Mercedes C63 AMG doet 900 pk [video]

Auteur: , 29 Reacties

Geef een C63 AMG aan octaanhoofden uit Amerika met voorliefde voor NOS (nee, niet de omroep) en binnen de kortste keren heb je een dragstrip-koning met 900 pk aan boord. Kijk maar.

Terwijl tuners uit Europa het nog enigszins bescheiden houden met vermogens die zelden de 700 pk-grens doorbreken, gaat het er bij de technici van MHP (Modern Horsepower) heel anders aan toe als ze besluiten een C-Klasse te kietelen. Logisch, want hun enige doel was om deze Mercedes zo snel mogelijk over een dragstrip sturen.

In hoeverre de AMG V8 preciesis toegetakeld is niet helemaal duidelijk, wat we wel weten is dat er een Stage 3 CMR Package is gemonteerd waardoor er nu 625 Amerikaanse pk’s op het asfalt worden afgevuurd. Geef je niet om de levensduur van je motor en druk je op het beruchte NOS-knopje om wat nitro-oxide richting de cilinders te spuiten, dan slaat de pk-meter plotseling uit naar 900 paardenkrachten.

Resultaat: een sprint naar de 96 km/h doe je hiermee in 3.04 seconden, naar de 160 km/h ga je in 6.19 tellen en de beruchte kwartmijl weet deze Euro-dragracer in 10.41 seconden af te leggen. Daar kun je je in de VS best mee vertonen, mocht je waarde hechten aan het fenomeen heel hard en nutteloos rechtuit rijden.

Of zulks nog een beetje lekker in het gehoor ligt? Ja, de soundtrack van deze rubberroker is niet verkeerd. Hieronder het bewijs. (via Carscoop)29 reacties

Jammer dat die GTR niet uit de startblokken knalt, was nog interessant geworden. Verder hoorde ik geen gejank van een supercharger maar dat kun je ook het beste bij het inlaatkanaal horen natuurlijk.
@Jochempie: Ik hoorde er ook geen een, maar dat komt misschien omdat er geen een op zit? :)
@bozewolf: Precies.
@Jochempie: die GTR maakt hier geen schijn van kans tegen hoor!
@lambo4all:jaja, als die gtr standaard is dan maakt hij idd geen schijn van kans, maar is hij ook getuned door bv AMS of Switser dan zal het verhaal wel eens heel anders kunnen uitpakken.
Grom! Grom!
En nu op een circuit… ahja, deze auto is enkel snel op een rechte lijn…
Echt niet mijn ding. Een sportauto moet voor mij ook een bochtenauto zijn.
@Freude_am_Fahren: Deze kan harder door een bocht dan jij ooit nodig zal hebben.
@Ralph1: Harder in de bocht, maar is ie te houden…?
Autofocus fail, maar goed, wel bruut
die gtr maakt geen schijn van kans! wat een brute bak, doe mij er maar één :)
omg, wat een beest
OMG i’ve soiled myself……..i have soiled myself Badly
Als je op youtube verder klikt, zie je ook een 10.4 van deze wagen: http://www.youtube.com/watch?v=bAIgtg_8rGE&feature=related.
Zie je trouwens dat het een automaat is? Hij ‘kruipt’ voor de start als de rem niet ingehouden wordt.
@mout: Grappig, ik had alleen de link erin willen zetten (www.youtube.com/watch?v=bAIgtg_8rGE&feature=related), en die is een soort van net niet helemaal embedded geworden.
@mout: volgens mij is hij ook niet te leveren met handbak
Damn snel!!!
Kunnen jullie eens een stukje schrijven over het stage-tunen? Volgens mij weet haast niemand wat stage 1 2 &3 inhoudt, incluis mezelf. Grtz
@Stopwearingpants: Is gewoon een indicator van hoe ver je gaat met het tunen, het is geen vaste benchmark van “zus en zo is dan gedaan”. Stages heb je met geblazen tuning maar ook wel atmosferisch.

Stage I is vaak milde aanpassing als in ECU-reflash, inlaat-traject optimaliseren. Stage II houdt in dat je turbo mssn vervangt door een grotere, uitlaat-traject, etc. Stage III is mssn weer turbo vervangen, andere intercooler, spruitstuk, misschien zelfs andere nokkenas, ported heads etc etc.

Tuners bieden hun diensten vaak in “Stages” aan omdat dat gewoon makkelijker met de klant werkt.
@Stopwearingpants:

http://www.cartuningtips.com/140-car-tuning-stages

Ook wel een goeie link waarin het wordt uitgelegd, ditmaal abstracter en met het oog op betrouwbaarheid, dagelijks gebruik en gemak van installatie.
bye bye gtr serieus snel
Met 900 pk en dan nog boven de 10 seconde,
Prutsers
@besaram: zonder turbo’s/supercharges, en in een voor de rest std. zware luxe Mercedes is dat wel snel hoor.
In iedergeval 3x zo snel als jou roestbak.
Geweldig kleurtje!
Heerlijk geluid komt er uit die pijpen zeg.
Mooi kleurtje ook.
In 11 seconden ruim 200km/h rijden, dat kunnen méér auto’s toch ?
Wow, bruut geluid. Doe mij er maar een (exlusief nos), kun ’s morgens de buurman uit bed brullen!
Mag zo’n dragstrip-auto eigenlijk nog op de openbare weg? Om tot aan de strip te rijden en terug…
erg fraai kleurtje die Merc op de foto, variatis op deze kleur staan op de meeste auto’s erg goed. De mooiste auto’s met zo’n kleur zijn natuurlijk de klssiek Alfa’s…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).