Zweedse Wouter mag los in Koenigsegg Agera R

Auteur: , 20 Reacties

Sneeuw en ijs? Geen probleem in Zweden, daar stap je gewoon in een 1130pk Koenigsegg Agera R en ga je op de tweebaansweg met je gas spelen.

Het komt niet vaak voor bij autofilmpjes maar ik moet nu echt toegeven: hij liever dan ik. Zelfs met 100pk rondrijden in een nog niet helemaal ontdooid Zweden kan ongelukkig aflopen. Kudo’s dus voor de razende reporter en natuurlijk Koenigsegg. Zelfs de magere 1300kg weten de brede achterbanden op het asfalt gedrukt te houden.

Naast het Zweedse gebrabbel krijgen we verder een mooi kijkje in de cockpit en nieuwe features rondom de auto. De dakkoffer natuurlijk, groot genoeg voor ski’s en schoenen. Achterop staat een nieuwe verstelbare spoiler die tot 300kg downforce verzorgt. Toch zitten de meeste noviteiten van de Agera in de aandrijflijn.

De Koenigsegg Agera R is niet langer handgeschakeld en er zit redelijk geavanceerde tractie controle op. Niet dat die veel kan doen als je met je 345mm rubber een ijsplaat mee pakt. Bekijk de video op autojunk.nl.(bron: teknikensvarld.se)

flödebrödeblablâbleh20 reacties

Dat is pas een auto. Daar kan geen Lambo en zeker geen Bugatti aan tippen. Jammer dat ze Saab niet hebben gekocht.
Saampjes met je schoonmoeder op het dak, ik ben benieuwd wanneer er een lijkwagen versie van komt?!! :P
mmhmm kijken als ik thuis van werk ben wordt dat :) toch kan ik ze niet supermooi vinden.. maar in iedergeval beter dan de eerder genoemde lambo’s en bugattis
Mooiste supersportauto :) Oogt tenminste niet zo zwaar als de lompe Bugatti
@Atenza: De Koenigsegg Agera is zeker de mooiste supercar, al kan ik niet kiezen tussen de Agera en de Pagani Huayra. Beiden vind ik de mooiste supercars ooit gebouwd.
En toch is de Bugatti koning, probeer het dan ook niet, fail.
@The360box: tegen zulke argumentatie kan ik niet op..
@The360box: Als je bedoeld op het gebied van snelheid of beter gezegd de snelste productiecar ever built dan heb je gelijk. Maar het design en het interieur van de Veyron kan niet tippen aan de Huayra en de Agera.
In Zweden weten ze tenminste hoe het moet, eerst je landgenoten de eerste rijtest laten uitvoeren en daarna komt de rest van de wereld aan de beurt. :D Spyker leer hier wat van, gun onze Wouter volgende keer een primeur mocht het nog zo ver komen dat jullie een nieuw model uitbrengen. ;)
@AutomotiveDesigner: zo dacht ik ook !
Deze auto is echt bruut! Moet ze eens in de vergelijking zetten met de Veyron SS. Had alleen het dakkoffertje eraf gelaten…beetje debiel.
@Megakix: helemaal de fout van deze Zweedse gast:

http://www.hans-olsson.com/wp-content/uploads/2010/10/original.jpg
@Onehp: haha, tsja maar dat was tijdens Gumball, dus ze moeten ergens hun tentje op kunnen slaan ?! ;-)
Heb er niets van verstaan.. maar zag er wel naar uit datie er positief over was…
@Dimglor: Hij is helemaal verkocht, echt zijn geld waard zegt ie. Volgens mij is ie meer onder de indruk van de ervaring dat ie met dit soort kaliber van auto mocht rijden, meer dan een objectieve evaluatie van de auto zijn kwaliteiten tov. de concurrentie. Als dat er nu toe doet… not
@Onehp: Logisch dat ie onder de indruk is van dat apparaat.. Zou het ook zijn hoor ;-) Mja en zo als je zegt.. Een objectieve evaluatie van deze auto is niet nodig… Dit koop je gewoon met je hart…. of om te kunnen opscheppen tegen je buren.. ;-)
Ik heb geen woorden voor de Agera zo geil zo ziek
Een auto van dat kaliber op zo’n soort wegen is vroeg of laat gewoon niet meer dan een doodskist op wielen.
@bnc: * hij is vroeg henen gegaan, maar zijn tijd op aarde sloot hij af op majestueuze wijze * (god mode off)
lekkerrrrrrrrrr!:D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).