Epic video: creatief flitskasten saboteren in België

Auteur: , 33 Reacties

De ruime hoeveelheid Belgenmoppen die er in Nederland circuleert leert ons dat Belgen vooral heel dom zijn. Maar deze generalisatie gaat niet op voor deze pientere baas, die doodeenvoudig en zonder ook maar een cent aan schade voorkomt dat een stel VIP-bussen geflitst worden tijdens een Belgisch wielerevenement.

Het voorval speelde zich af tijdens de E3 prijs die afgelopen weekend werd verreden in de Vlaamse Ardennen. Om de VIP-bussen een beetje te kunnen laten doorrijden reed er een motorrijder voor ze uit, die vervolgens bij een flitspaal postte, en deze tijdelijk buiten werking stelde met behulp van een uitschuifbare stok met een plakaatje er aan. Briljant in zijn eenvoud, en de VIP’s konden lekker doorsjezen.

Epic Belgian Beard Man

De motorrijder was trouwens niet zomaar een motorrijder, maar de Belgische variant van epic beard man. Hoe we dit weten? Dankzij een aantal gezagsgetrouwe burgers die veel NSB-bloed in hun aderen hebben stromen. Zij maakten foto’s van het voorval, die gisteren in de krant verschenen, en nu heeft deze epische baardmeneer dus de kit achter zich aan. Beetje jammer, bij een actie waarbij geen enkele materiële schade is veroorzaakt.

E3 Zuurstengels

Wilt u weten hoe deze zuurstengels er uit zien? Zo dus. Mocht u deze brave borsten willen zoeken, dan geef ik u op zondag in de plaatselijke kerk de meeste kans. Overigens verwacht ik dat als deze man echt geklist wordt, zijn boete misschien wel wordt overgenomen door Congo-reiziger Prins Woef Laurent. FILMPJE!

Met dank aan Jens voor de tip!33 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
graanveldkunstenaar waarschuwt voor kernenergie!
lijk me niet heel erg relevant
-edit: dank u, de link is inmiddels gefixt-
Het gaat er niet om dat het zuurstengels zijn. Het gaat erom dat deze mensen in die bussen zich boven de rest willen stellen door de verkeersregels aan hun laars te lappen.
En waarom? Deze “sport” daalt meer en meer in mijn achting.

/me is geen sportfanaat.
De mensen in de bussen is niets gevraagd volgens mij. En wat is er mis met privileges?
@sir_smokalot: in een democratie waar iedereen in gelijke gevallen gelijk behandeld wordt is er vrij veel mid met dergelijke verschafte “privileges.
Wat een khut NSB-ers inderdaad! V.I.P.’s zijn nou eenmaal, in tegenstelling tot u en ik, VERY important. Die kunnen zich niet veroorloven om zich aan snelheidslimieten te houden. Dat dat plebs daar dan geen begrip voor heeft is diep triest!
@C6_R:
Grappige truc om de flitspalen te slim af te zijn, maar waarom de heer en dame in de film belachelijk worden gemaakt snap ik niet. Volgens mij hebben ze het aan het rechte eind.
@C6_R:
Wma beetje Dubbel gevoel ik heb een fokking hekel aan klikspanen.
Dus wat dat betreft kunnen de beide zieltjes wat mij betreft een vet hart krijgen.

Aan de andere kant geloof ik niet zo in ongelijkheid, niet in de vorm dat V.I.P. met meer moeten kunnen weg komen als een ander.
Jij wel zo te zien, waarmee je jezelf weg cijfert als pleb.
-edit: is gefikst, thanks!-
Die van ‘die prins’ begreep ik niet helemaal…maar die zuurstengels wonen overal..brr…gedrochten en niets waard voor de samenleving als totaal.
@Megakix:

Onze Prins Laurent (zowat de toffe enfant-terrible van het koningshuis) is een die-hard petrolhead en notoir hardrijder. Die zou zo’n actie als deze best wel kunnen appreciëren. Maar ligt zelf nogal onder vuur omdat hij naar ex-kolonië Congo is gereist als vriendje van de locals terwijl onze minister van buitenlandse zaken net alle moeite van de wereld doet om daar ruzie te maken.
1 April?

1 April for sure
xD 1april denk, maar al is het echt. Het is tijdens de koers dan zo te zien. Dus medeweggebruikers zullen er geen last van hebben. De staatkas daar weer wel.
Je leven lang genaaid worden door de staat, en ze dan ook nog helpen door je mede mense te verlinken. Die mensen sporen hem niet. Wat mij betreft kut volk.
flink beboeten die gasten. Als ze met een bus vol nog niet mans genoeg zijn om wat bekeuringen te lappen zijn ze de titel VIP niet waard.
Wat huilen ze nou, die desbetreffende camera is niet eens geladen..!
Eventjes voor de duidelijkheid. Dit gaat dus om bussen met genodigden, zakenrelaties meestal, die op zoveel mogelijk plaatsen de wedstrijd volgen op uitnodiging van de organisator. Zij bekijken de koers dus op punt A waarna ze snel de bus inspringen om naar punt B te rijden (briljante manier om je dag door te brengen in mijn ogen …). Deze rit verloopt dan gewoon via de openbare weg waar op dat moment geen wielerwedstrijd aan de gang is.

Het gaat hier dus gewoon om bussen die gezellig te snel rijden om de wedstrijd op zoveel mogelijk plaatsen te volgen. Probleem is dus dat je hier te maken hebt met 10-tonners die te snel rijden op baantjes die daar echt niet voor geschikt zijn en die tegelijk druk bezocht worden door wielertoeristen. De combinatie van een bus, met een zeer lange remweg, en idiote wielertoeristen die zich Eddy Merckx wanen zou dus onvermijdelijk tot problemen leiden. Als deze mensen dit aankaarten hebben ze 100 percent gelijk, niemand staat boven de wet. Begrijp me niet verkeerd, ik moet ook iedere keer afremmen als ik zo een flitskastje passeer maar ik ga er tenminste geen motard voor inhuren die een bordje voor het oog houdt. Bovendien rijd ik ook niet met een bus met de remweg en beweeglijkheid van een olifant op ijs.
@joskever: Voila zi, dat is een uitleg die kan tellen! Chapeau!
Volgens mij is even op de rem trappen bij zo’n paal veel efficiënter dan speciaal zo’n baardman op een motor vooruit te sturen om vervolgens bij elke paal zo’n plaatje voor te houden als er een bus langs komt. Hij moet die bussen ook steeds weer inhalen en omdat ze schijnbaar nogal doorrijden lijkt me dat geen pretje.
De geinterviewde Belgen lijken wat op ontsnapten uit een instelling, maar ze hebben volkomen gelijk. Zeker in een dergelijke drukke onoverzichtelijke situatie als een wielerklassieker zijn ongelukken snel gebeurd. Dan is het schandalig dat VIP’s (eigenlijk een vies woord uit een grijs verleden) een voorkeursbehandeling krijgen. Baardmans mag een boete van 5000 euro tegemoet zien.
De plek in de wereld waar je de wedstrijd het beste kan volgen is…..? Juist, thuis op de bank. Het is dus onzin om te racen tussen stukken van het parcours. En al helemaal wanneer je met een bus te hard gaat rijden.
De hele tekst staat vol generalisatie. Partijdige superlatieven en mist relativering.
Zelfs als het humoristisch bedoeld is.
In superlatieven gesproken vraag ik me af wie dan de Mof, NSB’er en het verzet is in dezes.

1. Organisatie.
2. 2 buurtbewoners.
3. De auteur.

Volgens mij ligt het allemaal wat genuanceerder.
@auto: Ik hoop dat het een 1 April grap is. Was me even ontschoten.
klote nsb,ers meer woorden heb ik er niet voor .
het mag niet, okee…
maar vind die twee samen wel een stelletje naties.
doet me denken aan vroeger:
klikspaan, boterspaan,
je mag niet door me straatje gaan,
hondje zal je bijten, poesje zal je krabbelen,
dat komt van al je babbelen.
“De ruime hoeveelheid Belgenmoppen die er in Nederland circuleert leert ons dat Belgen vooral heel dom zijn.”

Circuleert moet circuleren zijn.Er circuleren Belgenmoppen, het is niet dat er een hoeveelheid circuleert.Hoeveelheid heeft hier enkel betrekking op Belgenmoppen.

Nogal een geluk dat taalkunde totaal geen betrekking heeft op slim of dom zijn.

Ow wacht…

Groeten,

Een Belg ;)
@SimonMc: En ow wacht.. is knap nederlands uitgesproken.
Ja dat heb je als VIP dan moet je wel op tijd zijn, dus Arbeiders aan de kant in je inferieure bijstandskarretjes en laat ons belangrijk volk er langs.

OT klikken doe je op de muis van je computer niet op televisie
En zo wordt een goede bedoelende wedstrijd organisator dus opeens een criminele organisatie. Jammer dat mensen niet even verder denken dan aan hun eigen gewin.
Owjaaahoor, moraalridders! Hoe smerig ben je dan, dat je hier gewoon een punt van gaat maken! Ik vind het best wel geniaal eigenlijk. Maar mevrouw de klikspaan doet zelf nooit iets verkeerd?
+ 100 Voor de motorrijder voor het in bescherming nemen van ‘onschuldige burgers’.

– 1000 Voor de NSB-achtige praktijken van de buurtbewoners.

Kan mij zo voorstellen als dit nieuws op Geenstijl/PowNews was geweest dat Gerda Legrand en Luc Delaruelle al lang belachelijk waren gemaakt.
Flitsen op de snelweg is vrij onzinnig en irritant. Maar flitsen op B-wegen als waar we het hier ogenschijnlijk over hebben is, behalve niet altijd leuk voor de geflitste, toch wel te verdedigen. Op b-wegens sterven de meeste mensen. Berucht zijn de frontaaltjes in geval van het inhalen van (te) langzaam verkeer. Maar ook gaat het nog wel eens mis op kruisingen, vooral als het naderend verkeer geen 80 blijkt te rijden maar 110.
Ik neem aan dat we het hier over hebben; de vips reden in hun bus harder dan 80. 100? 110? Wat is de remweg van een bus vol bobo’s bij 110km/h?
Regels zijn regels, ook voor bobo’s.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).