Cool. Stripje over het leven van Enzo Ferrari

Auteur: , 13 Reacties

Voor de liefhebbers van stripvertier & Italiaanse vierwielers. Een Franstalig stripboekje dat in '97 op de markt kwam als eerbetoon aan Ferrari (en diens oprichter Enzo) om te vieren dat het 50 jaar geleden was dat het merk voor het eerst meedeed aan een race. Dat boekje is ook ooit vertaald naar het Engels, en digitaal door te bladeren op Flickr.

Het origineel van deze beeldroman kwam uit onder de titel Enzo Ferrari – L’homme Aux Voitures Rouges (vrij vertaald: Enzo Ferrari – De man in de rode auto, aldus Google Tanslate). We werden getipt dat het stipverhaal nu ook voor de niet-Franssprekende medemens op Flickr te bewonderen is.

Het verhaal van Enzo Ferrari, zijn jeugd, zijn fascinatie voor auto’s, de carriërre bij Alfa Romeo en de weg naar de racetop. Het staat er allemaal in, voorzien van plaatjes voor de visueel ingestelde onder jullie. Gewoon bij PAGINA EEN beginnen en dan maar doorbladeren. Recensies lezen we graag terug in de comments.

Met dank aan Tim voor de tip!13 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
…zucht, hoevaak moet er rondom zulke mensen nog een mythe gecreëerd worden ? Totdat men spontaan begint te braken ?

* pakt Asterix & Obelix en legt benen op tafel *
Grappig. Toch leest het naatje van een beeldscherm.

*printen doet*
-edit: Thanks, dat is dubbelop ;) is aangepast!-
Ik wacht met lezen totdat het weer regent…
Zijn zoon Dino.

Het gesprek dat Lambourghini had met Enzo dat hij niet tevreden was over zijn Ferrari en zelf maar eens zijn sportwagen ging bouwen die wel voldeed aan zijn eisen.
@tarquesh:
De legende (let wel legende) vertelt dat Enzo idd, de kritiek van Ferrucio Lamborghini snoevend afdeed met : hou jij je maar met tractoren bezig en laat sportwagens maaar aan mij over’
Let wel, het zijn Italianen en Drama is een Italiaans woord !
Iemand enig idee hoe ik dit in een keer kan downloaden op fatsoenlijk formaat (of een download link(A))? Want vanuit explorer leest het helemaal voor geen meter(A)
Mooi :)
Ik zou graag een .pdf ervan willen heerlijk lezen op school tijdens de NL en EN lessen aangezien ik er toch al vrijstelling voor heb gekregen.

Moet alleen wel aanwezig zijn wat weer beetje jammer is.
Dit herinnert me er trouwens aan dat ik nog een paar stripboeken over de geschiedenis van Citroën heb liggen. Die moet ik ook maar weer eens gaan lezen. :)
@Citrofiel:
zetzeophetweb !
@desjonnies: Ga zelf maar op zoek, ze mogen niet in je boekenkast ontbreken! ‘De auto’s van het avontuur’ heet de ‘serie’, deel 1 (tot WOII) heeft de titel ‘Een passie voor uitdagingen’ en deel 2 ‘De vruchten van de passie’. Door René Follet.
@Citrofiel:
Yep, Citroën ten voeten uit, mooie geschiedenis maar geen toekomst :) (slechts een grapje hoor, maar kon het niet laten)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).