Video: de Ferrari P4/5 van Glickenhaus doet de ‘Ring

Auteur: , 31 Reacties

Het rondje waar iedere liefhebber van dit project op heeft zitten wachten: James Glickenhaus' Ferrari P4/5 Competizione is eindelijk uitgelaten op de Nürburgring.

We blijven de verrichtingen van Glickenhaus op de voet volgen. Zijn verbouwde Ferrari is bedoeld voor deelname aan de 24 uur van de Nürburgring, een race die verreden zal worden eind juni. Hoogste tijd dus om de volledig gemodificeerde 430 Scuderia met F430 GT2 blok en zelfbouwbody eens uit te laten in de Groene Hel. Hoe dat er van binnen uit ziet? Dat zie je hieronder!

De auto was in handen van Luca Cappellari, één van de rijders die straks ook tijdens de 24 uurs race achter het stuur zal plaatsnemen. Het was zijn eerste rondje in de P4/5 en ik heb eerlijk gezegd geen idee dat hij ook maar een moment voluit gaat. Toch doet hij al een rondje in een kleine 9 minuten. Ik ben benieuwd hoe goed ze uiteindelijk mee kunnen doen!

Met dank aan WOoOdy voor de tip.31 reacties

Het is wel met de GP-Strecke er bij. Dan is 9 en een paar seconden best snel. En volgens mij is dit ook meer race tempo dan kwalificatie snelheid. Toch best snel
@mrB: aan het klokje vd video te zien was het 8:56 ondanks wat oponthoud door verkeer, da’s vlot voor een eerste test.
gedwongenleaser
Heeeeeeeeeerlijk!
who the…= Van Glickenhaus ? Is dat soms de enige duitser die destijds niet meegedaan heeft in de 2e wereldoorlog ? Oh…xie nu rechts in mijn scherm dattie een hobbyïst is…

OT: durfde het filmpje niet af te kijken, want het ging veel te hard ;-), maar hoe snel doettie de Ring nu dan ?
@Megakix: Glickenhaus is een autoliefhebber pur sang. Hij heeft een serie klassieke racers waaronder een Ferrari P3/4. Deze man bulkt blijkbaar van het geld wat hij bij elkaar heeft gescharreld door hele vage B-films te regisseren. Zie hier zijn bio:
http://www.imdb.com/name/nm0322785/bio
Mmm, toch een keer “Frankenhooker” downloaden.
@Megakix

Glickenhaus is de eigenaar van de P4/5 op basis van een enzo. hij heeft nu besloten om met een race versie van die P4/5 mee te doen aan de 24hrs van Nurnbergring.

maar als je niets erover weet, plaats dan niet zo’n domme reactie…
@estoque: hummm…had mezelf al gecorrigeerd in dezelfde zin..maar was te lui om te editten. Sorry voor het ongemak dat ik jou heb veroorzaakt.

Feit blijft, dat ik niet helemaal snap waarom men informatie over een verbouwboertje als ‘wereldnieuws’ neerzet.
Ik weet niet waar jij in Nurnberg een circuit gaat vinden.
Het is dan ook nurberg. Zonder N. ;) en het dorp ligt in het midden van het circuit. Zoek ander via adenau, dan heb je hem zo gevonden in Google maps ;)
@ vali1992nl: Het is Nürburg(ring)!

@ estoque: En de P4/5 is op basis van de F430 (V8) NIET basis van een Enzo (V12)

Wij (RSRNürburg) heeft het team begeleid op de Nürburgring, afgelopen vrijdag en zaterdag. Alle foto’s vinden jullie hier:

http://www.facebook.com/album.php?fbid=10150113823575518&id=55874640517&aid=283790

Met vriendelijke groet,

RSRNürburg.com
@rsrnurburg: ben wel benieuwd waar de rechtzaak over ging?
@rsrnurburg:

Is het niet zo dat de roadversion van de P4/5 op basis van de Enzo was en de raceversie op basis van de F430?
@rsrnurburg: De P4/5 is op basis van de Ferrari Enzo, de P4/5 Competizione is op basis van de F430 GT2 en een 430 Scuderia.
Dat snap ik, ik ben gewoon een beetje aan het mierenneuken zoals meneersander al zei :p

en het is Nürburg, maargoed.. :)
Rondje klassieke Ring gaat in ongeveer 7:25 inclusief oponthoud. Met zo’n auto op race rubber zal dat rond de 7 min moeten kunnen zou je denken, maar best vlot voor een eerste test.
@macready: de snelste tijd afgelopen jaar op deze layout was 8:13 voor de Audi R8 GT3 in qualifying…. op slicks natuurlijk.
@macready:
zie de eerste reactie.
“Het is wel met de GP-Strecke er bij. Dan is 9 en een paar seconden best snel. En volgens mij is dit ook meer race tempo dan kwalificatie snelheid. Toch best snel”
@rvssax:
Ja, ik weet dat hier inclusief de GP Strecke is gereden, maar het klassieke rondje als meetinterval heeft wat meer bekendheid, niet in het minst dankzij autofabrikanten die het als meetlat gebruiken. Vandaar de conversie met kleine marge vanwege schatting start/finish gedeelte.
@rvssax: Hierop is moet je mij niet quoten hoor :P

Ik vind het wel echt een pracht project
@mrB: Wouw, hierop is moet??? Te lang gestudeerd vandaag…
Gelukkig zijn er nog zotte mensen met poen zat die zoiets willen doen. Heerlijk monster.
Jongens jongens jullie moeten nog veel leren ;)
Dit is een rondje op de VLN layout.
Bij de VLN layout kort je de GP baan een heel stuk af door na bocht 5 een hairpin naar rechts te nemen zodat je daarna bij bocht 11 uitkomt. Bij de 24H rijden ze de hele GP baan erbij. Er komen dus nog wat seconden bij.
Bahaha 9 minuten…Met de handrem op zeker.
Ga elk jaar naar de 24uur van de ring, maar dit zijn geen rondetijden als er veel oponthoud is dan in 7:30 min vrij lang. als hij zo gaat rijden kan hij beter inpakken. maar ja we zullen zien.
@lemans: Van iemand “die altijd gaat” zou je kunnen verwachten dat je weet wat een reële rondetijd is voor een VLN rondje… zoals ik al zei, de GT3 R8 was vorig jaar het snelste in Qualifying met 8:13…
Ik wist niet dat de Ferrari 430 Scuderia een populaire kitcar is. :P Na de Lancia New Stratos nu de Ferrari P4/5 Competizione. What’s next? Van den Brink 430 GTO Scuderetto? 8)
@AutomotiveDesigner: :lol: precies wat ik ook dacht bij het zien van dit project..
Hij pakt wel redelijk wat curbstones voor een one-off.
Nieuwe video: Rondje (ondanks klote Cayman die niet oplet en die makkelijk een seconde of 5 kost…) 8:45 voor het VLN-rondje.
http://www.youtube.com/watch?v=MlBCN0F9oa4
Oops het was natuurlijk de Z4 niet een Cayman… die heeft natuurlijk geen spiegels…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).