De auto die niet gebouwd mocht worden: Alfa GT Cabrio

Auteur: , 39 Reacties

Wat je hier ziet is het enige exemplaar van de tot nu toe strikt geheim gehouden Alfa Romeo GT Cabrio. Deze auto is in 2003 gebouwd door Bertone en tot 6 april jongstleden geheim gehouden. Bertone had deze open versie van de GT gebouwd om Alfa zover te krijgen om dit model in productie te nemen. Helaas besloot Alfa Romeo dat niet te doen.

Bertone was ook verantwoordelijk voor het design van de dichte GT en daarom besloten ze voor Alfa ook een open versie te ontwikkelen. Bertone was namelijk naarstig op zoek naar modellen die ze in hun eigen fabriek konden bouwen. Helaas besloot Alfa om de open GT niet te bouwen, wel lieten ze concurrent Pininfarina de Brera en Spider bouwen en ontwerpen. Die modellen zijn echter dramatisch geflopt, er zijn namelijk slechts 12.488 Spiders en 21.786 Brera’s gebouwd. Van de GT zijn in totaal 80.832 exemplaren gebouwd en als er een cabrio had bestaan waren dat er ongetwijfeld veel meer geweest. Het is overigens wel ironisch dat Fiat/Alfa Romeo vorig jaar de fabriek van Bertone heeft overgenomen. (via: autonews.com)39 reacties

Gelukkig niet gebouwd.alfa cabrios staan nou niet bekend dat ze de torsie onder controle hebben.Normale alfa’s rammelen al als een gek.
@mbman: Onder welke steen heb jij geleefd?
@Vanquish: Heb niet onder een steen gelegen.Heb verschillende alfas gereden.Design is schitterend in sommige gevallen.Maar qua bouwkwaliteit lopen ze gewoon achter.
@mbman: toch alleszins de laatste 10 jaar geen Alfa meer gereden…Je mening is dan ook zo waardevol als die van m’n grootvader over nieuwe gsm’s (om maar even een voorbeeld te geven)
@trigger565: Scheelt dat bovenstaande GT bijna 10 jaar oud is…
@C220AMG: De GT rammelt volgens mij allang niet meer.
@C220AMG: Dateert van 2004, dus al lang geen rammelalfa meer…
Volgens mij hadden hier nog best wel kopers voor geweest. Maar dicht vind ik ‘m stukken stijlvoller.
Dat ziet goed uit!
@Robbie
Waarom denk je de productieaantallen van de GT dan naar een vierzits GT Cabrio te kunnen extrapoleren? Welke argumenten heeft Alfa Romeo ervan weerhouden om het model in productie te nemen?

Ik kan wel begrijpen dat een auto als deze veel beter met Renault’s, Peugeot’s en A4’s kan concurreren en daarom meer vraag zou genereren, maar het ontwerp is dan weer minder mooi dan dat van de Spider.
@floryn: volgens mij extrapoleer ik helemaal niks. Ik doe alleen de uitspraak dat het logisch zou zijn dat er redelijk wat exemplaren verkocht zouden worden.
gedwongenleaser
@floryn: Extrapoleren? Ik heb geen cijfermatige voorspellingen gezien, wellicht nog even de betekenis opzoeken.
De prijsstelling van de Brera en Spider zijn denk ik een groter probleem geweest dan de auto’s op zich. De GT had als cabrio waarschijnlijk minder gekost, maar ik zou absoluut niet deze boven een Spider hebben gekozen. Kloterige distributie en een positionering in de markt die niet waargemaakt kon worden door matige motoren… tja dan roep je het over je merk af. Aan de Brera/Spider op zich lag het niet.
To bad,.. GT altijd een prachtige auto gevonden. Een Cabrio had een belangrijke duit in het spreekwoordelijke (Alfa)zakje kunnen doen. Maar helaas brachten ze die dikke slome pad van een Brera, welk totaal niet bracht wat ie zou moeten brengen. Namelijk de verwezenlijking van het betreffende conceptmodel.
http://files.conceptcarz.com/img/alfa%20romeo/alfaromeo_brerab_03.jpg
Ik begin echt te denken, dat Alfa Romeo het aan zichzelf te danken heeft, of in iedergeval zijn bestuurders te danken heeft, dat het er nu niet rooskeurig uitziet. Dat is jammer voor de historie van Alfa Romeo, want het had er blijkbaar veel beter uit kunnen zien, maar er is bij Alfa Romeo veels te veel mis gegaan.

OT: Een mooi ogende auto, jammer maar helaas, er zullen nog meer van dit soort voorbeelden zijn. Het is meestal niet een op zichzelf staand idee.
In ieder geval veel mooier dan de Alfa Spider. Gemiste kans dus.
Leuk, ziet er beter uit dan de dichte. Jammer!
Best een gave bak zo
Leuk, maar de GT heb ik eigenlijk nooit echt zo speciaal gevonden. Deze dus ook niet.

Snap ook niet goed waarom de Brera zo matig verkocht. Ik vond het een prachtig ding. Misschien te duur? Weet niet hoor, hoeveel kostte die, en vooral, hoe was de verhouding met de directe concurrenten… ?
Voor de GT heb ik altijd wel een zwak gehad. Jammer dat deze er niet gekomen is.
De Brera/Spider zijn dan wel mooi (zoals JC zou zeggen: I can’t look at the rear end of a Spider without getting sexually excited. ;) ), maar duur en zwaar. Niet echt wat je van een Alfa verwacht.
Is er nog een foto van de achterkant? De achterkant van de coupe GT is een van de mooiste van alle Alfa’s.
De achterkant vond ik juist niet zo mooi van de GT. Ben dus ook wel benieuwd naar deze kont. Leuk ding hoor!
De Alfa Coupe zonder de achterkant van een poepende pitbull. Maar ja, op een cabrio blijft daar niet veel van over.
Vroeger noemde je alfa in één adem met ferrari, gvd alfa zometeen met opel en dat is gewoon niet alfa waardig. Neem voortaan alfisten in het bestuur ipv de ‘zakenmannen’ ik wil weer echte alfa’s zien.
@Stopwearingpants: wat zijn echte Alfa’s? En is dat wat de consument wilt? De consument wilt een lage bijtelling, zuinig, wegligging dat tussen comfortabel en sportief zit en in het geval van Alfa een wat leukere styling..
@Atenza:Echte Alfa’s ?
Sportwagens met hoogtoerige 4/6 cilinders met achterwielaandrijving en …………
@norge: want daar hadden ze er zoveel van.. ? We hadden even de prachtige 8C Competizione. Daarvoor de GT, GTV en Spiders.. nou nou..
@Atenza: dat is de consument in NL; klein gedeelte van de afzetmarkt!
In andere landen valt dat best mee!
waarom maken ze geen 159 coupe…
@Jokkebrok: omdat dat de Brera al is..?
@Atenza: Die heeft een behooorlijk mislukte achterkant, het lijkt meer op een hatch!
@Jokkebrok: dan lijkt de GT weer op een 2-deurs sedan ;)
Maar goed dat ie niet gekomen is, totaal geen indrukwekkend lijnenspel te vinden, vooral bij een Italiaan kan dat volgens mij gewoon niet. Tis dat ik aan de grille, velgen en tekst kan opmerken dat het een Alfa is anders had ik em echt nooit herkend.
De GT is wel een leuk karretje om te zien.
Wel een beetje een rivella achtige styling maar dat maakt de auto juist interesant. Ik zie bijna dagelijks een zilveren GT staan. Ik kijk er telkens weer naar.
Deze cabrio uitvoering had van mij wel mogen komen.
Ik denk dat dit wel goed zou hebben verkocht, al vind ik persoonlijk niets aan Cabrio’s.
Wat een stelletje kneuzen zijn die CEO’s van grote autoconcerns toch, altijd de foute beslissingen maken en niet weten wat de klanten willen.
Ik zie bijvoorbeeld niet waarom een volbloed Italiaanse 4 zits GT cabrio niet aan zou slaan…
Jammer. Hij ziet er goed uit!
Als ik dit zo zie dan zou ik zeggen dat dit wel goed zou verkopen! Erg jammer dat ze hem nooit gemaakt hebben…
ik heb zelf 260 000km met men GT en dat rijdt nog bijzonder goed…

niet te begrijpen dat ze de cabrio nooit op de markt hebben gebracht

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).