Dealerspot: Aston Martin V8 Vantage S in Cobalt Blue

Auteur: , 16 Reacties

De nét iets scherpere uitvoering van de V8 Vantage is inmiddels ook in ons land gearriveerd. Dus na de persfoto's, livefoto's en nog meer persfoto's hebben we hier de eerste gespot-serie van deze aangename Aston Martin voor jullie.

Een V8 die 436 pk (+16) en 490 Nm (+20) te beiden heeft en zijn krachten via een nieuwe Sportshift II transmissie met zeven kortere versnellingen – en stuurflippers – naar de achterwielen dirigeert. Nieuw lichtmetaal, een hogere Vmax (305 km/u) en een sneller sprinttijd naar de honderd km/u (4.5 sec). Waarom zou je nog voor een reguliere V8 Vantage kiezen als de S-versie inmiddels op de bestellijst staat?

Nu nog even afwachten of de rij-ervaring zoveel beter is dan in de gewone V8 Vantage, wellicht dat onze Chef Rijtesten morgen wat potten kan breken bij AM op de AutoRai, want daar zal dit blauwe exemplaar ongetwijfeld te zien zijn. Foto’s om te kwijlen staan op Autojunk.nl16 reacties

Wat een schoonheid. De standaard lijkt net niet af, en met dit pakket is hij helemaal af.
Wat een vette kleur dit zeg.. Vond de kleur in Geneve wat tegenvallen. Maar hier zo buiten komt hij toch een stuk mooier uit.
sorry maar is deze nu ong even snel als een m3?
dat is toch eigenlijk niet zo heel snel.
Dan heb je een aston, die te klein is om eigenlijk even galant te zijn als een db9 en die sjhon met zen m3 rijd je er volledig uit.

Of sla ik de spijker nu mis?
@tom307: Als ik deze auto zou rijden en er zou worden uitgereden door een m3 zou het me helemaal niks uitmaken. Ik denk dat het grootste gedeelte van de klanten er net zo over denken..
@tom307:

Een opgevoerde Supra met 1200 pk rijdt je er hoogstwaarschijnlijk ook uit… Aston Martin is steil, dat alleen al moet je waarborgen.
Zalig
@ Edman

Steil? ;)

Ontopic; technisch fraai, ik ben ook benieuwd of die SS-II-versnellingsbak weer zo´n gerobotiseerde handbak is, dan zou het wel eens de eerste (zij het gerobotiseerde) zevenversnellingshandbak kunnen zijn voor op straat, lijkt me?
Zoo, dit is een mooi gebakje zeg. Ongelooflijk mooie kleur stelling.
Dit is nu al de 3e AM-smurfit op AB ?
Mooie bodykit. Vooral de koolstof inlaat onder de neus. Een deel gaat recht door, maar in de hoekjes wordt lucht naar de remmen geleid. Prachtig bedacht. Zo te zien staat de auto bij Kimman in Haarlem?
Wat een fraaie kleur op die S.
Schitterende auto, de looks van de V12V, maar net iets stijl(!)voller :-)

Ben benieuwd of het rijgevoel nu zoveel anders zal zijn als de andere V8s (4.3, N400, 6.7, N420, etc).

@midasracer: dit is voor de deur bij Cito Motors Eindhoven, 1 van de 2 importeurs van AM. (op foto 4 kun je in de spiegeling trouwens ook de website zien :-)).
@TT225man: oops, ik bedoel natuurlijk de andere V8s (4.3, N400, 4.7(!), N420, etc.).

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).