Q-music geeft een Tesla Roadster weg

Auteur: , 46 Reacties

Luister jij wel eens Q-music? Dikke kans dat je dan de afgelopen maanden ons aller Sacha wel eens voorbij hebt horen komen om een beetje interessant te doen over auto's. Diezelfde Sacha mailt dus net of we een prijsvraag willen pluggen omdat ze een Tesla Roadster gaan weggeven. Als we het niet doen mag hij nooit meer met Gijs of Jeroen praten.

De Tesla Roadster kost in zijn meest karige uitvoering 99.960 eurootjes en dat is ongeveer 99.960 euro meer dan ik aan een elektrische sportwagen wil uitgeven. Doe mij voor dat geld maar een auto waarvan ons landje een beetje verder opwarmt en de lente eerder begint, iets met minstens acht cilinders en een energielabel waar geen druppeltje groene inkt aan te pas is gekomen.

Maar goed, ik wil de bloeiende radiocarrière van Sacha niet om zeep helpen. En daarnaast wil ik zelf ook graag mijn baantje houden zodat ik af en toe misschien nog eens aan zo’n achtcilinder mag snuffelen. Mochten jullie echter wel zo’n muesliracer onder je meergranenbips willen dan moet je even naar de site van Q-music gaan. Wie weet kan Sacha dan binnenkort uitleggen op de radio aan Jeroen van Staverminkel -of hoe die jongen ook heet- waarom jij als winnaar van een Tesla Roadster medeverantwoordelijk bent voor de ramp in Fukushima. Met je elektriciteitsbehoefte. En dan ook nog een beetje zielige hondjes elektrocuteren, hufter! Daar had je nog niet over nagedacht zeker? Nou, fijne avond! Winnen maar!46 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
DAT WIL JE TOCH NIET WINNEN?! :O
liever de actie van Veronica, gewoon een dik G-label Ferrari :p
@bugatti: Lul niet zo stom.

Zo’n prijs is nooit weg, desnoods nog te verkopen voor €80.000,-.
@bugatti: Ik ga inderdaad lekker Veronica luisteren. Al is het maar om de lekkerder muziek. ;)
Wat je kunt doen is voor €20K een auto kopen en voor de overige € benzine kopen, dan heb je dus veel meer lol+ Km.
@The360box: Ja, inderdaad, tweedehands Elise of een MX-5je, veel meer open plezier en dan gebruik je het overige geld voor benzine. Kun je heel wat jaartjes op rijden!
mmhmm je moet vast zoals altijd een rijbewijs hebben om mee te doen…
Wel dat is nu een elektrische wagen waar ik nog wel geld wil aan geven, geen 100k, zoveel is zeker, maar toch iets..
Ik vermoed dat de prijsvraag beantwoordbaar moet zijn voor iedereen zodat er veel respons op komt?
Enkele voorstellen:
a) Tesla spande onlangs een proces aan tegen een reus in de autowereld, wie was dat?
b) Wat is de oplaadtijd van een Tesla roadster?
c) Wat is het bereik van een Tesla?
en een strikvraag:
d) Hoe ver brengt je Tesla je met één volle benzinetank? (tot op 2 cijfers na de komma in km. vb. 570,21km)
@As_long_as_it_is_fast: “Vanaf maandag 11 april hoor je op Q-music elke dag een vraag, waar wij het antwoord ook nog niet op weten! Je doet mee door je voorspelling aan ons door te geven”

Lijkt me niet dus. Je moet een voorspelling doen voor iets in de nabije toekomst, pas achteraf wordt het antwoord bekend.
@As_long_as_it_is_fast: gheghe, goed dat je verklapt dat d een strikvraag is :P
@As_long_as_it_is_fast: Verdorie, ik wou je vraag “met één volle benzinetank” beantwoorden met een foto van een brandende Tesla, maar ik vind er geen. Er gaan er toch dringend wat moeten fikken, om het sportwagen-imago op te krikken…
Net als die vent die een mazda mx5 won bij autoweek. Ding de volgende dag meteen verkopen en alsnog die V8 kopen.
Zo’n verkeerde prijs vind ik dit niet hoor.
Ik heb die test gezien van top gear en voor zover ik goed heb opgelet deed ie het best goed hoor.
Overigens ziet ie er ook niet zo slecht uit hoor, integendeel erfgoed zelfs.

Marar Ach, smaken verschillen.
Dan liever een Fisker Karma!
@zdev: Dat is ook een elektrische wagen waarvoor ik eens in mijn portefeuille wil duiken.
Hoogstaande tekst a’la geenstijl weer… Goed bezig jongens!
Winnen. Verkopen. Gebruikte Elise kopen. Geld genoeg overhouden voor brandstof en onderhoud tot Sint Juttemis.
Een V8 is leuk, maar hoeft niet per sé ;)
the-budel-guy
ik luister altijd en wil hem best winnen en dna meteen door verkopen en van dat geld een leuke cabrio voor de zomer
niet meedoen want je wint toch nooit!

wat we veel beter met z’n allen kunnen doen is dat geld naar autoblog overmaken, dan hebben we zo 100 000 bij elkaar voor een echte achtcilinder BMW M3 (Cabriolet)!!
Vroegâh draaide men nog gewoon plaaatjes op de radio..
“Bij Q-music geven we niet zomaar een auto weg!” Nee, je geeft iets weg wat niemand wil hebben. CasperH, ik dank u hartelijk voor de briljante tekst in dit blogje! Ik hoop dat we snel verlost zijn van die elektromeuk en weer verder kunnen met de zomer;)
@Iedereen die hem wil winnen en verkopen,

Als je een auto wint in een loterij of weet ik veel wat, moet je hem zelf eerst een jaar behouden. Je mag hem niet direct verkopen. Je zit dat jaar dus zelf nog met de onderhoudskosten, en de grote waardedaling.
@pettie: Als je er niet mee rijd heb je geen onderhoud, en de waardedaling ach met 5 km op de teller zal zo’n ding nog steeds wel 80K doen gok ik… ook na een jaar!
Ik heb het spotje op de radio gehoort. Ik dacht eerst: o, ze geven een hem een jaar lang weg, maar daarna zeiden ze dat ze hem echt weg geven. Maar ik zou hem niet willen hebben. Ik kom denk ik niet eens uit Amsterdam (daar zit de studio) naar huis!
Leuke reclame.Zo zie ik een hond graag.Mooie kar.10 * liever dan een ferrari van die bejaardenzneder.
Nou jullie willen hem allemaal niet begrijp ik.
Mij lijkt het helemaal het einde. Dikke motoren is leuk voor mensen die nu geen rijbewijs hebben (zoals vele hier) maar een Tesla + Laadplek (lees: Parkeer plek voor de deur die nu moeilijk te krijgen is) wil ik zeker wel hebben.
Heb er nu al 2 gezien, een in het geel, het is net een lotus elise!
Wat een totale fail dit artikel, plus de doorsnee reactie. Het is alsof je dinosauriërs hoort keuvelen. De autowereld gaat veranderen, of je het nou wilt of niet. Dus wees blij met de leuke auto’s onder de electrowagens (deze trekt bijvoorbeeld de meeste Porsches eruit, zie filmpje), zodat je straks niet gedwongen door je baas, de regering of een onbetaalbare benzineprijs in een suf electrowaggie hoeft te stappen.

http://www.youtube.com/watch?v=HTKexaylnt4
@mattraket:
leuk dat je een glazen bol hebt, klein detail waar gaan we die elektriciteit halen? Belgie zal binnen 15 jaar volledig zonder stroom zitten, en door de situatie in Japan is iedereen tegen kern energie.
en nu stijgen de elektriciteit prijzen al zo drastisch wat zal dat niet teweeg brengen als iedereen elektriciteit nodig heeft.
nog een probleem is dat geen enkel Europees elektriciteitsnet het aan kan om zo veel extra kw/h te leveren om voor elk huishouden 1/2 autos op te laden
nee de elektrische auto geeft nog geen onmiddelijke toekomst, en nu spreek ik niet als overtuigd petrolhead
@six-trey:
als iedereen zo veel extra elektriciteit nodig heeft moet dit zijn
@six-trey:

Natuurlijk moet en kan niet iedereen tegelijk overstappen op elektrische auto’s, want daar is de stroomvoorziening inderdaad niet op berekend. Maar het is ook helemaal niet mogelijk dat iedereen ineens overstapt.

Auto’s gaan gemiddeld 14 jaar mee, dus zelfs als het gehele aanbod aan nieuwe auto’s nu elektrisch was, zou het nog vele jaren duren. Maar het aanbod is nog beperkt, al zal het de komende jaren flink gaan groeien, en dus het gaat nog een stuk langer duren voordat het wagenpark is omgeschakeld.

En dat is meer dan voldoende tijd voor aanpassingen van het stroomnet en investeringen in extra stroomopwekking (liefst windmolens en zonnepanelen; bij mij worden volgenden maand de 64 panelen met 11.500 Wp geplaatst waarmee ik vanaf juli mijn Fisker Karma ga opladen).

Waar een wil is, is een weg. Niet denken in onmogelijkheden maar in kansen.

Ik kan echt geen reden bedenken waarom iemand bezwaren zou hebben tegen elektrische auto’s (mits met voldoende bereik of range-extender). Ze zijn sneller dan menig ‘sportieve’ auto, superzuinig (en met groene energie 0 gram uitstoot), superschoon (zodat fietsers, voetgangers en achter op komende bestuurders geen stinkende walmen inademen) en goedkoop in het gebruik (nauwelijks onderhoud, veel lagere km-prijs). En de verwachting is dat de prijzen van de auto’s zelf en met name de accupacks in de toekomst fors gaan dalen, net zoals dat met andere nieuwe technologiëen is gebeurd (laptops, mobieltjes, plasma-tv).

Wie wil vasthouden aan fossiele brandstoffen, vanwege een nostalgisch gevoel dat een auto een V8-brul – herrie – moet produceren en een stinkende walm moet uitstoten, is net zo hopeloos ouderwets als ooit de tegenstanders van de elektrificering van het spoor, die niet zonder hun walmende stoomtrein met stoomfluit konden.
@mattraket:
vergeet ook niet dat zonnepanelen ook stroom verbruiken, ze produceren er meer dan ze verbruiken maar er is ook nog stroom van buiten af nodig.
Het grootste probleem vind ik de oplaad tijd bij benzine giet je de tank vol en je kan weer ..km rijden.
Ook reizen zal altijd moeilijk zijn daar door.
Elektriciteit heeft een toekomst het zal enkel nog zeker 25 jaar duren voor 50% van de bevolking elektrisch rijd.
Ook gaat voor mij bij elektrische auto’s zo een beetje de ziel weg. Het zelf liggen sleutelen, je auto upgraden, .. maar dat lukt bij huidige wagens ook al niet meer dus ja ik ben een dinosaurus :P ik rijd ganse dagen rond met mijn 60s amerikanen die drinken maar iedereen heeft zo zijn passies zeker ;)

@Donstil
1a2 autos..
@six-trey: Er is inderdaad energie nodig om zonnepanelen te produceren en transporteren, maar dat is in ongeveer 1-2 jaar terugverdiend. Daarna is het toch echt puur stroom opwekken met behulp van de grootste gratis energievorm, de zon.

Het oplaadprobleem van de accu’s (duurt lang) is tijdelijk, en daarvoor is er nu een oplossing in de vorm van een range-extender. Maar het snelladen gaat een enorme vlucht nemen. Er komt een tijd dat je sneller een accu herlaadt dan dat je een benzinetank volgooit! En dat is geen utopisch denken.

Van mij mag je gerust in je dikke Amerikaan blijven rijden (mooie auto’s hoor), maar ik sluit niet uit dat over tien jaar, als de 2,5 miljard Chinezen en Indiërs alle olie gaan opslurpen, die rit naar de pomp zo pijnlijk voor je portemonnee wordt dat je weinig keus meer hebt dan hem op de oprit te laten staan. Tenzij je onbeperkte inkomsten hebt natuurlijk.
@mattraket:

je vergeet een groot probleem.
je laat zelf eventjes een 11.500Wp systeem plaatsen. dat doet me vermoeden dat je een gezonde hoeveelheid spaargeld overhebt. dat is echter niet het geval bij de gemiddelde burger. ja er is een terugverdientijd. maar dan nog moet je aan het begin ettelijke duizenden euro’s op tafel toveren. en voor veel mensen is dat geld al nodig voor andere dingen.


Overigens heeft zonneenergie in zijn meestgebruikte vorm een enorm nadeel. donkere periodes. en dan doel ik niet alleen op de verminderde opbrengst bij een grauwe dag, maar vooral op die diverse uren donker genaamd nacht.
Er is nog geen manier om de nacht te overbruggen.


Dat hebben ze weer makkelijker in bijvoorbeeld scandinavie. daar gebruiken ze de overcapaciteit overdag om water van een dal in een spaarbekken in een fjord te pompen. en zodra er extra prik nodig is (met name snachts) gaat dat weer naar beneden door een turbine.

en in diverse woestijnen hebben ze zonnecentrales op basis van spiegels met een toren gevuld met vloeibaar zout. dit zout kan een grote hoeveelheid warmteenergie vasthouden en zo wat tijd overbruggen tussen inname en uitgifte.

maar in nederland…en vergeet ook niet dat de huishoudens niet het probleem zijn. de grote verbruikers zijn de industrie. en die kunnen bijna niet zelfvoorzienend zijn.
@timberleek: Er moet inderdaad een oplossing worden bedacht voor het ‘opslagprobleem’ om pieken en dalen in de stroomproductie en stroomafname te kunnen opvangen.

Ik kan zelf voor mijn zonnepanelen betalen, dat klopt, maar dat is niet vereist. Greenchoice heeft samen met De Zonnefabriek een model opgezet, waarbij je als particulier zonne-energie opwekt zonder investering. De Zonnefabriek plaats de panelen op je dak, Greenchoice betaalt de aanschaf en daarna kun je 20 jaar lang deze stroom afnemen voor 23 cent per kWh (dat is wat je nu ook betaalt voor een kWh stroom). Die prijs wordt 20 jaar lang vastgezet! En reken maar dat de prijs van een kWh grijze stroom de komende 20 jaar flink gaat stijgen. Na 20 jaar zijn de panelen gratis voor jou (ze gaan dan nog zo’n 10 jaar mee).

Dus je wekt zelf groene stroom op, hoeft niets te investeren, bent 20 jaar afgedekt tegen prijsstijgingen en hebt daarna nog 10 jaar gratis panelen. Nou is 20 jaar best een lange periode, maar ik kan me voorstellen dat er in de toekomst met de dalende prijzen voor zonnepanelen kortere en overzichtelijkere periodes worden aangeboden. Ik vind het een briljant idee.
@mattraket:

dat concept klinkt best goed eigenlijk.
Daar had ik nog niet eerder van gehoord, maar dat maakt het wel een stuk meer bereikbaar voor de gemiddelde burger
@mattraket:
je hebt nog steeds elektriciteit nodig van het net om je frequenties van je zonnepanelen om te vormen, ja ze levert een 10voud van wat je nodig hebt om om te vormen maar je bent nog steeds afhankelijk van het elektriciteitsnet.

en voor het olie probleem heb ik ook al een oplossing ben aan het experimenteren met mijn 66 Mustang (heb meer dan een amerikaan ;) ) om hem op ethanol te doen rijden dit luk perfect, en ethanol kost mij €1 per liter, ik hoop alleen dat de keuring hier nooit over valt en ik wacht ook nog op antwoord van mijn aanvraag om een tank van 2000L ethanol te plaatsen onder de grond van mijn garage
@six-trey:

dat is toch niet zo erg. er zal ook wel een elektriciteitsnet blijven. alleen in een andere vorm. er blijven plekken waar je niet goed zelfvoorzienend kan zijn (bijvoorbeeld industrie en mensen in de stad). daarvoor zal een landelijk net blijven. de mensen die wel aan panelen kunnen beginnen leveren aan zichzelf en de overcapaciteit gaat naar dat net. in de nacht hebben ze dat net toch ook weer nodig. dus je net hou je toch wel voorlopig
@six-trey: Wie gaat er nou halve auto’s opladen?

Dan sta je steeds stil.
Ik zou hem ook wel willen hoor. En houden. Dit is toch de eerste wagen in zijn klasse. En da’s toch een andere klasse dan die waar bijv. de Audi A7 zich in bevindt…
En als je thuis geen stopcontact hebt? Wat dan?
@Benjamin1: Dan koop je geen auto die je moet opladen via een stopcontact?

Je koopt toch ook geen Nespresso pad’s als je geen Nespresso apparaat hebt.
@sixtrey gratis OV. problem solved
@Benjamin1:
welkom in Belgie het land van De Lijn
de enige organisatie die er in slaagt om met een bus die elk half uur zou moeten rijden je 2 uur te doen wachten op een bus.
en dan hebben ze nog zo leuke acties zo als ga naar het concert van … en neem met je inkom tickets gratis het openbaar vervoer, klein detail het concert duurt tot 23uur en de laatste Bus rijd om 22u45
@mattraket Kijk jij heb tenminste nog verstand om een reactie te kunnen beargumenteren ipv als een kip zonder kop te schreeuwen. En vind dat je op vele vlakken zeker wel gelijk heb, mits je normaal en logisch kan denken
Hoe lang kan je benzine bewaren? Begin maar nu maar al te stockeren …
Elektrisch is gay, beter geven ze je een BMW 1M of ander mooi spul.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).