Officieel: Antonov wil aandeelhouder Saab worden (en meer)

Auteur: , 16 Reacties

De overname van Saab door Spyker werd gesteund door vele financierders. Eén daarvan is de inmiddels bekende Rus Vladimir Antonov, maar werd flink tegengewerkt door de Europese Investeringsbank en moest het geld vervolgens via de achterdeur naar binnen dragen. Vandaag, te midden van alle tumult rondom de productiestop, heeft Vlad aangekondigd dat hij een aanvraag heeft ingediend om aandeelhouder te worden. ook is er meer bekend over het stilleggen van de productielijn.

Zojuist heeft Vladimir Antonov bekend gemaakt dat hij -nu wel via de voordeur- een nog onbekend bedrag in Saab wil pompen en aandeelhouder wil worden. Een bedrag is niet genoemd, maar de laatste tijd deed dit gerucht al langer de ronde en werd uitgegaan van een kapitaal van 15 miljoen euro. Kortom, vandaag is er ook goed nieuws omtrent Saab te melden. Wel moeten de EIB en de Zweedse overheid er nog wel samen uitkomen met Antonov.

Dan nog even over de vermaledijde productiestop. Die is vanochtend wel weer op gang gekomen, maar inmiddels schijnt de boel weer stil te staan. De reden hiervoor zou zijn dat Saab haar leveranciers niet heeft betaald, en dat is weer te wijten aan een nieuw betaalsysteem, aldus een woordvoerder tegenover ttela.se Van te weinig liquide middelen is dus geen sprake. Meer bij RTL Z.

PS. Wie wil weten waar Vladimir Antonov zich dagelijks mee bezighoudt, check ‘m op de Twitters: @vladantonov1975.16 reacties

Hadden we dus toch gelijk…dat onlangs kermende manneke Antonov wilde gewoon de waarde van de aandelen laten duikelen, waardoor hij vooraan op de trein kon springen. Rattekop om zó te spelen met gewone arbeiders etc..terwijl je zelf miljardair bent. Maarja..
@Megakix: Wat in the world heeft het laten duikelen van aandelen te maken met arbeiders?
@stationcar: Ik meen dat arbeiders ook gevoelig zijn voor negatieve nieuws. Bovendien zijn het mensen met gevoelens, niet hersenloze assemblage robots. ;)
@AutomotiveDesigner:
Negatief nieuws over beursgenoteerde bedrijven is aan de orde van de dag, als werknemer (arbeider is wel wat denigrerend) moet je daar maar mee om leren gaan. Ik vind het vervelender voor de aandeelhouders, die er geld door verliezen, maarja, dat is het risico van beleggen.
Kijk, daar komt de aap uit de mouw over alle roddels van de laatste tijd. Tja, was al bekend eigenlijk he. En eigenlijk verandert er niet heel veel, behalve dat er extra geld geïnvesteerd wordt.

Dat Antonov Bowler heeft gekocht (http://www.autoblog.nl/archive/2011/03/10/vladimir-antonov-heeft-bowler-gekocht) en ‘de baas is van het WRC’ zegt misschien ook wel wat… Saab terug in de rally-sport is wat zowel Muller als Antonov al vanaf het begin roepen.

Fijn ook dat AB.nl eerst het tendentieuze bericht over de toeleveranciers plaatst, en dan later met de uitleg komt…
@Svenska_Aeroplan_AB: we brengen het nieuws in de volgorde waarop het binnenkomt…
@robbie: muhahahahaha! Eerst zelf zaken zitten lezen die er niet zijn, zoals “Saab kan z’n rekeningen niet betalen”, en daarna wegkruipen onder de steen van de journalistieke neutraliteit? Het komt net iets te vaak voor bij jou, Robbie. Je mag best iets van auto’s weten, maar op de een of andere manier sluipt er bij bepaalde merken altijd een soort persoonlijke wrevel in je reacties. Een soort belerend vingertje dat je bij andere merken niet gebruikt.
@BaRa: +1
Injectie van 15 miljoen, da’s net genoeg om de Saab-kachel een maand te laten branden.
@rikkon: Antonov + papa zijn goed voor 1 miljard. Als het echt moest had hij zelf de EIB lening kunnen opkopen. Maar dan zou hij tot de laatste cent geinvesteerd zijn en hij is natuurlijk geen domme jongen.

Als nu blijkt dat SAPO hem niks kan maken, dan moet Zweden gewoon ophouden met kinderachtig doen en hem zijn zegje laten doen. Want de keiharde waarheid is dat zonder hem (en Muller) half Trolhattan nu allang werkloos was. Bovendien: welke investeerder heeft zoveel geduld als deze man? Sorry, ik vindt de Zweedse regering, media en zelfs de vakbonden dom en lomp. Als zij er nog wat van willen maken, moeten ze eens luisteren naar de 2 mannen die de kar trekken.
@captainslow: zou het niet zo hard willen stellen, maar ben het wel met je eens!
@Svenska_Aeroplan_AB:

Okay, het is hard oordeel. Maar er is geen tijd voor twijfel meer. Het is of samenwerken met Antonov of de bijstand ophoesten voor half Trolhattan.

Het blijkt toch uit de acties van Antonov dat hij het beste voor heeft met Saab als bedrijf. Ik denk wel dat hij een deel van de productie wil verplaatsen c.q. uitbreiden naar bijvoorbeeld Kaliningrad. Maar dit hoeft niet de doodsteek te zijn voor Trolhattan. Dit geeft juist opties om hoogwaardige arbeid te behouden in Trolhattan en de domme productie uit te besteden aan Oost-Europa (BMW doet exact hetzelfde).

Nogmaals, zijn er alternatieven? Nee. Het is nu de Antonov way of de highway. En die vakbond, snappen ze wel dat ze hun eigen bedrijf saboteren met deels ongefundeerde en uiterst onvoorzichtige uitspraken?
Kijk eens! Een positief bericht van Saab en……… 9 reacties! Tja, zo zie je maar weer… Mijn stelling dat negatief nieuws beter verkoopt wordt zo even keihard bewezen.
@Svenska_Aeroplan_AB: Wij Nederlanders zijn nou eenmaal azijnzeikers pur sang, dus om jou stelling keihard te bewijzen was ook niet zo moeilijk ;)
Meestal volg ik de Saabsoap wel maar deze productiestop had ik even gemist. Krijgen de heren M.Baan en E.Baan hier weer,terecht, de schuld van? Laten we het maar hopen….hahaha. Tja als er gegraaid wordt in de cookiejar dan krijg je dat he.
Er gaan nu zelfs geruchten over Nederlandse staatssteun voor SAAB: http://www.watmannenboeit.nl/nederlandse-staatssteun-voor-saab/93777/

Zo gek gaat Rutte toch niet zijn?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).