Video: gewoon een Ford Sedan met 5.0 Mustang V8

Auteur: , 19 Reacties

Er zijn gewoon landen, uithoeken van de wereld, waar ze het wel begrijpen. Waar ze het enkel hebben over vermogen in kilowatts, achterwielaandrijving een must is en er in iedere pickup of sedan wel een beafy V8 te krijgen is. G'day mate!

Sinds het begin der tijden is er al een hete strijd gaande in Australië. Ford versus Holden. Die laatste heeft al tijden een Corvette blok in haar Monaro liggen. Veelvuldig geroemd door Top Gear om de grote funfactor van de auto. Het formaat van de auto houdt de kracht nog een beetje in bedwang, met 1 teen op het gaspedaal glij je dwars bochten door en de soundtrack is legendarisch. Voor een eenvoudige (en goedkope!) sedan althans. De Britten kregen de auto ook onder het Vauxhall vlaggetje.

Met de hete Monaro-adem in de nek is Ford Performance Vehicles (FPV) dit jaar aan het werk geslagen met haar grote Australische sedan. De Amerikaanse afdeling van Ford had nog een hagelnieuwe 5.0 V8 over en zo geschiedde.

Voorin deze vrij saaie, Mondeo-achtige rwd sedan ligt met 335kW (450pk) en 570Nm (2200-5500tpm) dezelfde V8 als in Ford’s nieuwe Mustang. Met dubbele nokkenassen, 32 kleppen, gekoppeld aan een handgeschakelde 6-bak. Want dat doen ze in Australie ook graag, roeren met de pook. Australisch racelegende Allan Moffat laat even horen waar wij jaloers op moeten zijn op autojunk.nl.

Ford Volume Control?19 reacties

Yay! Ford Falcon, niks CO2 uitstoot! Gewoon knallen, en zo hoort het :)
Waarom brengen ze FPV en HSV niet hierheen eigenlijk? En nee, OPC zou ik nu niet direct als waardige tegenhanger van HSV zien…
@Esprit_de_Flandre: omdat niemand ‘m zou kopen…?
@Atenza: Met de juiste marketing raak je alles kwijt…
Ik krijg een beetje de indruk dat Alwood niet eens weet dat het een Falcon is..?
Geil geluid !!
Niet slecht, maar ik ben zelf toch meer van de coupés, dus doe mij maar een zwarte VXR 500 *kwijl*:

http://www.carmagazine.co.uk/upload/5543/images/vauxmonarovxr500_7_560px.jpg
@HDM: zeker mooi. al vind ik hem zonder spoilers e.d mooier

http://the-car-club.co.uk/Images/Pictures/Vauxhall-Holden-Monaro-2006-600.jpg
dan heb ik liever een UTE :D die dingen vind ik legendarisch.. altijd al 1 willen hebben van holden :D
idd geil geluidje!
Importeren dat ding … on second thought, verhuizen naar Australië! :D
Wat lijken de vxr en ford veel op elkaar
Oi… Lekkerrrr!!
Jammer… Er staat niets in het filmpje over verminderde CO2 uitstoot of over een afname van het brandstofverbruik… Jammer… Dat hebben ze in Europa toch beter begrepen hoor……. (Sarcasm mode off… ;-) )
Lekkere wagen…naar ventje…
Lekker blok, leuk voor een sleeper. Zo’n Ford Sedan kun je makkelijk saai houden natuurlijk.

Deze nieuwe 5-liter heeft natuurlijk wel een naam hoog te houden. 5.0 en Mustang is een illustere combinatie.
@bozewolf: Sleepers heeft FPV ook: de GT E. Zelfde techniek als de GT P in het filmpje maar dan zonder spoilers en stickers. De auto op de site is zelfs bruinmetallic! Dat zou mijn keuze zijn. http://www.fpv.com.au/fpv-range/gt-e/overview.aspx

Maar of Ford Australia ‘het begrijpt’, los van het feit dat FPV redelijk zelfstandig te werk gaat? In 2010 zijn er nog 30.000 Falcons verkocht, en voor 2011 mag Ford blij zijn als het er 20.000 worden. De Holden Commodore doet het nog goed (is ook de populairste auto van Australië, en wordt in allerlei varianten ook nog geëxporteerd, in tegenstelling tot de Falcon) maar de hoogtijdagen van de dikke Aussie-sedan met V8 en achterwielaandrijving, die zijn helaas geweest…
Heeft wel wat weg van een Opel Monaro/VXR8.
Beetje jammer van die bejaarde in het filmpje, komt zo niet echt over alsof ik deze auto wil kopen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).