Google doet 225.000 km zonder bestuurder

Auteur: , 24 Reacties

En nog veel meer. Google is namelijk weer een stapje verder gekomen in het overnemen van de wereld. Inmiddels zijn er al 225.000 kilometers afgelegd met auto's die zichzelf kunnen besturen, kan je een auto binnenkort draadloos opladen en daarnaast investeren ze wat miljoenen in biobrandstof.

Sebastien Thurn van Google verwacht dat zelfsturende auto’s voor jaarlijks een miljoen minder verkeersdoden gaan zorgen. Daarnaast zijn er in de toekomst misschien geen files meer dankzij deze techniek. Enfin, de Priussen hebben al meer dan 225.000 km door steden, snelwegen en woestijnen gereden. Een heleboel sensoren en computers zorgen ervoor dat dit allemaal mogelijk is.

Onderstaande video van een presentatie op de jaarlijkse Technology, Entertainment, Design bijeenkomst (TED) laat zien wat de Priussen en Passats zonder bestuurder allemaal kunnen. Voetgangers en stopborden worden niet over het hoofd gezien, en een J-turn is ook mogelijk:

Ook heeft Google het eerste draadloze oplaadpunt voor je elektrowaggie geïntroduceerd. Bij het hoofdkantoor van Google is een oplaadstation dat met behulp van inductie je auto kan opladen. Ideaal wanneer je niet kan wennen aan het idee dat je een auto aan het stopcontact kan pluggen. Ook hier is weer bewegend materiaal van:

Met een klein deeltje van Google’s resterende advertentie inkomsten is een investering van 20 miljoen dollar in apparaten waarmee je in de toekomst je eigen biobrandstof kunt brouwen gedaan. Zo, nu weet je weer wat Google doet met het geld dat ze verdienen dankzij jouw klik op een advertentie. Het zal nog jaren duren voor al deze snufjes op de markt komen, en wat mij betreft hoeven ze zich ook niet te haasten bij de ontwikkeling.24 reacties

Ja, zo’n Prius kan ook zonder die Google spulletjes zonder bestuurder rijden… (Throttlegate)
@RickB: ik dacht hetzelfde ! trouwnes als je niet wil rijden neem de bus of bel een taxi ! straks gaat rijden nog verboden worden !
Help…nee…. en ons alle plezier van het autorijden wegnemen.
priussen? dat was fout autoblog ;) Priiii
@bassie:
priii,prul,prullaria

whatever
shit…
En waarom zorgt Google er dan niet voor dat mijn Android toestel goed met mijn carkit connect?!…
igor via Android app
@fastshifter: Bij mij werkt het anders perfect hoor!
Auto’s die geen bestuurder meer nodig hebben?
Wat is het volgende?
Vrouwen die geen man meer nodig hebben?
waarom moet google zich nou weer met auto’s bemoeien, laat ze toch lekker adverteerders te veel geld aftroggelen.
En als ze dan toch zo filantropisch bezig willen zijn, doe dan eens iets aan al die moorden die worden gepleegd, en oorlogen die burgerslachtoffers eisen. amerika,,,,-_-
@yipikaye: vrouwen die geen man nodig hebben….daarvan barst de wereld ook al uit z’n voegen !
*zet aluhoedje op* Bullshit, dingen rijden geen kilometer zelfstandig! Allemaal Prius propaganda! *rekent uit hoeveel rondjes rond de parkeerplaats van Google dat is…*
wel extreem handig lijkt me, dan kan je auto zelf gaan “tanken” als je ’s nachts ligt te slapen, zelf de kinderen van school gaan halen, zelf naar de garage rijden voor onderhoud, je naar schiphol brengen en dan zelf naar huis rijden, en je een week later ook weer ophalen, je naar wintersport rijden terwijl je ligt te slapen, je naar huis rijden als je teveel hebt gezopen, in feite is het een auto met chauffeur, een onvermoeibare wel te verstaan.
Het gaspedaal wordt nog wel bruusk gebruikt door die computer.
@rotarypowah: Inderdaad, een Eco-mode kent de computer nog niet.

Maar verder wel leuke ontwikkelingen. Kan het persoonlijk wel waarderen dat een bedrijf als Google dat helemaal niets met auto’s heeft toch zo’n project opstart. Je kunt zeggen wat je wil, maar die boys zijn niet dom. Slaan overal een slaatje uit.
ergens heeft het wel wat, zeker dat het een taxi ritje scheelt na het drinken of het opofferen van iemand door hem tot bob te benoemen.

maar ook wel weer grote min punten, computer hackers die je niet mogen?? stroom storingen en weet ik het wat??

maar denk uiteindelijk dat die wel een stap is in de goede richting

en als je zelf wil rijden gwn lekker het circuit op oid??
@BestwelMichel: leuk een circuit, maar lijkt me wat crowdy als er 6 miljoen brandstofauto’s er overheen moeten knallen ? ;-)
20 miljoen dollar is toch niet zo veel?
Om filmpjes in HD op internet te zetten heeft ze al meer dan een miljard gekost. Om het originele filmpje te laten zien nog eens 100 miljoen:
http://www.engadget.com/2011/04/06/google-creating-youtube-channels-spending-100-million-on-ori/
Inductie laden! Vanwaar de hype om inductie laden?! :( Ik vind het een slechte ontwikkeling, inductie laders hebben te grote energieverliezen. In tijden van efficiency geleuter zijn inductie laders het laatste wat we nodig hebben. Hoe moeilijk is het om een stekker in de stopcontact te stoppen? :?
@AutomotiveDesigner: de burger zegt dan weer: “boeie, stroom kost geen sukkel”….Maar je hebt gelijk, het strookt totaal niet met de insteek op ‘groen’. Hoewel iedereen weet / wist dat je daarin toch al zwaar genept wordt door de EU en andere trawanten. Dat terzijde.

Wat is dan het procentuele verlies bij inductie ?
Mag dat zomaar, rijden zonder bestuurder op de openbare weg?
@ Esprit: ja, heeft die eigenlijk beide handen op het stuur?
Draadloos opladen? Welke sukkel heeft dat bedacht! Dat is niet 100% effectief, dus je zet DIRECT energie om in warmte, dus warmt direct de aarde op en verliest een bak energie, sluit alsjeblieft gewoon een kabel aan. Scheelt je ook nog eens heel veel geld aan dure oplaadpunten! En geen chauffeur? Ik zit in een auto om te rijden! Anders pak ik wel een taxi/bus/trein/andere ellende. Ik zie hier dus echt helemaal NIKS in!
Waarom zeuren mensen over ik wil zelf rijden. Dat kan gewoon hoor. Als jij dat wilt. Ik werk liever alvast een uurtje in mijn auto voordat ik naar de klant wil. Kan ik gewoon mijn auto op een gratis parkeerplaats buiten de stad zetten en sms ik hem 10 minuten van tevoren als hij me op moet halen. Je krijgt gewoon woon-werk verkeer en recreatie verkeer.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).