Speciaal voor ons: Jaguar XF en XJ Designer Edition

Auteur: , 12 Reacties

Op de AutoRAI zal Jaguar de speciaal voor de Nederlandse markt "ontworpen" XF & XJ Designer Edition modellen onthullen. Toen designbaas Ian Callum onlangs in Nederland op bezoek was werd hem gevraagd hoe zijn ideale XF/XJ eruit zou zijn. En toen kwam hij met dit op de proppen.

Zowel de XF als XJ zijn gespoten in Stratus Grey en hebben een London Tan lederen interieur met Piano Black dashboardafwerking. En bij beide modellen ligt er ook een 3.0 V6 diesel onder de motorkap. De XF moet het doen met 211 pk en de XJ krijgt 275 pk mee. Van beide versies zullen slechts 20 exemplaren naar Nederland komen. Wil je trouwens geen grijze lak? Dan kan je ook kiezen voor Ultimate Black.

Een XF Designer Edition is er al vanaf €77.790 en voor de XJ Designer Edition moet je €121.290 aftikken. De Long Wheel Base-versie van de XJ kost € 127.490.12 reacties

Ja, uhm, leuk. Wereldnieuws. Nu ga ik inderdaad WEL een Jaguar kopen. En als ik 120k voor een nieuwe XJ overhad, zou ik dus niet voor een diesel gaan, want de benzine prijs interesseert me dan geen bal mee.
Kortom: de XF zal t misschien leuk doen bij de rijkere leasebakrijder; maar die XJ… lijkt me stug.
@gregorius: och, het zijn er dan ook maar 20 in de XJ-type…dus ergens in Nederland zijn er toch wel van die dieselkoeriers te spotten ? ;-)
Jaguar XF zal niet kunnen concurreren met een E-Klasse of een 5-serie. Afwerking, onderstel, gebruikte materialen zijn gewoon beter bij de Merc en BMW.

De XJ zal het nog moeilijker krijgen, omdat kopers in dit segment ook kunnen kiezen uit: Maserati Quattroporte, Porsche Panamera, Mercedes S-Klasse. BMW 7-serie, Audi A8, Volkswagen Phaeton en de Lexus LS. Daarbij noem ik de Bentley Continental Flying Spur niet eens op.

De tijd zal leren of de XJ succesvol zal zijn.
niet onaardig
alleen jammer dat het alleen met de diesel kan
Slim van Jaguar om op zo’n manier van hun pre-facelift XF’n af te komen. ;)
De echte Jaguar liefhebber wacht rustig op de gefacelifte XF met fatsoenlijke koplampen. :P
@AutomotiveDesigner: true…true…
Een exclusieve diesel editie, zogenaamd Callum’s ideale Jag?

Man flikker toch op. Laag-bij-de-grondse marketing truc zou een merk als Jaguar toch helemaal niet nodig hebben.

Met je nagelende rammelaar in ’t vooronder.
S-Klasse/7-Serie/A8 < XJ. Man, man, man, wat een prachtig ding. Voor de hoge piefen die niet bang zijn om zich te onderscheiden van de traditionele hoge piefen.
Grappig, dat jullie allemaal op de diesel afgeven.
Een benzine met voldoende cylinders is natuurlijk mooi om te horen, maar deze wagens worden vooral verkocht om je dagelijks in te laten vervoeren. En dan is ‘nagelende rammelaar’ wel erg mis. De V6 diesels zijn misschien te horen als ze koud zijn en stationair draaien, maar op de snelweg fluisterstil. En met de benzine win je een stoplichtsprintje, maar deze koppelbazen laten je stil en vlot die inhaalmaneuvre doen. Zonder machtige grom of jank – jammer voor de petrolhead, maar precies wat de captain of industry zoekt.
@mout: in veel dingen kan ik je volgen…maar de CEO’s (veredelde CFO’s overigens…boekhoudertjes bij de gratie van onze regelneefzuchtige overheid) rijden geen diesel !
@Megakix: Dit is dan ook wat de ontwerper de CEO wil zien rijden. Die laatste blijkt toch weer stoer te willen doen met zijn sleuteltjes op de bar. Maar daar kan arme Callum niks aan doen.
@robbie: Hoe durf je! “Voor ons”, tsss, dit is enkel voor de Nederlandse markt en je weet dat hier best wat Belgen komen! Beetje solidariteit graag, zoals op het eurovisiesongfestival 12 punten voor België? :D Aan de andere kant, je mag hem houden hoor, zo speciaal is ie niet, maar het is het principe dat telt! ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).