Nieuwe kentekens in Peking via loterij toegekend

Auteur: , 12 Reacties

Nog even en de kans is groter dat je de loterij wint, dan dat je in Peking een nieuw kenteken krijgt. Het aantal auto's in Peking is een immens probleem. In de Chinese stad verdubbelde het autobezit sinds 2007 van 2,5 miljoen naar 4,7 miljoen auto's eind vorig jaar. Volgens schattingen zullen dat er 7 miljoen zijn in 2015 en dat wil/moet de overheid voorkomen. Nieuwe kentekens worden sinds begin januari via een loterij toegekend, waarbij het niet uitmaakt of je de aanvraag gisteren hebt gedaan of een paar maanden geleden.

In de eerste 11 uur nadat het online aanvraagsysteem in gebruik was genomen, stroomden er al 36.138 aanvragen voor nieuwe kentekens binnen. Op 8 maart waren dit al zo’n 400.000 aanvragen. Afgelopen weekend werd de derde trekking gehouden waarbij 17.600 aanvragen een kenteken werd toegekend. De aanvragen die buiten de boot vielen, doen de volgende ronde gewoon weer mee, op één grote hoop met alle nieuwe aanvragen.

In januari was de kans op succes nog 1 op 11, in februari 1 op 17 en in maart 1 op 23. De kans op een kenteken wordt iedere maand dus kleiner. Hiermee lukt het de Chinese overheid om de explosieve groei van auto’s in te dammen, maar of dit nu het meest ideale systeem is, daar heb ik zo mijn bedenkingen bij. (via: green.autoblog)12 reacties

Ghi…met een beetje pech rijdt je daar nooit auto ?! Maar ongelooflijk om te lezen dat er 2,2 miljoen auto’s in 4 jaar tijd bijgekomen zijn IN één stad… :lol:
@Megakix: Ja, bizar he! Dat zet de koddige Nederlandse automarkt weer even in perspectief…
Dat allemaal voor een kenteken…
Dus als je ‘wint’ mag je een auto op kenteken zetten om er vervolgens mee in een dichtgeslibte wereldstad mee stil te staan?

Top :)
Dat is vervelend als je net een auto hebt gekocht en je krijgt geen kenteken!
je zal maar een pechvogel zijn.. wat een flutsysteem..
als je er zoveel toekent.. doe dat dan aan de langst lopende…

maar ach.. aziaten he? ;)

hoe zit dit trouwens met brommertjes daar?
Een odds van 1 tegen 23 is een kans van 1 op 24.
En een odds van 1 tegen 17 is een kans van 1 op 18.
@Rik3:
En een kans van 1 op 50 dat ik NIET nog een biertje neem.
ach, ik denk dat ze ook niet moeilijk doen met een kleine aanbetaling als je bv een Gallardo snel op kenteken wilt zetten.
@lambo4all:
Dan ken je de Chinees nog niet goed.
Zelfs bij de afhaal-Chinees krijg je met een kleine aanbetaling niet ééns een maaltijd mee.
Laat staan een kenteken.
Wat een dom en oneerlijk systeem!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).