Faal van de dag: safety car bij LMS

Auteur: , 42 Reacties

Herinnert u zich die safety car in het WTCC nog die tijdens het naar buiten rijden de raceleider uit de wedstrijd tikte? Dat was me toch een partij schuddebuiken en dijenkletsen! We hebben even op een vervolg moeten wachten, maar vandaag was 'ie er dan: de volgende falende safety car.

Het gebeurde tijdens de 6-uursrace op het circuit van Paul Ricard, tijdens een race in de Le Mans Series (LMS). Terwijl het licht op groen sprong reed de safety car nog vrolijk voor het veld rond. En dan mag je wel een Audi S5 RS5 hebben, qua pk’s leg je het toch af tegen de racers. Het gevolg ziet u hier onder:42 reacties

hahah grappig dit filmpje zat ik zo juist te kijken op youtube.
Het zijn wel btw faalboys daaro.
gevalletje bumperkleven en met z’n allen links willen rijden
RS5, geen S5
@subaru555: in het filmpje zeggen ze ook S% hoor, maar inderdaad het zijn wel RS5 velgen, maar de voorbumper heeft dan niet van die RS% luchthappers maar wel een RS% grill dus ik weet het niet :Z als we de uitlaten nou konden zien..
@aallex:
Voorbumper klopt gewoon. Het is duidelijk een RS5.
@exotic:
idd, RS5 was de schuldige. Zag daar ook wel een S4 station achter alle racers rijden.
Tis nog tot daaraan toe als een andere coureur je tijdens de race eruit tikt maar als het een deel van de organisatie is dan kan ik daar echt geen begrip voor hebben. Dacht die bestuurder dat ie gezellig mee kon doen of zo? Weg met die vent.
@HDM: oh, negeer bovenstaande post maar. Ik zie dat ze nog met gele vlaggen stonden te zwieperen toen die lichten aangingen, dat is ook niet gebruikelijk procedé.
rs5
Ik denk toch dat die gele vlaggen er iets meer mee te maken hebben, anders zou het wel een erge faal zijn…
Le Castellet? Dat noemen we gewoon Paul Ricard hoor.
@raphael: idd
De lampen stonden nog op ROOD toen de Audi RS5 al voorbij de inrit was van de pitlane. De Audi kón dus niet meer naar binnen….en de lampen sprongen op groen.

Ik denk dat de communicatie tussen ‘de toren’ en de Audi RS5 niet doorkwam, waardoor de Audi-rijder dacht dat hij nog een rondje moest voorrijden.

Ghi…en dan die reporters; “never seen such a disaster”…heeft die man nooit 9/11 gezien, of een Tsunami o.i.d. ?
@Megakix: zeker nog nooit naar radio le mans geluisterd? Beste reporters voor auto races ooit! Le Mans 24 en 24 Nurburgring luister ik altijd naar ze.
@Barnato: nope…radio, zijn dat die morsecodes die berichten over de invasie op Normandië doorgaven enzo ? ;-)
@Megakix: het is toch normaal dat de lichten voor de start op rood staan en als ze uitgaan het veld op snelheid schiet. de pace car moest gewoon de pits inrijden
@kenn: ooit de startprocedure van de LMS gevolgt? Nee dat is niet normaal dus ;)
@kenn: zo werkt het niet vriend…
Altijd weer die Audi rijders……….. ;)
De ergste manier om uit te vallen: door andermans schuld.
zo’n schande. pure wedstrijd vervalsing voor de porsche teams. jammer dat zoiets kan gebeuren.
faal van de dag: het een S5 noemen, terwijl het een RS5 is. en voor de mensen die zeggen nee: De S5 grille glimt en deze grille niet, en de S5 heeft mistlampen voor, en deze heeft dat ook niet.
@jeanclaude: Wauw, echt een über-faal ja. Echt wel. Ja.
Stelletje opgefokte mafketels in GTE dat ze elkaar nog voor de startlijn de vernieling in helpen….
De bestuurder van de RS5 wilde wel linksaf slaan, maar die Audi heeft zo’n zware neus dat hij gewoon rechtdoor onderstuurde…
Overigens… 1,2,3 voor de 458 lekker begin voor je nieuwe racewagen.
had het al gezien tijdens de 6 uur kijken! wel een enorm stomme fout van de race leiding! maja shit happens ;) vond het niet erg wint ferrari teminste :P
Amai, daar gaat er ook eentje tegen z’n voeten krijgen.
De schuldige hiervan, zij het de auto of de toren, heeft veel mensen veel geld en plezier gekost.

Als je zo gefocust bent op sneller vertrekken dan de anderen zie je niet als die andere afremt.
Je ziet alleen een wagen die trager is en waar je voorbij wil, en niet dat iedereen afremt. De botsende rijders is hier niets te verwijten.
Anyway, als er iemand interesse heeft in de uitslag…
http://www.lemans-series.com/fr/s54_courses/s54p01_classement.php?typecourse=6
100 % RS5

Vanaf 2.05 kun je hem goed zien voor 4 sec ….

overduidelijk !

Maar hij rijd niet echt door ….

wat een stumper !
Die Engelsen kunnen ook altijd zo lekker overdrijven.. :rol: Organisatorisch foutje dus.
Er stond wat stil op de baan. Geen faal van de pacecar, faal van de wedstrijdleiding.
Geen faal van de safety car dus, maar van de organisatie/techniek. De lichten gingen op groen terwijl dat nog niet had moeten gebeuren.

“Het was een chaotische start, georchestreerd door een flaterende wedstrijdleiding. De rollende start werd met een ronde uitgesteld en gevolgd door een extra formatieronde. De safety-car bleef voor het pak uitrijden maar de lampen gingen desondanks toch op groen. Het tweede peloton, met vooral de GT’s, zag de safety-car niet vooruit rijden en ging vol op het gas. Wat hierop volgde was een massale crash met Porsche als grootste slachtoffer. Alle drie de fabrieksauto’s werden dodelijk geraakt met opgave voor de ProSpeed, Felbermayr en IMSA Porsche.” Bron: autosport.be
@Citrofiel: just the way i saw it…
@Citrofiel: zoals jij het zegt, klinkt het logisch.
MAAR, waarom waren de commentatoren niet op de hoogte van de uitgestelde start, en de regie ook niet (ze laten de startlichten zien).

en waarom zou er überhaupt een uitgestelde start nodig zijn geweest? als er een crash was in de opwarm ronde dan zouden de commentatoren dit toch wel meekrijgen?
@Citrofiel: bovendien, de coureurs waren ook niet op de hoogte van de uitgestelde start, of zouden ze denken, o het is groen dus toch maar gassen i.p.v. dat ik weet dat we niet moeten gaan?

dus eigenlijk was er maar 1 iemand die wist dat er een uitgestelde start was, en dat was de safety car?
@mckroket: Dat klinkt inderdaad ook niet erg logisch. Ik heb nog eens verder gezocht. Bijna overal staat hetzelfde verhaal als wat ik al postte. Racexpress.nl heeft een kleine aanvulling: “LE CASTELLET – De quasi schandalige vertoning bij de start van de Le Mans Series-opener op Paul Ricard zal zowat hét beeld van de wedstrijd worden. Op de video eerder door ons gepost is te zien dat om een nog onverklaarbare reden de startlichten op groen sprongen terwijl de safety car voor het veld bleef rijden, vermoedelijk omdat er een LMP2-wagen stilgevallen was tijdens de formatieronde. De rijders treffen dan ook absoluut geen schuld, en het mag een wonder wezen dat er niet meer slachtoffers zijn gevallen.”
Autosportnieuws.be zegt weer wat anders: “Grote chaos bij de start van de eerste LMS-race van het seizoen in Paul Ricard. Doordat de wagens niet goed waren opgelijnd waren bleef de safetycar voor de wagens. Daardoor ontstond chaos en werd er achteraan hard geremd.”

Ik snap het niet meer…
@Citrofiel: Zal ook een combi van factoren zijn. De communicatie was iig niet optimaal (zacht uitgedrukt). Volgens mij beslissen een aantal mensen of een race van start kan gaan, de bestuurder van de Audi wellicht ook. Alleen nooit in zijn eentje. Licht gaat op groen, iedereen gaat vol op het gas, want we zijn aan het racen. Alleen de eerste rijen merken dat de Audi niet opzij gaat, dus die gaan van het gas en de volgende rijen vol in de remmen en de daarop volgende klappen er vol op.
Serieuze poep aan de ventilator. Volgens mij zag ik op de achtergrond (aan der echterkant van het beeld) 2 van die ruige Ferrari 458 race uitvoeringen.
Wat maakt het uit, er was toch een crash dus kan je het ook zo zien dat er dan weer juist een sefaty car in moest grijpen die er toevallig al reed. Al dat gezeur.
De rs5 ging toch op zij maar ging daarne toch weer niet omdat er een crash was? Of ben ik nu gek?
Gewoon een fout van een eikel achter de knoppen..
De rollende start wordt met 1 ronde uitgesteld..
De safety car blijft voor de groep rijden ( zoals t hoort )

Alleen diegene die de lichten bediend zal met zijn snikkel
hebben zitten spelen, want hij gooit toch gewoon de lichten op groen.. Daar kan de safetycar niets aan doen..
Een blunder van de safetycar is dus ook niet echt een goeie titel..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).