BAM! De ster der sterretjes in je voorruit!

Auteur: , 69 Reacties

Wat deze dude chick precies aan het filmen is weet ik niet, ik gok erop dat hij zij de rechts inhalende vrachtwagen wel geinig vond om vast te leggen. Maar dit in eerste instantie dodelijk saaie filmpje draait uit op zo'n filmpje in de categorie: laten zien aan je vrienden en kijken of ze schrikken.

Waar het stuk hout in dit filmpje vandaan komt is me een raadsel. Of het van de truck valt, uit de aanhanger komt of dat de voorligger eroverheen rijdt en het omhoog slingert weet ik niet maar feit is: dat plankje ketst er goed in en de bestuurder mag van geluk spreken dat hij ze nog een hartslag heeft. Al zal die iets verhoogd zijn geweest, de eerste minuten na dit ongeluk. Dit sterretje vul je niet zomaar even op met je HPX-3 hars!

Bekijk de video op Autojunk.

Via Jalopnik.69 reacties

WOOOH IK SCHROK ME ROT
Wtf! Is dit echt?!
krijg nou wat. schrok me de pleuris. verwachte wel iets maar dit:O damn
Carglass kom je m’n sterretje ff harsen want hij is uitgescheurd toen er een dikke paal naar binnen vloog.
@Dev: lol
@Northwestern: Wij zullen uw sterretje even vullen met onze dikke stroperige hars.
@Dev: En in verband de grote actie die momenteel gaande is, krijgt u een handtekening van Sterretje uit Oh Oh Tirol er helemaal gratis bij! Vraag naar de voorwaarden.
Wtf die had ik niet zien aankomen! Ik dacht aan een takje of een kiezeltje dat doorbarst maar dit is wel wat anders.
WOW — ziet er naar uit dat het een stuk hout is dat opgeslingerd wordt zeker?
Gelukkig was het geen boom. ;)

http://3.bp.blogspot.com/_bSk6yN_RU3Q/SyGtYw4cBwI/AAAAAAAAEeE/JUpNKzTQSbc/s400/final+destination.jpg
@Citrofiel: Dat stukje is uit een film…….. welke film is dat ookalweer?
@MrJones: Final Destination. Het deel moet ik even opzoeken…
@MrJones: Zal wel uit een van die “final destination” films komen.
@MrJones: Het is de beginscène (met gigántische crash) uit Final Destination 2.
@Citrofiel:

Oh oh dat stuk is zoooo vet :P heb m wel 10 keer achter mekaar gereplayed!
Schrok me kapot
eens goed bekeken en het komt van het linker wiel van de aanhanger.en ja dit is rot schrikken
Als hij wat meer afstand had gehouden had hij het zien liggen/ ontwijken. Sukkel! ( plus dat geen afstand houden steenslag oplevert)
@Benjamin1: oh ja! Die ontwijk je even :). Hij had voldoende afstand in mijn ogen. Maarja, wat een knoepert!
@Benjamin1: Steenslag? Houtslag zul je bedoelen.
Het eerste wat ik gelijk dacht was “waarom film je dit”
(voor het ongeluk dan)
Overstekende bomen.
nieuwe highland game?
professioneel balk koppen?

het spel met de echte grote sterren!
heel veel geluk
wtf? Sterretje? Dat is een hele melkweg!
Maar wat ik niet snap; wat was ie aan het filmen??
Carglass repareert, Carglass vervangt… ;)
@Alpinaa: Gevalletje gevangen dit denk ik… Wat denk jij?
@Alpinaa: *vervangen bedoel ik, tiepvout.
@Mezelf: Dit is een leuke fout! Goed gevangen zou ook een leuke zijn… Pff, ik ga slapen, wordt niks meer vandaag;)
@Cantago: ja en de paardentrailer is af!
mijn hardslag was nu wel ff verhoogd schrok me dood
Amateur! Een echte treehugger doet dit beter!

Schrok me trouwens helemaal de pleuris… :P
Ik schrok me kapot toen ik dit voor het eerst zag, maar wat me nog meer verbaast is de reactie van die vent!
eerste reactie: WTF!

:p het lijkt wel uit de berm te komen? frame voor frame kon ik er iig geen wijs uit.
Damn.. ik zou me een hartaanval schrikken als ie door mn voorruitje kwam :O
@lamdi: er ligt een stuk hout half op de weg. de voorganger ziet dit niet of heeft er schijt aan en rijd er over. hierdoor wipt de balk op met het bovenstaande resultaat tot gevolg.

trouwens wel geluk dat het je ruit is, die is redelijk goedkoop en makkelijk te fixen. je hele voorkant kon ook naar de donder zijn ;)
@mckroket: Geluk dat het je ruit is? Geluk dat je het zelf niet bent, dan had je pas schade gehad! Dat je dit overleeft is één ding, maar nog op film ook? Hoe krijg je dat voor elkaar?
Wow, meer kan ik nu ff niet bedenken :|
@CasperH, volgens mij is het behoorlijk duidelijk te zien dat de aanhangwagen over er over heen rijdt en dat ie daardoor gelanceerd wordt. Lijkt dus gewoon al op de weg te liggen

OT: schrok me rot!
@Atenza: Hij wordt gelanceerd door het wiel van de aanhanger tegen de paal van het verkeersbord en daardoor vliegt hij weer terug de weg op….
Hier ook zowat een hartverzakking..de tering. Valt me nog mee dat hij zo rustig door blijft rijden. 9 van de 10 mensen had waarschijnlijk een flinke ruk aan het stuur gegeven.
@Marijn90: PFFFF… ik schrok mij het lazerus.. je zult het meemaken. Wat een schade zeg. Hij doet het inderdaad goed. Je hoort wel zijn banden gieren, dus hij trapt wel vol op de rem. Dat is wel een normale reflex.
Holy Hell!!
Schrok me kapot XD. Lucky lucky lucky en nog eens lucky. Dit had heel anders kunnen aflopen :(

Check dit ff: Supra & Girl Shows Why To Wear A Helmet! (HD)
http://www.youtube.com/watch?v=OvrY3ix1Uvo
@bmwm20b20: wat een Damn sicke Supra zeg! die turbopower, niet normaal!
@NLBUURMAN: Wat 3 bar druk allemaal wel niet kan doen met je 3L motortje ;)
Zoals ik op 12-02 al eens heb gepost:

Datum: 8 maart 2010. Plaats: ca. 5 km voor Schaffhausen/Zwitserland. Weg: A4/E41, Winterthur –> Schaffhausen, toen nog tijdens uitbouw van 2 naar 4-baans. 80 km/h toegestaan. Werd er ook door iedereen gereden.
Ik rijd langs een mij tegemoetkomende kolonne. Vanaf het dak van een oplegger vliegt een ijsplaat van, zoals later is berekend en geconstateerd, ca. 60 x 20 x 6 cm mij tegemoet. Met een immense knal doorboort het projectiel mijn voorruit, scheert tussen de linker kant van mijn hoofd en de ruit van het linker voorportier door, om tegen de deurpost te pletter te knallen.
Ik wil jullie verdere details besparen, maar de politie wist mij te vertellen, dat een andere chauffeur ca. 10 dagen eerder minder geluk had gehad: Hij moest tussen zes planken worden afgevoerd.
Nog tijdens de opname van het proces verbaal kwam, tot mijn allergrootste verbazing, ook nog het bericht, dat de politie de chauffeur had weten te vinden. Ik heb, omdat de afloop voor mij zo goed is geweest, afgezien van een aanklacht tegen hem. Maar vooral ook, omdat hierop in Zwitserland een zéér hoge straf staat: Als ik me niet vergis geldt het daar als poging tot doodslag. DUS: Diegenen, die hierover nog grapjes willen maken: Ik wens jullie dezelfde ervaring als ik, natuurlijk met dezelfde goede afloop.
@9000cse: bizar verhaal en blij dat je het nog na kan vertellen…maar hoe voorkomt zo’n chauffeur dat dan ? Moeten alle vrachtwagens van boven geveegd zijn alvorens ze gaan rijden ? Ken jij die bepaling(en) ?
@Megakix: inderdaad, je bent altijd verplicht je auto zodanig sneeuw- en ijsvrij te maken dat het geen gevaar oplevert voor het overige verkeer. Dat geldt voor personenauto’s, maar ook voor vrachtwagens. Dat is dus effe een klusje voordat ze mogen gaan rijden…
Het is duidelijker te zien op de originele video, hij heeft er niets aan over gehouden trouwens: http://www.youtube.com/watch?v=rOhgMAOrp0c&

Wel weer leuk voor die man dat z’n video wordt gepikt door iemand anders en dan met de views gaat lopen. Doet me beetje denken aan die andere zèèr bekende youtuber (Raywilliamjohnson) die van viral videos pikken z’n beroep heeft gemaakt. Kerel verdient zo meer dan 1500 dollar per dag aan wat een ander heeft gefilmd… ergens gewoon niet logisch maar dat geheel terzijde.
@bnc: thanks, ik heb het origineel even in de post verwerkt.
schrok me kapot
zoiets had ik niet verwacht
Das schrikken, maar ik verwachtte het al, na het lezen van de kop.

@CSE, maar omdat het voor jou goed afliep, heb je hem niet aangeklaagd, wel netjes. Maar ik weet niet, of ik hem zo maar vrijuit had laten gaan. Ook al zou de straf behoorlijk streng en heftig zijn.
Lekker wakker worden deze ochtend….zucht :lol:
Ik heb zo eens een blok piepschuim op de auto gehad. Dan denk je: wat kan dat nu aanrichten? Voorruit eruit, voorruitstijl totaal verbogen, motorkap gedeukt en nog wat kleine dingetjes.
Heb een paar weken geleden in de tegenrichting nog een vrachtwagen zien staan op de pechstrook met een autoband in zijn voorruit.
200m verder stond een mercedes zonder achterwiel. :-)
Die balk lag half op de weg, die trailer wijkt al een beetje naar links als de vrachtwagen hem rechts aan het inhalen is. Dan rijdt de trailer over het stukje hout en wordt dan gelanceerd.
@bmw2020b, ik vindt het een dijk van eenSupra, maar begrijp hem denk ik niet.
oef..die vent/vrouw heeft echt geluk! wtf..schrok me suf!:O
Op een motor schrik je volgens mij ook wel, helemaal als je 200+ aan het rijden bent

http://vimeo.com/15715126
echt respect dat ie de auto zo onder controle houdt.. ik denk dat ik zou proberen te ontwijken om met 100 ondersteboven de vangrail in te schuiven.. recht geluk, maar ook respect!
Tering, ik schrok me rot!
Voldoende afstand?
Weet niet wie hier vindt dat hij voldoende afstand houdt.

Hij zit er op een halve seconde achter…
Minimum afstand 1 seconde, aan te raden afstand 2 seconden?
Dat is 4 keer zo ver.

Hij heeft veel geluk gehad, maar als je er 2 seconden achter zit heb je veel meer tijd om te remmen.
@tunefuldjmike: mijn hardslag was nu wel ff verhoogd schrok me dood.

Serieus? Hartslag met een d schrijven? Heb veel spelfouten gezien hier, maar dit is toch wel heel erg.
@cyclonic: het is geen spelfout maar een uiterst geraffineerde taalspel(l)ing die duidelijk maakt hoe hard het hart tekeer ging.
@Wouter The Great als hij er 2 sec achterzat was die tak waarschijnlijk in de motor gekomen, dan was het echt by by auto. Ps ik schrok wel, zag ik niet aankomen :?
Wow… Dit was even schrikken… Wat zal het dan voor de chauffeur geweest zijn..
@ Megakix

Ik moet toegeven, dat ik de regels hiervoor niet ken. De Zwitserse politie heeft mij vertelt, dat het in Zwitserland verplicht is om het dak van opleggers en combinaties sneeuw- en ijsvrij te maken alvorens te vertrekken.
Ik weet, dat er bijv. bij transportbedrijven rond het vliegveld van Zürich in de wintermaanden stellages worden gebouwd, waar met de vrachtwagens onderdoor wordt gereden en met twee man de daken sneeuw- en ijsvrij worden gemaakt.
Alleen, hoe zou het moeten met vrachtwagens, die ‘s-nachts op parkeerplaatsen langs bijv. de autowegen staan en dan ondersneeuwen? Je mag als chauffeur nou ook weer niet zo’n dak opklimmen vanwege het gevaar. En daarom kunnen die vrachtwagens dan ook niet schoongemaakt wegrijden.
Wat echter wel blijft bestaan is de verantwoordelijkheid voor de chauffeur. En ik weet, dat er landen zijn, die in dit verband de chauffeurs kunnen aanklagen en veroordelen wegens poging tot doodslag. Maar mij zijn geen uitspraken hiervan bekend en dus ook geen strafmaat.
Wat mij wel bekend is, is het effect van deze ervaring: Vanaf dat dit mij is overkomen, rijd ik gedurende het winterseizoen met een behoorlijke angst over tweebaans wegen. Wanneer ik vrachtwagens tegenkom speelt de herinnering mij behoorlijk parten en ik vrees, dat dat gevoel nog wel een paar jaartjes met me mee zal blijven reizen. Maar goed, meer dan dat is me gelukkig bespaard gebleven.
@9000cse: regel 2: vertelt moet natuurlijk vertelD zijn. :oops:
@ Orichy

Ik ging er vanuit, toen ik te horen kreeg, dat ze de chauffeur hadden gevonden, dat deze zonder meer een zware straf zou krijgen. Wanneer ik behoorlijk lichamelijk letsel had opgelopen, had ik hem wel aangeklaagd. Maar ik neem aan, dat hij nu al geen beste herinnering aan die rit zal hebben overgehouden: Toen het gebeurde heeft hij waarschijnlijk niet eens iets gemerkt, maar de straf die hij heeft gekregen? De Zwitserse justitie straft zwaar! Heel zwaar!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).