Underground Racing Gallardo gaat stuk op video

Auteur: , 35 Reacties

Dat een Gallardo in handen van een onervaren rijden best gevaarlijk kan zijn is duidelijk. Een heftig getunede twinturbo Gallardo in handen van diezelfde rijder is dus logischerwijs nog wat gevaarlijker.

Het probleem is: het gaat niet om een onervaren rijder. De eigenaar schijnt deze auto al een jaar te bezitten en ook nog enkele andere powerhouses in de schuur te hebben staan. Het lijkt allemaal niet zo hard te gaan, maar de schade is fors. De bestuurder lijkt dus iets te enthousiast tijdens een meeting van Caffeine & Octane maar hij wijt het ongeval zelf aan een loszittende hak van één van zijn schoenen. Als je een heftig gepimpte Gallardo kan betalen zou je natuurlijk kunnen overwegen om ook fatsoenlijke schoenen te kopen. Overigens was de bestuurder al vrij snel bijgekomen. Tegen de tijd dat het ding op een trailer lag meldde hij de omstanders dat hij nu een goede reden had voor een nieuw setje wielen en getinte achterlichten. Always look on the bright side of life! Hieronder een setje video’s van de crash en de nasleep. Oordeel zelf!Via Carscoop35 reacties

wat een amateur!
Ligt het aan mij of gaan die dingen wel erg vaak stuk?
had ie maar een ferrari moeten kopen… had ie ze tractioncontrol op maat kunnen afstellen en niet aan of uit :D
@spykerboy: Over het algemeen staat de TC uit bij getunede bakken, omdat je anders niet eens bij het stoplicht wegkomt. Met een getunede Ferrari was dit waarschijnlijk nog sneller gebeurd, want die hebben alleen achterwiel aandrijving!

Daarnaast beschermt TC/ESP niet tegen domweg vol gas geven mid-corner… (en zeker niet tegen 1000pk) De electronica moet eerst merken dat je gaat schuiven, waarna pas de TC aan springt. Met slicks is het dan al lang te laat, want je staat niet direct stil…
Eigen schuld, dikke bult.
@daviddewijnnl: Ik neem aan dat die bult na dit akkefietje een stuk kleiner is. Je bedoelde toch de dikte van zijn portemonnee? ;)

OT: Zonde, maar dan vooral van je ego. En die Gallardo? Ach.. zoals ze op de reclame zeggen.. “komt wel goed schatje..”
hahahahahah
idd gewoon teveel gas en niet kunnen in bedwang houden..
Dat heb je dan met turbo’s, ongelijke krachtopbouw… Moet ie ze maar standaard laten denk ik dan ! Gaat toch al hard genoeg voor op de openbare weg joh, enige plek dat die twinturbo zich kan bewijzen is op de quarter-mile/Texas Mile en andere “ik-kan-alleen-rechtdoor”-events…
Wat een domme idioot, gewoon gas loslaten en tegensturen.

http://www.youtube.com/watch?v=2NiEDJ0fYRw


Maak em stuk xD
Wat een sukkel. Met +1000 pk in een bocht vol gas gaan is niet echt snugger. Loser!
????! Zo hard ging hij toch helemaal niet? Volgens mij was hij gewoon bang om te remmen door het verkeer dat achter hem aan de bocht om kwam. Zoals ik het zie was dit te voorkomen geweest.
En verder, ligt het aan mij of: doei doei verzekeringsgeld met zo’n filmpje?
@Sciurida: In dat geval zou het verkeer achter hem fout zijn en zou hij de eventuele schade dus vergoed krijgen. Dus bang zijn lijkt me een beetje vreemde bewoording. Ik vermoed dat de beste man gewoon te fanatiek wilde showen en zijn auto daarbij niet onder controle wist te houden..
@ardonjr: Ja ik bedoelde in de zin van bang dat ze op hem knalde en daarmee zijn auto vernielde, maar volgens mij is het in dit geval helemaal niet zo dat de auto die achterop zo’n idioot knalt schuldig is omdat diegene zich niet aan de regels houdt, maar zal in Amerika wel anders liggen met een leuk team advocaten.
Wat zit er tussen die spaken?
@Race-minded: Modder? of iets anders uit de berm?
Moet de man toch maar eens een cursus bij Jackie Stewart volgen. Ik heb een rijvaardigheidsboekje van de man en dat is heel duidelijk. Geen nooit gas in de bocht maar pas als je wielen recht staan. Geef ook pas gas als je dat vol kunt houden, dus niet op het gas van het gas op het gas. Daar wordt de auto veel te onrustig van. Eigenlijk zou iedereen met een sportauto dit moeten leren. Deze fout heb ik zo vaak zien gebeuren, ook op clubdagen op Zandvoort. Paar jaar geleden nog een mooie BMW Z1 in de vangrail zien verdwijnen.
@midasracer: Ik had dat boekje in de prullenbak gegooit.
@midasracer:
Geef nooit gas in de bocht maar pas als je wielen recht staan? Ik neem aan dat er in dat boekje staat dat je het gas in een bocht constant moet houden of rustig moet opbouwen. Als je pas gas mag geven zodra je wielen recht staan kom je dus nooit een lange bocht door omdat je dan al stil staat voor je gas mag geven..
@remkov: Ja dat bedoel ik. Niet helemaal van het gas af, maar constant houden. Niet remmen en schakelen in de bocht. Voor de bocht remmen, schakelen en de auto stabiliseren, alles moet soepel gaan. De auto mag niet schokken. Sturen eerst een kleine draai, dan steeds sneller draaien. Als ik rijd, worden mijn achterin zittende kinderen ook niet misselijk. Bij mijn vrouw wel, die denkt dat ze sportief rijdt. In werkelijkheid doet ze alles fout. Geen gevoel voor techniek.
@midasracer: “Niet remmen in de bocht” Er zijn zat situaties waarbij je dat wel wilt doen. bv. om druk op de voorwielen te krijgen bij onderstuur, om overstuur te crieeren bij instuur punt zodat de auto makkelijker instuurt. En je hebt ook nog trailbraking/braketurning.
Ik kan nog verder gaan en je hele verhaal ontkrachten maar dat doe ik niet. Ik snap wel wat je bedoelt en er zit ook een kern van waarheid in, maar elke auto is te verschillend en elke situatie is te verschillend omdat in een paar richtlijnen neer te schrijven.
@GOD: Het is maar net wat je wilt. Soepel en snel rijden en races winnen, zuinig rijden, de techniek sparen en op de baan blijven, of gaan gummen in de bocht. Natuurlijk kun je gas geven of remmen in de bocht. En als je je voertuig beheerst, kun je daarmee een leuk showtje geven zoals wekelijks op Fifth Gear te zien is. Het vervelende is dat er maar weinig mensen zijn die dat kunnen. Ik denk dat 90% van de kopers van sportwagens geen flauw benul heeft hoe de statica en dynamica in elkaar steekt. En kunnen ze een keer het circuit op of denken ze stoer te doen, dan gaat het mis. Maar levert natuurlijk wel leuke filmpjes op.
Er komen nu eenmaal veel bezoekers naar zon event en die verwachten allemaal leuk spectakel. En vaak doe je dan net effe iets te veel je best. Net als dat je in je puberteit deed bij de dames. Dat hak verhaal is natuurlijk wel een beetje logisch omdat een fuckup als deze natuurlijk om te schamen is. Is ff kut maar over een tijdje lach je er om.
No worries. Het is maar een cabrio en die zijn toch ghey ;)
Valt me op dat omstanders er naar toe rennen alsof er net een megacrash met meerdere wagens is gebeurd. Dat krijg je dus ook voor elkaar met een Lambo : instant eerste hulp bij een crash :P
Sow die is KAPOT!!!
Ook al he je vierwielaandrijving, het meeste vermogen gaat nog steeds naar de achterwielen. Wat met 1000pk beetje lastig is.
Amis can’t drive!
Zo te zien bleeft het niet alleen bij een setje nieuwe wielen, de achteras leek ook een beetje ontwricht? Maar als je 1000 pk onder je ass hebt mag je toch wel verwachten dat dit soort dingen not done zijn, maar zoals altijd mensen met teveel geld rijden in de dikste wagen maar kunnen rijden hoo maar, loser!
De kerel op de achtergrond lacht de arme mens lekker droog uit… :)
Aah echt een kneus, Geeft die net in de bocht gas. Dan ben je toch ook een echte mongol
@blogger ik zie die kerel die hem uitlagt niet. Kan aan mij liggen. welk filpje is dat en hoe veel sec?
@jobh: Je ziet em niet, je hoort em alleen maar. Eerste filmpje 0:30 ;)
Afgelopen zaterdag nog een Lamborghini Gallardo spyder gezien in Rotterdam. Matzwart met zwarte velgen. Hij moest stoppen voor mij omdat ik over het zebrapad liep haha. Wel een vette bak
wat een sukkel. Gas geven in bocht mag als je verwacht dat ie kan uitbreken. Van tegensturen heeft die kerel nog niet gehoord precies.
Die vent kan wel geld hebben, Lamborghini’s verdient hij niet! Als je zo ongelooflijk veel geld hebt, waarom leer je dan niet rijden? Zo duur is dat niet vergeleken met 2 (!) crashes! Want als je in deze kleine slip je auto al niet meer onder controle hebt? Gas los? Naar rechts sturen? Wat kun je eigenlijk wel?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).