Eerste officiële schetsen van de Audi Q3

Auteur: , 40 Reacties

Audi presenteert over twee weken in Shanghai de nieuwe Q3. Dat is voor ons net iets te ver weg, maar als schrale troost hebben we alvast wat afbeeldingen gekregen.

We moeten het vooralsnog doen met deze tekeningen (of eerdere spyshots), want verdere informatie ontbreekt. Toch kun je wel raden dat er onder de kap van de Q3 de bekende Audi TFSI en TDI motoren zullen liggen.

De Q3 zal in de Spaanse Seat fabriek gebouwd worden en wellicht eind v/h jaar al bij de dealers staan.

Audi Q3

Audi Q3

Audi Q3

Audi Q340 reacties

240sx via Android app
Bah, Audi’s Q-serie en BMW’s X-serie. Weg ermee! Ik vind er totaal niets aan!
De schetsen zien er veelbelovend uit. Ze hebben wel weer lekker safe gespeeld op het design, beetje te veel Q5.

De Q7 kon ik accepteren. De Q5 ook. Maar persoonlijk vind ik dat een Q3 ietsje te veel overbodig is ;)
Lelijk om eerlijk te zijn maar hij zal vast wel komen.
Nette auto op het eerste gezicht. Laat maar komen. Er komt een dag dat mijn RAV4 de deur uit gaat. De nieuwe RAV generaties zijn spuuglelijk, dus een 2ehands Audi Q5 of Q3 hoort dan tot de mogelijkheden.
Lomp !
Maar ik had van Audi ook niet anders verwacht ;)
Wel leuk zo’n A1 op hoge pootten!
@B_Mulsane: Dat dacht ik ook… A1 Allroad.
verrassing! een kleine q5, wat een waardevolle toevoeging aan het gamma (not). een bmw x1 is wel heel iets anders dan een x3, dus waarom bij audi dan niet?
Wow, weer zo’n knip en plak verhaal. Photoshop is populair bij Audi. Je neemt een q7, verkleint ‘m naar een q5 en die verklein je weer naar een q3, dan haal je twee deuren weg en noemt ‘m q1. Dit is gewoon snelweg vervuiling. Doe ‘ns iets creatiefs audi! Weet je hou het maar gewoon bij schetsen…
@Den: Als er nou Audi-fanaten zijn die graag een SUV willen rijden maar een Q5 of Q7 niet kunnen betalen? Of voor wie het niet zo groot hoeft allemaal? Er is altijd markt voor deze auto’s hoor. ;)
@Tommy2: Ja, maar we kennen dit trucje toch wel, ik vind het alleen zo suv dat ze de laatste jaren over het hetzelfde design gebruiken. Zie ook overige reacties.
@Den: Word het verkocht? Ja! Dat zegt al genoeg denk ik. Blijkbaar doen ze toch iets goeds.
@exotic: tsja helaas :) – word = wordt?
booooring!
dit had niemand kunnen raden!
Ik ben eigenlijk veel nieuwsgieriger naar de Q2.. ;)
Hier is een creatieve geest van Audi heel druk mee geweest.
Men neemt een A1 zet hem op hoge poten en je maakt hem 10% groter en je plakt er 2 extra deuren in.
Wat een grandioos nieuw design is dit toch….gaap! Echt vernieuwend…gaapt nog een keer!
dit is gewoon een kleine Q5 met een kontje
Hmm die schets van de voorkant klopt ook niet 100% qua perspectief… ;) Tja, een opgehoogde A1 met een vleugje Q5. En altijd maar BMW achterna gaan.
Komt wel goed als het aan Audi ligt.
Da’s natuurlijk een schets. Dus krijgt de productieversie grotere spiegels, kleinere wielkasten (en wielen), minder coupélijn (hoe wou je achterin zitten als je het kleinste exemplaar schuin af laat lopen?), en normale stoelen.
O nee. Een A3 hebben ze al.
het ontwerp komt niet echt als een verrassing…
Geef mij maar een Kia Sportage 2011, 4WD 2.0 full option voor 38k.
Ben best audi gek, maar dit vind ik weer zo’n nutteloze auto… Als je dan toch nutteloze bakkies maakt, maak ze dan nog leuk. Niet saai.
Als ie maar niet teveel op de Q5 gaat lijken. De Q5 kannibaliseert al de Q7, als de Q3 dat bij de Q5 gaat doen wordt er zomaar opeens de helft minder uitgegeven in de Audi showroom dan een paar jaar geleden. Downgraden moet Audi niet te gemakkelijk maken.
@mashell: geldt toch ook voor A1-A3-A4-A5-A6-A7-A8 ? Waarom geen verschillende SUV klasses?
verrassend uiterlijk…
the-budel-guy via Android app
het interieur wordt met de dag beter en beter als ik de foto’s móet geloven.

ik zou zeggen laat maar komen.
ben alleen bang dat het een ik wil wel maar ik kan niet auto wordt zo als de X3 en X1
E-mail zojuist ontvangen van Audi:
Beste Mr. Pordon,

In de lente van 2011 beleeft de Audi Q3 zijn première. Hij is ontwikkeld op basis van nieuwe eisen. Deze auto is ons antwoord op actuele vragen. Vragen over design, prestaties en efficiency.

Vier met ons dit nieuwe hoofdstuk in de geschiedenis van Audi. Wij geven u een fascinerend inzicht in de ontwikkeling en het ontstaan van een opmerkelijk model.

Wilt u al eerder kennismaken met de Audi Q3? Registreer u dan nu. Als de eerste exclusieve foto’s beschikbaar zijn, krijgt u ze meteen te zien. Ook blijft u na aanmelding op de hoogte van belangrijke innovaties in de nieuwe SUV van Audi.

Verheug u op het onverwachte.

Uw Audi Online team
@Pordon: Als u ze op de mail hebt van Audi staan ze ook al op internet dus exclusief is dat niet. :P
Gaaaaap….die tekeningen kunnen ze beter achterwege laten, die audis zien er toch allemaal hetzelfde uit. Beetje porsje verhaal, verander de wielbout en je hebt een nieuw model.
Ik ben nogal voorstander van audi normaal maar dit lijkt echt wel sterk op de Q5… Nuja, dat kan misschien geen kwaad maar wat is er dan nog aan uiteindelijk£?
te warm gewassen Q5 …
Audi is niet meer leuk, A5 sportback, A7 sportback straks wellicht nog een A9, de Q7 en de Q5 bestonden al Q3 komt eraan en wellicht ook nog een Q1 ik zou er niet meer van opkijken.
Wat een negatieve reacties allemaal:P
wedde dat die goed verkoopt. wat je er ook van vind.
Audi zegt gewoon ‘Haat me!’:P
Verrassend!?!
the-budel-guy
die mensen met de reacite’s als gaap,alle audi’s zijn het zelfde. nou die reacties van jullie zijn ook GAAP en allemaal het zelfde -.-
MAAAAAAF!! wanneer gaat er nu eens een nieuwe designer komen bij audi. Als ik de grote baas daar was zou ik direct allemaal ontslaan! begint wel afgezaagd te te geraken om den duur!
@love4sportcars: maar tis wel wat publiek wil.. zie verkoopcijfers ;)
Aan de buitenkant is hij gewoon een kleine Q5.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).