Dit de Mercedes A-klasse Concept

Auteur: , 46 Reacties

De huidige Mercedes A-klasse is niet echt (lees: echt niet) een auto met vloeiende lijnen. Hij wordt nog weleens vergeleken met een opgepompte Smart. Mercedes doet het met dit concept geheel anders, want er is niemand die hier nog iets van de huidige A-klasse in herkent.

Het is nu een gestroomlijnde hatchback in plaats van een ietwat lompe MPV. We moeten uiteindelijk wel afwachten wat er van deze uitgesproken styling overblijft op het productiemodel dat volgend jaar moet verschijnen.

De nieuwe neus met prominente ster herkennen we van de nieuwe Mercedes modellen. Het interieur ziet er vooralsnog zeer futuristisch uit en daarvan weet je dus al zeker dat dit het productiestadium niet zal halen.

Dit concept is uitgerust met een nieuwe aandrijflijn, het zogenaamde “Mercedes Front-wheel-drive Architecture” (MFA). Als krachtbron wordt een 2,0 liter grote geblazen vierpitter gebruikt die 210 pk via een dubbele koppeling naar de voorwielen stuurt. Mercedes heeft de auto uitgerust met snufjes als ‘collision warning’ en ‘adaptive brake assist’. Naast de 3-deurs hatchback, is Mercedes voornemens om op het MFA platform tenminste nog 3 varianten van de A-klasse te lanceren.

UPDATE – Video HIERRR.
UPDATE 2 – Video #2 met uitleggende designer HIER.

Mercedes A-klasse concept46 reacties

Die voorbumper zien we nooit in productie terug. De achterkant lijkt veel te veel op een Audi A3 (wat absoluut GEEN compliment is !).
De taile-lijn achteraan is ook wat te hoog naar mijn gedacht. Ik had toch meer verwacht van Mercedes :s
Is de motor eentje van Mercedes zelf ? Aangezien ze samenwerken met Renault ivm sommige (TCE) motoren en omdat Renault ook reeds een 2.0T met 205pk heeft in de Laguna ?
Heeft wel iets weg van een scirocco
@davidita: klopt helemaal!
@davidita: Dat dacht ik ook! Vooral de achterkant.
@davidita: Was ook m’n eerste gedacht!
Niet gek voor een Mercedes …
Achterkant op een A3? Eerder een nieuwe cayenne, maar vind die toch wel een gewaagd ontwerp. Zeker als je weet hoe de à klasse er nu uit ziet. Ben benieuwd
Die achterkant lijkt meer op een verhoogde Scirocco vind ik en die lijnen in de zijkant lijken wel ”de golven” die Mazda ook in de zijkant van de auto heeft.
Maar voorkantje en de vorm is wel geslaagd. Beter dan die halve invalide auto van nu.
Het is een orgie van concave en convexe oppervlakken. Mede hierdoor helemaal bij de tijd. Ik vind tot zo ver alleen de grill supervet kijk naar het patroon! :) Naar mijn mening te veel “surfacing”.
Als je goed naar de achterlichten kijkt, dan zijn die bijna deze van de Aston Martin 77, maar dan omgekeerd.
Is mijn ogen een heel mooie concurent van de audi A3. Hadden ze effectief nodig. Want als je bekijkt hoeveel A3’s verkocht worden.. Gooi maar in productie zou ik zeggen en liefst in AMG versie :)
De achterkant is net een Skoda. Zo’n Skoda met vier van die nullen voorop bedoel ik dan.
nice
Laat maar komen
@iedereen, zo te lezen is dit wagentje een allegaartje wat betreft design. volgens mij is de daklijn een beetje opel, dat knikje in de achterruit is ook een beetje gejat.
OT – over het algemeen wel een leuk wagentje ook al lijkt het op vanalles en nogwat
ik vind het een geil bakkie!
Heeft Mercedes de vorige Peugeot ontwerper in dienst genomen of zo? Ik dacht dat we eindelijk van die gapende muilen af waren… En voor de rest… om Clarkson nog eens te herhalen: STOP DESIGNING!
@potver7: Ik kan je vergelijking wel begrijpen, maar ik vind het bij Mercedes dan weer net wél goed uit de verf komen, waar het bij Peugeot enkel afzichtelijk was.
@E320cdi: Mercedes is blijkbaar de enige die een grote muil wel er mooi uit kan laten zien, zeker met deze grill.

OT: Een modern ogende coupe, hij is wel naar mijn smaak en goed gelukt. Misschien aan de zijkant veel lijntjes, maar dat is modern. En het lijkt op van alles en nog wat, maar het wiel opnieuw uitvinden is ook niet alles, dus de goede combinatie kan ook prima en daarbij komt, dat niet alles het productiestadium zal halen. Conclusie een mooie concept. Mercedes is wel het merk wat meestal dicht bij het concept blijft, met het uiteindelijke produktiemodel.
1. Men kijkt welke design elementen het goed doen bij de concurentie.
2. Men zwaait met een chinees vlaggetje en grijpt wat er te grijpen valt.
3. Men voegt wat eigen design kenmerken toe.
4. Men knutselt alles in één design.
5. Men heeft een heel vet wagentje die ik wil hebben.
Als je de over-de-top-concept-design-dingetjes even wegdenkt, is het best een nette wagen. Alvast veeeeeel beter dan de huidige A.
Het lijkt meer op een Mazda naar mijn mening. Die lijnen in de zijkant zitten ook op een Mazda5. Ik vind het niet mooi, maar wel een verbetering ten opzichte van de oude.. ;-)
Wat @dondeboer hierboven al zegt, als je die concept trekjes wegdenkt staat hier wel een heel gaaf wagentje. Ik ben heel benieuwd wat dit gaat kosten en of ik het tegen die tijd misschien kan aanschaffen! Laten we het hopen, we hebben heel lang moeten wachten op een model als deze voor jong publiek bij Mercedes. De AMG modellen spreken ze wel aan, maar dat is nou eenmaal meestal niet de prijscategorie waarin je kunt shoppen als jongeling.
Mooi ontwerp, 100 X beter dan de vorige A klasse.
Alleen wel jammer dat het geen achterwiel aangedreven auto is.
Van de hatchbacks is de BMW 1 serie de enige met achterwielaandrijving, jammer dat Mercedes er niet in mee gaat.
ziet er gwn een beter uitgetekende opel astra gtc eruit.
Hij is tenminste mooier dan zijn voorganger niet dat dat zo moeilijk is
Wat een allegaartje, niks strak, gewoon veel te veel lijnen op veel te weinig ruimte, ik vind dit helemaal niks!
Zoals al door veel anderen opgemerkt, er zijn heel veel stijlelementen van andere auto’s in terug te vinden. Jammer, Mercedes zou vernieuwend moeten zijn!
@stationcar: de uiteindelijke versie zal natuurlijk een stuk rustiger zijn. Dit concept is in vergelijk met de Mito (meeste design per vierkante cm) nog vrij netjes. Mijn conclusie: veelbelovend. Kon wel een eleganter worden dan een 1 serie.
wow, een opel met een ster!
Het leuke van conceptauto artikelen is dat opeens alle “autoprofessionals” op AB blaaskaken dat het een kopie is van een onmogelijk aantal auto’s. Het is een dit, het is een dat, het is gejat van zus, het is een verkapte zo. Stop eens met zoeken naar onmogelijke overeenkomsten. Bijzonder vermoeiend en de meeste vergelijkingen die getrokken worden zijn dusdanig belachelijk dat je die persoon gewoon niet meer serieus kan nemen.
Komt de nieuwe A niet weer op hetzelde platform als de nieuwe B? Dat was toc heen nieuw multifunctioneel platform met wel accus in de bodem en geen en hybride en alles? Als dat zo is dan lijkt hij iig niet op de nieuwe B zoals ik hem heb zien rijden.
http://static.autojunk.nl/pictures/2010/1228/225050/image_03.jpg)
@Kvgorp: Mercedes heeft al eerder bekend gemaakt dat de A-klasse een sportieve drie deurs coupé wordt en dat de B-klasse een vijf deurs wordt, die meer het oude publiek bediend, maar beide zullen uiterlijk geen echte verwantschap vertonen. Onderhuids zal dat anders zijn, maar goed dat kan ook prima.
Is dit niet gewoon een duurdere concurrent van de scirroco?!

Maar om hem nu mooi te noemen, nee, zeker niet!
Nee concurrent voor de A3, 1-serie en CT natuurlijk.. beetje overdesigned. Hopelijk maken ze het productiemodel veel rustiger
Van wanneer dateren deze concept foto’s? Ik heb plaatjes voorbij zien komen die er al veel realistischer uitzien.
@Pordon: sinds gister. die jij bedoelt zijn impressies
@Atenza: Jep, ik had het al gezien op de media site van Daimler (voortaan eerst zelf even kijken voor het vragen).
Ow dat het een kleine hatchback gaat worden is al zeker, vind ikzelf erg goed nieuws helaas is mijn moeder het er totaal niet mee eens en weet ze nu al dat ze geen nieuwe A-klasse meer wilt.
Ik ga het voor eens eens erg kort houden en zeggen: Strak!
Ziet er goed uit, hopelijk gaat de productieversie er ongeveer zo uitzien.
gelukkig, het is geen bejaardenbak meer. maar wat een mooie auto!
oh nee……he bah moet een schone onderbroek halen…..

wat een bak<3

was nooit echt fan van Mercedes maar sinds de nieuwste CLS ben ik helemaal omgeslagen =) nice
achterkant is audi raamlijn is audi en uitlaten zijn
audi RS-achtig
Goede zet van mb.Dit segment is een grote markt.Gewoon even afwachten als ie er echt is en dan pas oordelen.Ziet er zeker niet verkeerd uit!
Best gaaf, alleen de lampen mogen wat simpeler van vorm :).
Inderdaad, lijkt wel scirocco met ander grill
oh deze vind ik gaaf ik hoop wel dat ie scherp geprijsd is maar dat denk ik niet zal wel vanaf 20.000 zijn :(
Ik zie een hele bak BMW stijlelementen! Kijk maar eens goed! Maar dat is helemaal niet verkeerd, want dat betekend dat hij er behoorlijk goed uit ziet voor een Mercedes;) Ik ben benieuwd wat er van over blijft als ze hem gaan produceren.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).