Top Gear magazine dec 2010
Clarkson: ”Grieken rijden als gekken, mooi!”

Vraag me af of ik dit als belediging of als compliment moet zien :p. Wat ik wel weet is dat hele bergwegen volstaan met kruisjes….
Nederlanders rijden het kudtst (op de autobahn)!
Je rijd natuurlijk 95% in je eigen land dus…
Nederlanders. Denken dat ze kunnen rijden, ongeloofelijke zenuwenlijders in de auto. In de file pakken ze ieder gaatje, waardoor de file nog langer wordt, gewoon relaxed doorrijden = veel minder files!
Chill people
Fransozen. Ik reed deze zomer op een lege snelweg in Frankrijk. Op een gegeven moment kom ik vier Fransen tegen die veel langzamer reden (<130). Zij zaten elkaar de hele tijd in te halen en dan weer af te remmen. Ze kregen het bijna voor elkaar om een file van vier auto's te veroorzaken..
ooit een fransman gezien met een auto zonder deuken ?
natuurlijk de nederlanders zelf ,jullie hebben mooie wegen (uitgezonderd de drempels per 50 meter) , maar slechte chauffeurs. ahh de gierige kasekoppen met hun kleine wagentjes.
@quattroporte: helemaal mee eens. ik schaam me voor al die trage zuinige zure bestuurdertjes in hun koekblikjes…
Haha mijn spot van autojunk gebruikt als plaatje. Gaaf!
Nee, Italianen niet, de Fransen bakken er niks van. :D
Oude onderdrukte slappe waslappen met een instelling en bijbehorend rijgedrag van een zielige zieke hond. Kortweg, kut volk. Daar naai ik me aan op. En die heb je in elk land rondrijden. Wetend dat ze niet kunnen rijden en als je ze inhaald na hun mislukte manoeuvre waarbij je denkt van hoe is het mogelijk dat die een rijbewijs hebben, kijken ze strak vooruit met de staart tussen de benen en durfen ze je niet eens aan te kijken omdat ze heel goed weten dat ze fuckups zijn.. Eigenlijk is het nog wel een beetje zielig ook. Ik zie ook vaak zat van die uilskuikens met een gangetje van 50km/h zowat uit de bocht vliegen. Dan denk ik echt van de mensheid de-evolueerd zo snel als ijs voor de zon verdwijnd.
Het word tijd dat ze een voertuig beheersing cursus inclusief slipcursus verplicht maken zodat mensen een idee hebben wat een auto kan.
Nl, want er wordt nauwelijks gereden, enkel stilgestaan. Als het dan beweegt weten de nederlanders niet meer hoe je dat deed, rijden…
Iedereen ten oosten van Duitsland / Oostenrijk moeten ze de autosleutels afpakken en een fiets ter beschikking stellen.
Hier in de omgeving rijden zeer veel Polen / Tsjechen en het is gewoon een drama om te zien hoe ze zich door het verkeer heen schutteren.
ik vind dat Portugezen de strafste chauffeurs zijn: die doen alles in een keer: roken, cell phone, in de zomer 1 arm uit het venster laten bengelen, ondertussen nog met de andere arm veel bewegen om alles beter te kunnen uitleggen en af en toe houden ze hun stuur eens vast of geven er een draai aan en dat alles aan een dikke 170 – 200 per uur op de autosnelweg … fantastisch hé. Ik kan het niet … maar ja ik rook ook niet …
@blag:
Portugal is binnen Europa inderdaad het land met het hoogste aantal verkeersdoden. Na een aantal keer daar geweest te zijn verbaast het me niet zo.
No doubt, de Nederlanders. Kijken het minst (gewoon niet?) in hun spiegels en ze gooien hem er vreselijk vaak zomaar voor op de snelweg bijvoorbeeld. Prima, alleen geef dan gas. Maar ook dat is dan kennelijk teveel gevraagd… Nee Nederlanders zijn sterren in het niet kijken in de spiegels en gewoon maar wat doen. Geen enkel ander volk doet dat zo slecht.
Moeten Nederlanders zijn.. Gister nog een bumperklever toen ik 110 reed waar je 100 mag.. geen idee wat zijn probleem was.. zulke dingen heb je zó vaak in Nederland..
Zegt het land waar men aan de verkeerde kant rijdt.
Waar is de optie tuig en petjes om te kiezen?
Nee mensen, misschien moeten we eens bij groeperingen kijken i.p.v. complete volksstammen…
Als je de hele tijd in Nederland woont dan denk je dat het allemaal zo slecht is. Wacht maar tot je het hele jaar door in landen als italie moet rijden. Even zien of je Nederlanders nog wel zo slecht vind.

Uit deze poll kun je nooit betrouwbare resultaten halen.
@Relief:
Nederlanders klagen vooral over Nederlanders om zichzelf een superieure houding te geven, net als Nederlanders altijd klagen over de KLM omdat het bereisd overkomt.


Ik heb in landen op vier continenten gereden, en in Nederland is het verkeer echt niet zo heel slecht, eigenlijk relatief goed.
oost-europa is werkelijk irritant om te rijden, de wegen zijn wat minder, en rijden kunnen ze niet, tenzij er sneeuw ligt, en iedereen met 15 km/h over de weg kruipt. maar italianen hebben ook nog nooit van verkeersregels gehoord. als er een stopstreep is; die is vast voor de rest, maar niet voor mij! heel wat angstige momenten beleefd daaro..
de britten zijn niet zo sociaal met invoegen, want zo gauw ze maar kunnen zetten ze hun knipperlicht aan, en gaan naar rechts, zonder te kijken. “maar ik gaf toch aan dat ik daar heen ging?”. nou kun je de britten daar moeilijk de schuld van geven, de invoegstroken waren redelijk aan de korte kant.
Ik mis Denen in dit rijtje, die lui drukken em echt overal voor.
Raar dat Polen er niet in het rijtje voorkomt…
@RickB: “er” even wegdenken :)
In dit rijtje zijn de Italianen het slechtst, maar ik moet toegeven dat Duitsers de beste zijn. Als je ziet dat ze daar met hoge snelheden een bocht nemen op de Autobahn dat zegt al genoeg.
Zij snappen het ook inhalen vanaf links en dan flink doorrijden en naar rechts maar wat gebeurt er in Nederland (bijna)iedereen lijkt vast gekleeft aan de linkerrijstrook.
Haha, die Poll
duidelijk Belgie vs Nederland!!
Nederland natuurlijk. Want ik rijd ik Nederland, en ik trek het gemiddelde keihard omlaag. Nu blij? :roll:
Portugezen staan boven aan (de ervaring die ik heb opgedaan). Dan de Fransen (geen verlichting voeren in het schemer, geen richting aangeven, onnodig seinen op de snelweg terwijl de gehele linkerstrook leeg is). Italianen en Engelsen heb ik weinig tot geen ervaring mee. Duitsers zijn over het algemeen nette rijders. Polen in Nederland kunnen ook uitermate beroerd rijden, hoe het in Polen is weet ik niet. Belgen zijn variabel, net als Nederlanders. In Duitsland zijn Nederlanders die niet boven de 120km/h durven levensgevaarlijk (gewoon naar links gaan om in te halen terwijl jij met 200km/h aan komt vliegen… oeps niet gezien. Duitsers zien wel het snelheidsverschil en wachten rustig tot je voorbij bent).
Spanjaarden anyone?

Viel me toevallig op toen ik op Mallorca was aantal jaar geleden. Werkelijke elke auto die je daar ziet heeft wel een paar vegen, deukjes of andere mankementen aan de voor en achterkant van het voertuig. Veel auto’s staan ook gewoon tegen elkaar aan geparkeerd, enzovoort.. Het boeit hun echt niet daar blijkbaar.

Kom daar liever niet met mijn eigen auto :)

In NL erger ik me het meeste aan Polen, en uiteraard de donkere mensen, moslim-achtigen, en tja; vrouwen..

Nee niet racistisch, maar vreselijk hoe deze paar bevolkingsgroepen zich gedragen in het verkeer zeg. Totaal GEEN inzicht.
ik denk dat er een cathegorie bij moet: “chauffeurs die buiten hun eigen land zijn”

in antwerpen zijn het dikwijls nederlanders en oostblokkers die de ongelukken veroorzaken

maar dat zelfde fenomeen heb je overal ook met andere nationaliteiten. “niet mijn land, fok die regels”
Moeilijk te zeggen wie er het slechte rijden.
Maar het feit dat er jaarlijks in België zoveel mensen overlijden in het verkeer is misschien een indicatie. Hoewel dat ook kan liggen aan de rare wegsituaties, slecht onderhoud of het gegeven dat Belgen weigeren een veiligheidsgordel te dragen.

Maar ik geef toe, wij Nederlanders hebben geen best imago in het buitenland. In Duitsland maken ze de grap dat je na 5 keer zakken voor je rijexamen gele platen op je auto mag schroeven…
Aan de andere kant, Nederlanders zijn reislustig. Half Nederland trekt niet alleen in de vakanties Europa in op weg naar overal en nergens. Iedereen, dus niet alleen de mensen die beroepshalve toch al de hele dag op de weg zitten. En dat daar dan weer mensen tussen zitten met wat minder verkeerservaring, die dus moeite hebben met verkeerssituaties die in het goed georganiseerde Nederlandse verkeer niet voor zouden komen, is ook logisch…
Rij toch regelmatig over de grens. Maar Nederlanders maken er echt een potje van. (Uitgezonderd de mensen hier op AB en op FS denk ik zo) Daarna op nummer twee Belgen.
Zuid Europa:
Rijstijl is fel en reactief. Maar daar zijn ze ook goed in.

Duitsland:
Rijstijl is anticiperend en gecontroleerd. Pas je aan en het is hier prettig rijden.

Nederlanders:
Menen dat ze goed rijden, maar is eigenlijk aggressief of oud en lastig.

Belgen:
Zijn in meestal galant, maar weten de helft van de tijd niet wat ze doen. Dan rijden ze gewoon langzaam de weg op terwijl er snel verkeer aankomt.
De vraag die hier naar mijn idee beter kan worden gesteld is “wat is slecht als het om autorijden gaat?”. Daar denken veel mensen toch heel verschillend over en ik zou zeggen: je hebt in alle landen goede bestuurders en minder goede.
Een ander land = andere regels, andere cultuur etc. Als je dat niet gewend bent, dan is het zeer menselijk om te denken: “wat een idioten!”.
Engelsen.
Spookrijders, allemaal…
in ieder geval niet de duitsers.

die gedragen zich prima op de weg. wachten rustig tot ze erlangs kunnen (ipv seinen en douwen). gaan rustig aan de kant als er een ander langs wil (ipv stug blijven rijden).

maken ruimte als er iemand tussen wil.
en zo nog wel wat dingen.

tenminste dat zijn mijn ervaringen met rijden in DE.
De enige seinende drukkende sukkel die ik heb gehad was een nederlandse bmw
Haha, ik wist niet wie er ging uitkomen als slechtste, ik wist wel dat het de duitsers NIET gingen zijn. Mijn stem ging naar de fransen, pakje irritante chauffeurs. Bij de Belgen is het nogal wisselvallig, net als bij de Nederlanders.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).