Spyker C8 Spyder vs Brommertje [0-1]

Auteur: , 22 Reacties

Waar er twee crashen hebben er twee schuld. Wat gij niet wilt dat uw Spyker geschiedt, doe dat ook een ander niet. Kleine tegenstanders kunnen venijnig uit de hoek komen. Denk je de wereld een dienst te bewijzen door een l*l van z'n scooter te rijden, is momenten later je Spyker C8 total-loss. Chinees verkeer is ook zo onoverzichtelijk.

Taxi’s rijden er willekeurig links of rechts, tegen het verkeer in is geen probleem. Zuinig op hun Lamborghini’s zijn ze ook al niet. Geen verkeer waar je graag rondrijdt in je zeldzaam Hollands fabrikaat.

De bestuurder van de Spyker C8 Spyder schijnt op enige moment de controle over zijn traction-control-loze auto kwijt te zijn geraakt. In welke volgorde het bushokje, de boom en brommer zijn geraakt is niet helemaal duidelijk. Met een afgebroken achterwiel en flink gedeukt front was doorrijden niet meer mogelijk. De brommer lijkt na een schop en tik met de hamer wel weer verder te kunnen. Over de coureurs is niks bekend.

Gelukkig hebben we de reparatiehandleidingen nog. Iemand die ze even naar Chinees wil vertalen? (via GTSpirit.com)22 reacties

Nou die C8 mag van mij helemaal van de aardkloot verdwijnen, vindt het echt een godgruwelijk lelijke bak.

Die C12 daaraantegen, daar moeten ze met hun eetstokjes van afblijven ;)
@exotic:
wacht maar tot je billetjes eens in het stoeltje van zo’n ding plant, dan hoeft ie nog niet eens te rijden, maar je bent verkocht. En toegegeven, het is wel een van de weinige auto’s die er open beter uit ziet dan gesloten..
Gadver, dat achterwiel lijkt me echt niet gezond.
Moet toch ergens iets fout in de fabricage zitten dat het zo afbreekt?!
@GeoBem007: Als het maar hard genoeg gaat, kan alles breken
Of er ligt een hoop stof op de lens, of het is me nogal mistig daar..
@JamesBond007: ik heb wel eens gehoord dat de smog daar best erg is… :-P
Boeiend. Spyker is toch binnen een jaar failliet net als Saab. Next.
@exotic , kraak het maar af…
misschien wel wer een nieuwe order voor spyker!
Zo’n deuk krijg je echt niet van een brommertje, of er moet een chinees van 200 kg op hebben gezeten. Ik denk dat de brommer bijzaak is. Over de foto kwaliteit, zal wel een chinese kloon zijn van een nokia
Ik ben een eeuwige optimist, en zeker iemand die positief denkt over Spyker maar dat achterwiel!! das toch niet best!! Kijk eens goed man, bij de as zit het wiel er nog aan, de naaf ofzo, weetikveel hoe dat heet, je ziet waar de spaakjes zaten, die zijn allemaal afgebroken! Hoe de freak is dat mogelijk! Ik heb me altijd afgevraagd hoe stevig die wieletjes waren (en dat soort wielen met prieterige spaakjes bij andere merken) maar dit is wel heel dramatisch! Lekker, daar scheur je dan hard mee door de bochten en knal je weet ik hoe hard mee over bergweggetjes, niet echt een heel veilig idee zo!
@Alwood: ik zie niet in waarom dit een total loss zou zijn?
@stationcar: de krachten tijdens het rijden zijn vooral verticaal (kan een spaak goed opnemen) en vallen in het niet met een horizontale klap/kracht tegen de stoeprand zoals deze.
en wellicht zijn ze van een magnesium legering wat allemaal wat fragieler is.
Erg spijtig… van de brommer…
ik vind t nog steeds een prachtige bak maar zo is-ie iets minder…
Handel! Met een beetje geluk koopt die kerel gewoon een nieuwe.
wat jammer van die tomos (of chinese rip-off)… ’t was niet zijn schuld dat die bestuurder de macht van het stuur verloor…
mwa, de unique selling point voor ons Nederlanders is er nu toch af, dus vind het niet zo extreem erg ofzo, is toch geen zeldzame versie…
die C8 is de zo lelijk dat ik een daihatsu cuore mooier ga vinden …
Huh. Soms is dit blog zo chauvinistisch en rechts als de pest en nu is de Spyker opeens niet meer cool…

De C8 is wel degelijk een gave bak en al loopt het financieel allemaal niet zo lekker bij de bouwers, dat hoeft niet te betekenen dat ze iets slechts maken. Anyways.
Het is ook weggegooid geld voor een spyker.
@ smokegun: die kun je ook beter betalen waarschijnlijk

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).