Een ode aan de stoerste Porsche 911 ooit

Auteur: , 13 Reacties

Als je de relevantie van een merk aan de autosport successen koppelt komt Porsche zeker met een van de, zo niet dé hoogste score uit de bus. Of het nou op een kort, lang of modderig circuit is. Porsche heeft een keer meegedaan en een keer gewonnen. Zo ook met de Parijs-Dakar rally, de originele. Toen sigaretten-fabrikanten nog mochten sponsoren en de rally analoog werd verreden.

De auto die in 1984 het eerst over de finish reed zal je niet snel in je droomgarage kunnen zetten. Een replica van de legende staat nu wel te koop op Ebay.

Replica is eigenlijk een vies woord in dit geval. Alle onderdelen die ertoe doen op deze auto komen van Porsche. Als basis is een Porsche 911 Carrera 4 uit 1989 genomen. Dezelfde carrosserie als de Porsche 953 en een zeer vergelijkbaar vierwielaandrijving systeem. Rally-lampen, spoilers, een verhogings-setje en de juiste kleurstelling maken hem af. Voor de gelegenheid heeft de constructeur de airconditioning, het open dak en cruisecontrol maar laten zitten. Deze Porsche 911 Rothmans mag ook nog gewoon de openbare weg op.

De techniek die Porsche in 1984 in de originele Porsche 953 (911) gebruikte was nagenoeg gelijk aan die van de Porsche 959, die nog niet af was. Een jaar later was de Porsche 959 wel klaar en deed mee aan de 1985 en 1986 rally (1-2 win). Porsche’s supercar die bij velen nog steeds het meest tot de verbeelding spreekt. (via autoblog.com, foto: Jeremy Cliff)13 reacties

Tsja, als je de middelen ervoor hebt en (behoorlijk) de tijd en tevens de ruimte (garage etc..) dan zou iedere autominnaar zijn eigen replica bouwen. Als ik Alwood lees, dan heeft deze man wèl alle details in het oog gehouden. Een ware iiefhebber !
Wel kicke om hier is mee de paden op te gaan lekker boenderen dit is nou een 911 edition die ik zou willen hebben
Voor de gelegenheid heeft de constructeur de airconditioning, het open dak en cruisecontrol maar laten zitten. – Fail dus.
Had er dan ook maar gelijk een Impreza WRX motor in geschroefd
Hele vette wagen, had hem ook al gezien op ebay, maar weet iemand wat dat ding op ze dak/achterruit is?
@Torsten: koelertje, waarschijnlijk voor brandstof… zie ook foto.
@Alwood: Hm oke, gekke plek, je zou zeggen dat het de aerodynamica niet ten goede komt.
“Voor de gelegenheid heeft de constructeur de airconditioning, het open dak en cruisecontrol maar laten zitten.”

Klutsers…
Hopelijk voor hem heet z’n zoon geen Ferris Bueller.. :p
@Teerdz: Ik moest ook aan de film denken toen ik het huis zag.
kijk maar eens op http://www.heroeslegend.com daar heeft deze afgelopen jaar nog gereden. deze organisatie rijdt nog steeds PARIJS-DAKAR zoals deze van oorsprong bedoeld is.
Uit de tijd dat auto’s nog herrie mochten maken;) Genieten!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).