BMW Z4 GT3 – het circuitspeeltje is er weer klaar voor

Auteur: , 11 Reacties

In 2010 onthulde BMW Motorsport een überversie van de Z4 met een kneiter van een 4.0 V8 (ja, die uit de M3) onder de verlengde motorkap. Het was de GT3-versie van BMW's tweezitter. Voor het nieuwe raceseizoen is er weer het een en ander gesleuteld aan de bolide, en dit is het resultaat.

Waar de snelste straatversie van de Z4 het nog steeds met een zes-in-lijn moet stellen, krijgt deze asfaltplakker twee cilinders meer te beschikking. Aan dat blok is ten opzichte van vorig jaar niets veranderd en dus pompt de achtcilinder er nog steeds een gezond vermogen van 480 pk uit, dat via een sequentiële zesbak -te bedienen via stuurflippers- naar de achterste slicks wordt afgevoerd. De motorelektronica wordt ook nu weer aangestuurd door een racecomputertje genaamd ECU408.

Wel anders is de aerodynamica van deze bespoilerde Bimmer, die zou zijn verbeterd en zaken als het dak, zijschermen, motorkap en achtervleugel zijn wederom uit koolstofvezel opgetrokken.

BMW Z4 GT3

Waar kunnen we deze opgekalefaterde Z4 tegenkomen? Nou, de 24 uur van Dubai is een plek waar de auto zich wel thuisvoelt, daar pakte een Z4 GT3 afgelopen januari nog de overwinning. Verder zijn het vooral GT3-kampioenschappen zoals het FIA GT3 European Championship, International GT Open en de ADAC GT Masters waar de auto in actie zal komen.

Wie zin heeft zelf een raceteam te starten en een paar van deze Bimmertjes aan te schaffen: ze gaan voor een bedrag van 315.000 euro (ex. BTW) over de toonbank. Check HIER hoe de versie van vorig jaar in elkaar wordt gezet.11 reacties

Lekker hoor zo eentje roadlegal zet maar naast de Touring
Nieuwe Z4 is toch wel de mooiste BMW van de laatste tijd.
Zon GT3 uitvoering is helemaal lekker.
Wil deze wel eens in Motorsport kleuren zien.
Zo’n lekker beestje dit.
nu nog ff een straatlegale versie maken
Die wil ik wel in mijn paasei vinden!
Jammer, die vorige spoiler vond ik juist zo mooi en uniek, nu is ’t niet uniek meer.
Eerder jammer dat deze een voelspriet heeft. Beetje vreemde plek voor een antenne als je het mij vraagt!
@130peeka: Veel Le-mans en GT3 racers hebben hem daar zitten.
@jzaero: En wat is daar de rede voor? Ik vind het ook maar raar ogen, nu ik er op let.
VEEEEEEEEET:D
Die lijnen rond het achterwiel (op foto 2) doen mij een beetje aan mercedes denken… Maar zeker een wijs dingetje!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).