Opel begint CO2-offensief: Corsa met af-fabriek LPG

Auteur: , 8 Reacties

Opel gaat het zuinig aan doen. Vandaag heeft de Nederlandse afdeling van het merk aangekondigd dat ze meer op de CO2tjes gaan letten, want dat vind het koperspubliek anno 2011 erg belangrijk. Of beter gezegd, de financiële voordeeltjes die zuinige auto's met zich mee brengen zijn erg in trek de laatste tijd. Een van de eerste nieuwe wapenfeiten wordt een Corsa die af-fabriek met een LPG installatie komt. Maar er is meer.

Vol trots kondigt de Russelheimse autobouwer vanvavond aan dat ze op 34 modelvarianten een start/stop-systeem zullen schroeven en dat van bijna alle modellen een ecoFLEX-versie (da’s Opels voor muesliauto) op de markt komt, als dat nog niet het geval was. Oftewel, auto’s die in de 14- of 20-procent bijtellingscategorie vallen.

Niet alleen de Corsa krijgt een LPG-versie, waarvan de CO2-uitpuf 110g/km bedraagt, ook de Meriva komt beschikbaar in een gasverbrandende uitvoering. Dieselaars kunnen de Meriva -vanaf de opening van de AutoRai- bestellen als 1.3 CDTI ecoFLEX die in de 20% bijtellingsgroep valt. De Agila 1.0 ecoFLEX blijft wel gewoon peut verbranden, maar is er al wel in een 14% bijtellingsuitvoering.

Tot slot gaan ze ook een aantal modellen uit het C- en D-segment ‘verschonen’. Zo komt de Astra met ee 1.3 CDTI waarover een bijtelling van 20% mag worden gerekend en krijgt ook grote broer Insignia een aantal benzine- en dieselmotoren die minder uitstoten waardoor ze in de 20%-groep vallen. De AutoRai moet voor Opel Nederland dé gelegenheid worden om deze schraper-editions aan de man te brengen, dus tegen die tijd zullen we er vast meer over horen.8 reacties

Dat ze dan een appart vak mooi wegwerken voor gas netzoals een tankdop alleen dan aan de andere kant, en niet zon lompe tank in de kofferbak;p Als ze een fietsedrager weg kunnen werke dan moet dat ook wel lukken.
@mustang84664: Goede tekst……. :roll:
Ik moet zeggen dat ik de chevy spark (op gas) bijzonder vaak zie. Best een leuk karretje om te zien en in frisse kleuren. natuurlijk niet voorruit te pissen maar daar mag je niet over klagen bij 14% meuk.
En dan overal een aparte uitvoering van maken. :roll: Verkoop dan gewoon de meer verbruikende variant niet meer! Alleen BMW lijkt er zo over te denken…
Ghi…en dan 2 blije volwassenen die om een auto springen, echt, trappen we dáár nog in Opel ?! ;-)
Opel heeft iets met twee volwassenen rond een auto. Zie ook de Zafira tourer in Geneve.
@Megakix: Photoshop is gewillig…
Zouden meer merken moeten doen, zo’n meteen bijgeleverde LPG. Doet Daewoo/Chevy dat nog? Je hoort daar precies niet meer veel over…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).