Ook Koos Spee heeft een mening…

Auteur: , 108 Reacties

Terwijl op veel plekken in Alphen aan den Rijn de bloemenzeeën ter nagedachtenis aan de slachtoffers van het bloedbad alsmaar groter worden, is meneertje de mediageile verkeersofficier alweer druk bezig met het spammen van zijn eigen agenda. Ja, wij vragen onszelf ook af wat deze man soms bezielt.

700 Jaarlijkse verkeersdoden zijn er natuurlijk 700 te veel. Maar om de media-aandacht voor ongelukken direct te vergelijken met die van een een ongekende kill frenzy in #Alphen, dan is je houdbaarheidsdatum wat ons betreft wel verstreken.108 reacties

Ik heb ook een mening.

Wat een arrogante zak.
@ewoudhoed: Mee eens wat een lul
@ewoudhoed: +1 rare Spee
Zeg, droplul. Waarom doe jij ook geen ludieke actie? Misschien haal jij het nieuws ook wel met je verkeersdodenverhaal.
Wat een mafkees…
Je kan zo’n vergelijking echt niet maken !
deze man is de weg al heel lang kwijt.
@wapz: een navigatiesysteem doet wonderen :P
@W115: +1, al gaat dat bij zo’n oude zak niet werken.
Heeft die meneer niks anders aan z’n hoofd dan zich druk maken over hoe onveilig het verkeer wel niet is? Man, ga fietsen!
@RickB: Hij is landelijk verkeersofficier voor Justitie… zich druk maken om de veiligheid van het verkeer is zijn werk.
@Pordon: Dan nog, heeft die niks beters/anders te doen?
Zich constant bezig houden met de snelheid van de buurman is ook niet helemaal het doel van de mens ofwel?
Aan de andere kant is het ook wel triest dat ik mij/wij ons hier uitmaken daarover. Eens ben ik het met hem niet, maar het enige wat hij doet is, geloof ik, vertellen dat er naast dit ook veel en zelfs méér doden vallen. Dat zou in principe net zo belangrijk moeten zijn, maar blijkbaar geldt de gebeurtenis van zaterdag véél belangrijker dan de verkeersdoden.
@bosnialove:
Iedereen weet dat er risicos zijn verbonden aan deelname aan het verkeer, als het dan mis gaat is het geen groot nieuws. Niemand verwacht dat je in een winkelcentrum neergeschoten wordt door een gek met een automatisch geweer, daarom is het nieuws.
Och hij moet ook weer iets zeggen hoor!!
Snap niet waar zijn bericht op slaat.
De twee dingen staan toch los van elkaar.
Wat hij doet is echt aandacht zoeken.
Uiteraard had Dhr. Spee deze uitspraak ethisch gezien nooit mogen maken maar het zet je wel tot nadenken. Het is inderdaad verschrikkelijk wat er gebeurd is maar wat maakt dit zo verschrikkelijk? Het ligt niet in een normaal verwachtingspatroon, helaas liggen zoveel honderd verkeersdoden p. jaar wel in een bepaald verwachtingspatroon. Nogmaals, neem het Dhr. Spee zeer kwalijk zo’n opmerking te plaatsen op twitter maar denk er maar eens over na
@Pordon: zo denk ik er ook over ja.
Ik denk dat meneer eens moet leren relativeren. Zelfs al laat je iedereen 30 rijden, dan nog valt er vast wel eens een motorrijder verkeerd waardoor ie overlijdt. Het aantal verkeersdoden kun je niet op 0 krijgen. Maargoed, aandacht heeft ie weer.
@Vanquish: de belangrijkste reden waarom de vergelijking van ome Koos vreselijk de plank misslaat: de meeste verkeersdoden vallen bij [i]ongevallen[/i]; er zijn maar weinig automobilisten die ’s morgens de deur uit gaan met de bedoeling om… De laatste keer dat dat gebeurde was nu bijna twee jaar geleden, en dat geval komt volgens mij niet voor in de [i]ongevals[/i]statistieken.
Wat wij allemaal al wisten, deze man zit veel te lang op zijn stoel – zo lang dat hij niet meer weet zijn werk in een breder perspectief te plaatsen. Officieel heeft-ie volgens mij al een andere functie, maar in de praktijk blijkt dat nergens uit.

En nu maar hopen dat deze tweet hem z’n kop gaat kosten, maar dat zal wel weer niet…. En dat zal hem er ook wel niet van weerhouden om meer van dit soort misplaatste opmerkingen te maken, z’n twitteraccount is persoonlijk neem ik aan.
Zeau… Als hij het zelf is dan mag hij in lijn met de eerdere openbare twitteraars meteen zijn dozen gaan pakken. Doedoei Koos!
Wat een autist is dat zeg.
@Nortwestern

En jochie, heb je weer een nieuw woordje geleerd vandaag?
@clijde: lol, ik zal jou eens even quoten vriend!

“Zeg dan niks als je niks te melden hebt…”
QUOTEFAIL. kan er niets anders van maken.
Beste KS, omdat vervoer ons zo veel meer levenskwaliteit geeft hebben we collectief besloten dat risico te aanvaarden.
Ik moet de eerste nog tegenkomen die een hogere levenskwaliteit krijgt van het leegschieten van een Smith & Wesson M&P 15-22 in een vol winkelcentrum.
Gelukkig kan je lang over je uitspraak gaan nadenken want je pensioen zal nu wel zijn begonnen Koos.
@JanJansen: We aanvaarden het omdat we geen andere keus hebben.
Als hij nu was omgekomen bij de ramp…
Ja..
ik sluit mij aan bij stoplichsprintertje deze vergelijking mag niet gemaakt worden. Beide zijn fout en een herdenking waard maar nu moet je niet voor de verkeersdoden over de slachtoffers van de moordpartij heenpissen
Dhr. Spee heeft m.i. helemaal gelijk. We zijn het er allemaal over eens dat het drama van Alphen verschikkelijk is. De aandacht in de pers is overweldigend. Terwijl de dader van dit incident een enkele idioot is waar de overheid en de maatschappij vrijwel niets aan kunnen doen. Des te meer kunnen we wat doen aan het grote aantal verkeersslachtoffers dat jaarlijks valt. Maar kennelijk is dat dodenaantal maatschappelijk geaccepteerd en krijgt het geen aandacht, terwijl de media en de samenleving dit onderwerp wel degelijk op de politieke agenda kunnen krijgen.
Koos Spee laat zien hart voor de zaak te hebben. We mogen hem prijzen dat hij zich inzet voor vermindering van het aantal verkeersslachtoffers!
@Rochas:
Dat is inderdaad maatschappelijk geaccepteerd. Vervoer heeft ons zo veel meer welvaart en levenskwaliteit opgeleverd.
Begrijp me niet verkeerd, elke verkeersdode is er een te veel. Maar niemand rijdt je met opzet aan. Daar gaat de vergelijking van KS volledig mis. Hier probeert hij over de rug van deze slachtoffers zijn 2e agenda te promoten. Zulke misplaatste reclame, dat doe je nog niet eens op SBS6.
Ik zeg wegwezen en de rest van je pensioen uitschamen.
Ach ja, dementie heet dit toch?
Koos Spee is soms een vervelend mens, die me vaak behoorlijk irriteert. Dat programma kijk ik niet. Maar ik moet nu wel even de andere kant belichten: Elk jaar gaan er honderd keer zo veel mensen dood in het verkeer als afgelopen weekend in De Ridderhof. Alleen dan onzichtbaarder.

De kranten, de TV, de radio: Er was ontzettend veel aandacht voor de gebeurtenissen in Alphen aan de Rijn. En dat is meer dan terecht. Wat gebeurt is, is afschuwelijk. Mensen die bij het winkelen zo maar het leven verliezen, omdat iemand daar toe besluit. Heel erg.

Koos Spee trekt hier in 160 tekens een vergelijking die, onder andere door de beperkte ruimte in een tweet, lomp is. Er is nog een andere reden. Het is lomp omdat het al het drama op een rare manier in perspectief zet, op een manier die ieder mens kippenvel zou moeten bezorgen.

Zes mensen zijn overleden in De Ridderhof. Overleden? Vermoord. Zes families moeten dat verwerken, zes families hebben een dierbare verloren, zes vriendengroepen moeten hier mee om gaan.

Honderd keer zo veel mensen moeten dat ook. Deze mensen zijn om het leven gekomen in het verkeer. Soms door hun schuld, vaak niet.

Koos Spee heeft een missie. Hij heeft dat leed gezien. En zoals wij allemaal ons het leed in Alphen aan de Rijn hebben aantrekken, heeft hij het leed van alle anonieme verkeersdoden aangetrokken.

Mensen op een missie krijgen soms zendelingentrekjes. Koos Spee vertoont die trekjes sterk. Hij wil honderden levens redden.

Iemand die honderden levens wil redden verdient het niet om zelf een ramp toegewenst te worden, zoals @BmwMPower doet. Iemand die honderden levens wil redden verdient het niet om voor autist uit gemaakt te worden, zoals @Northwestern doet. Iemand die honderden levens wil redden verdient het niet om over zich te moeten lezen dat hij de weg kwijt is, zoals @wapz doet. Vooral niet omdat het Koos Spee voor een deel gelukt is.

Natuurlijk. Iedereen mag het een vervelende man vinden, dat vind ik ook vaak. De verkeersmaatregelen mag je betuttelend vinden. Prima. Maar reageren niet zo.

Alleen maar omdat de 700 naamloze Nederlanders met een anonieme aanrijding het leven verlaten, in plaats van een kille knal, wil niet zeggen dat zulke problemen in de toekomst niet voorkomen mogen worden. Wie dat wel vindt mag het tegen al die families, vrienden en bekenden van al die andere slachtoffers zeggen.
@jelmer: Ik noem hem autist omdat hij het contrast niet ziet. Mensen weten dat er doden in het verkeer vallen. Als dan oppeens een gek mensen gaat neerknallen, dat verwacht niemand. Mensen zijn aangeslagen dat zoiets kan gebeuren. En zijn opmerking is niet etisch verantwoord en ook nog eens egoistisch, aangezien het alleen maar zijn standpunten ondersteunt en totaal geen respect toont voor de nabestaanden van de mensen in AadR. En verder vind ik de manier waarop hij verkeersdoden wil terugdringen niet effectief, gewoon geldklopperij. Flitsers staan altijd op plekker waar hard wordt gereden, niet op plekker waar veel doden vallen.
Jij mag vinden dat hij het niet verdiend dat ik hem zo noem, maar ik vind hem gewoon een egoistische autist.
@Northwestern: Als jij leed afmeet aan de mate waarop we het als maatschappij kunnen verwachten dan is dat prima, het lijkt mij redelijker om leed af te meten aan de impact die het heeft op de betrokkenen. Ik denk trouwens dat geen nabestaande van een verkeersdrama het verwacht als zijn naaste niet meer thuis komt…
Woorden als autist en egoïst vind ik overigens niet sterk. Nederland verruwt. Het is een emotioneel onderwerpen, maar laten we een beetje respect tonen voor elkaar.
@jelmer: Ik heb geen respect voor iemand die verkeersdoden als excuus gebruikt om mijn portefeuille leeg te kloppen. Dat is achterbaks. Het is vreselijk dat er jaarlijks mensen overlijden in het verkeer, maar dan moet er wel op een correcte manier wat aan gedaan worden.
@Northwestern: 100% mee eens.
De verruwing komt van Koos Spee met zijn ongefundeerde uitspraken.
Daarnaast zijn we opgewonden of bang als we b.v. in een vliegtuig stappen om neer te storten (een van de meest veilige vervoersmiddelen) maar accepteren we niet, of sterker – we staan er niet bij stil- iedere keer als we de autodeur dichtslaan dat het wel eens de laatste keer kan zijn.
Maar om je te moeten realiseren dat je je boodschappen moet doen met een kogelvrij vest aan, dat gaat te ver.
Een maatschappij kan zich niet tegen gekken wapenen, dat zijn de gevolgen van de inrichting van ons leven, onze mobiliteit.
De heer Koos S. wil graag met vervroegt pensioen. Dan heeft ie tenminste tijd over om te genieten van zijn (net zo irritante) I.P.H. kont kussende dwerg.

http://img505.imageshack.us/img505/3456/wwwkickencomwegmisbruikih5.jpg
@tvrspeedsix:

Goeie foto..!

On topic: Echt een nare man. Gadverrrdamme, wat een hoge pet heeft hij van zichzelf op. En dan die rechtgeschapen ideologieen van hem. En nou weer deze tweet. Monddood maken door hem massaal compleet te boycotten aub.
Ik kan me echt niet voorstellen dat dit een echt bericht is wat hij zelf gepost heeft.
Anders moet hij snel in het rijtje van politiechefs / parlementariers die na foute tweets op non-actief zijn gezet.
the-budel-guy via Android app
wat een smakeloose tweet zeg echt die man is ziek een beetje zijn propaganda aan een gruwel daad toevoegen.

stop die gast in een gesticht en snel een beetje
Interessante discussie hier, ikzelf ben toch geneigd de denkrichting van @JanJansen en @Northwestern te volgen. De vergelijking is volkomen scheef.
Dat lage , vuile , stompzinnige , achterlijke , godvergeten stuk stront hoeft z’n smerige rotkop niet in Alphen te laten zien want menig Alphenaar is hier niet gelukkig mee !

Een hele goedkope en achterbakse manier om je mening te uiten… maar ja ; ’t bevestigd alleen maar z’n status die hij al heeft.

Goed bezig Spee ! :@
Deze man is het pad volkomen bijster. Iemand in zijn functie die hier een vergelijking durft te trekken?? te zot voor worden. deze man is blijkbaar de houdbaarheidsdatum gepasseerd en moet dan ook plaats maken voor iemand die geen obsessie voor zijn eigen ding heeft. Wat een idioot dat hij dit durft te schrijven laat staan denken.
Is zijn adress niet : @KoosSpee i.p.v. @KooSpee???
nee
Drama hier in Alphen komt voor Spee lekker uit om zijn eigen agenda te promoten, ziek mannetje!
En dat is het verschil.. verkeersdoden zijn in veel gevallen de schuld van de mens zelf..
De slachtoffers van het drama in Alphen a/d Rijn konden er niets aan doen!
Koos mag best zn mening uiten over het feit dat verkeersdoden vaak vergeten worden, maar doe dat alsjeblieft op een ander moment.
Nu is Koos in mijn optiek best wel een t*f*slijer.
@rikus: Volgens mij is het verschil dat het ene menselijk falen is, het andere menselijke kwaadaardigheid. De slachtoffers van verkeersdrama’s kunnen er zelf vaak, ik kan alleen geen cijfers vinden, ook niets aan doen…
Zo hij heeft ook weer een excuus gevonden om zijn standpunt luidkeels te verkondigen!
Mafkees! laat ik hem niet tegen komen dan zal ik hem eens MIJN mening vertellen.
Wat slecht om van zo’n situatie gebruik te maken. Echt weer een koos actie
Waarom zou je überhaupt zijn twitter volgen? :P
buiten het feit om dat de vergelijking niet klopt (moord tegenover veelal ongeluk) ben ik het er ook niet mee eens dat er geen aandacht wordt geschonken aan verkeersdoden. kijk maar eens goed in de bladen en in het nieuws; elke dag wordt er wel geschreven over wie er zijn omgekomen in het verkeer. bij elkaar opgeteld zou dit nog wel meer aandacht zijn dan wat er in a/r wordt besteed…
-=edit: ongepaste opmerking=-
Of Spee nou gelijk heeft of niet, een punt heeft of niet, is een kwestie op zich.

Feit blijft dat het moment en aanleiding zeer ongepast gekozen is.
Tsjonge, jonge, jonge!!!!!
Daar komen even langs:
-Wat een arrogante zak.
-wat een lul
-droplul.
-mafkees…
-Wat een autist is dat zeg.
-Als hij nu was omgekomen bij de ramp…
-Ik zeg wegwezen en de rest van je pensioen uitschamen.
-dementie heet dit toch?
-maar ik vind hem gewoon een egoistische autist.
-echt die man is ziek
-stop die gast in een gesticht
-Dat lage , vuile , stompzinnige , achterlijke , godvergeten stuk stront hoeft z’n smerige rotkop…..
-ziek mannetje

Ik wil graag mijn “diepe respect” tonen voor de mensen, die bovenstaande uitdrukkingen menen te moeten bezigen.
Wat Koos doet, is NIET respectloos reageren op het drama van Alphen a/d Rijn, maar de aandacht vragen voor het HONDERDVOUDIGE drama, dat jaarlijks plaatsvindt en gewoonweg (zie boven) weggewuifd wordt als risico van ons verkeer, terwijl ik dagelijks malloten zie, die gewoonweg spelen met de levens van anderen. En dan komt de vergelijking met Alphen echt wel in de buurt. Het wapen heet dan alleen niet Usi maar: “Vul maar e.o.a. merk in”.
Wat jullie van Koos Spee vinden mag je van mij zelf bepalen, maar deze man is nou eenmaal geen bobo van de Wereld Rally Association. Hij heeft (of had) de opgave het verkeer in Nederland veiliger te maken en dat levert geen maatregelen op, die op deze site populair gevonden worden.
Maar bovenstaande kwalificaties getuigen maar van één ding: Gewoon gajes!
@9000cse:

Ik heb mij nog niet laten horen, zal ik dan eens even rustig en weloverwogen onderbouwen waarom Koos Spee FULL-RETARD is?

Dit is volgens mij de basis; hij maakt de vergelijking tussen 700 verkeersdoden en 8 slachtoffers en een zelfmoord bij Aa/dR.

Als ik mij niet vergis kozen alle 700 verkeersdeelnemers, willens en wetens van de risico’s van autorijden, ervoor om op pad te gaan. Ook al is het misschien geen dagelijks besef, autorijden levert altijd een bepaald risico. Verkeersongevallen gebeuren nou eenmaal, en soms loopt het verkeerd af. Als je dat niet aan kan, dan moet je niet reizen. Zo simpel is het.

De mensen die in Aa/dR aan het winkelen waren kozen er niet voor om door een mafkees klem gezet en neer geschoten te worden. Zij wilden een dagje fijn winkelen. Was het winkelcentrum ingestort, dan was de vergelijking mijns inziens rechtvaardig geweest. Niet in dit geval.

Maar dan het belangrijkste, het onderliggende punt; hoe kan een situatie zoals in Aa/dR plaats hebben? Waar faalt de toezicht op schizofrene personen, hoe kan iemand zo vrijelijk over zulke vuurwapens beschikken, en hoeveel idioten zijn er nog meer die in een zelfde positie verkeren en in de toekomst misschien een zelfde incident kunnen veroorzaken.

Laat ik het nog een laatste keer verhelderen vanuit een persoonlijk standpunt, want wat hierboven staat is objectief:
Als ik sterf in een auto ongeluk, dan sterf ik een gelukkig mens, omdat ik van autorijden hou, snel of langzaam. Liever een (eenzijdig) verkeersongeval dan kanker. Zie het als sterven in het harnas.

Als ik sterf omdat een dwaas het nodig vindt willekeurig mensen neer te schieten, dan sterf ik verdrietig, omdat ik niemand iets misdaan heb en ik nu ineens zomaar mijn familie en vrienden niet meer kan zien. Dit is een dood die je gewoon echt niemand gunt, net als erge ziektes.
@Stefje: Je kan de vergelijking wel maken. Mensen die het aan het verkeer deelnemen accepteren het risico niet, maar je loopt overal een risico om te overlijden. Op de weg en in het winkelcentrum.


Ook al heb je gelijk, je argumenten zijn wat minder. Dit schik reactie is gewoon veel groter als iemand rondjes rent en om zich heen schiet.


OT: Dat gezeur over onze ontzettend onveilige wegen begint me echt mn neus uit te komen. Ik weet zeker dan 50-60% van de overleden in het verkeer zich zelf niet aan de regels hield.
@Stefje:
Even een herinnerinkje: Weet je nog die Koninginnedag in Apeldoorn?…….
En hoeveel schizofrene medemensen hebben er een rijbewijs?
@9000cse:
Ja dat weet ik nog. Hoezo?

Als je hiermee mijn punt onderuit wilt halen zal je jammerlijk falen; ook hier geldt dat niemand van de slachtoffers ervoor gekozen heeft om overreden te worden. Dat er toevallig een auto ipv een geweer in betrokken is doet daar niets aan af.
@Stefje:
Van mijn kant hoef je niet bang te zijn om onderuit gehaald te worden! Daar is meer voor nodig dan een verschil van mening. Wat ik wil zeggen, is dat ook een auto als moordwapen gebruikt kan worden. De slachtoffers wilden alleen een leuke dag beleven en werden geveld door een volslagen idioot met een rijbewijs en een auto. Als zodanig is een vergelijking met A a/d/ R wel degelijk mogelijk.
Overigens wordt door velen hier gesuggereerd, dat Koos Spee een vergelijking wilde trekken en zo de aandacht op zich wilde trekken. Ik ben er 100% van overtuigd dat dit nooit de bedoeling van hem zal zijn geweest. Maar ja, wie een hond wil slaan vindt gemakkelijk een stok.
@9000cse:
iedere keer als ik mijn autodeur dichtsla kan het de laatste zijn. Soms sta ik daar bij stil, maar vaak niet Omdat rijden, net als boodschappen doen routine is.
Echter heb ik een kans.
En eigenlijk altijd geluk.
De kans om om malloten heen te rijden en te anticiperen.
De kans om die vrachtwagen -zucht- maar voor te laten gaan en mezelf er niet tussen te wringen.
De kans om die motorrijders op de Parijse Peripherique maar te laten voor wat ze zijn en er zelfs ruimte voor te maken
Als er met een machinepistool of geweer op je geschoten wordt, dan heb je geen kans. Alleen geluk als je niet wordt geraakt.
Volgens mijn bescheiden mening zijn dit twee totaal verschillende zaken.
Ik kies er ook niet voor om met een machinegewwer beschoten te worden.
Ik kies wel voor het verkeer.
Als je hoofd verkeersofficier bent, dan heb je een voorbeeldfunctie.
Deze vergelijking zegt eigenlijk meer over Mijnheer Spee en diens ego, een nederig excuus van zijn kant naar de slachtoffers in Alphen is dan ook op zijn plaats.
Ik kan het werk van de heer Spee hier en daar best waarderen. En hij maakt een punt. Maar de timing ervan is volledig verkeerd! Twee dagen na zo’n gebeurtenis kan je dit soort dingen nog niet zeggen. Ik denk dat als bijv. een dierbare van hem erbij omgekomen was (en god verhoeden het voor hem, want dit wens je niemand toe), dat hij zoiets nooit had geschreven. Waarom dan nu wel?
Als ik de reacties hier lees begrijp ik dat het respect voor de medemens op een steeds lager niveau ligt.
OT De man heeft natuurlijk gewoon gelijk maar had een beter moment (later) uit kunnen kiezen om zijn standpunt te verkondigen.
Had wel is willen zien wat ie voor tweets had als iemand was omgekomen die hem dierbaar was. Die man draaft door, nutteloos, ordinair en respectloos is hij.
Sorry, geen geintje, maar ik heb dat Alphen a/d Rijn verhaal compleet gemist….

Nu lees ik alles even door en kom tot de conclusie dat Koos Spee inderdaad mediageil is. Hem doodwensen is ongeveer dezelfde daad als wat in Aa/dR gebeurde, dus velen van ons zijn ook ietwat labielerig. Maar dat Koos eens zelf mag overkomen (puur ter lering!), dat zou voor hemzelf een goede ‘aarding’ zijn in deze wereld.
Ik heb van veel te dichtbij al meegemaakt hoe het is om iemand te verliezen in het verkeer, tot 2 keer toe. Helaas zou je kunnen stellen dat ik wat dat betreft een ervaringsdeskundige ben. Wanneer ik dan ook een bericht lees in de krant dat er iemand is omgekomen in het verkeer, vind ik dat heel vervelend, denk ik aan de familie en vrienden van de persoon en ga ik zelf ook even terug in de tijd.
Maar van zo’n actie in Alphen a/d Rijn draait mijn maag zich om en kan ik me voorstellen dat mensen volkomen reddeloos zijn wanneer ze daar iemand verloren zijn of er ooggetuigen van zijn geweest; wat een hel moet dat geweest zijn!
Koos Spee slaat hier de plank volledig mis; wat hier eerder al is gezegd, helaas overlijden er mensen in het verkeer. Maar je verwacht niet dat je wordt neer gemaald in een winkelcentrum.
Wat een 1e Klas mongool is deze man toch. Hij blijft ons verbazen. Hoe kan je in hemels naam zo’n uitspraak doen na zo’n drama in Alphen. Wederom een bewijs dat er meer als één steekje los is bij dit figuur.
eigenlijk ben ik ’t wel gedeeltelijk met hem eens, nou is ’t op dit moment niet zo handig, hij speelt ’t niet tactisch. toch vind ik er best een grote kern van waarheid in. tuurlijk moeten we stilstaan bij een ramp als Alphen, maar dan mogen we ook wel eens stilstaan bij de mensen die jaarlijks in het verkeer omkomen.
@NLBUURMAN: Laten we er (nog) vanuit gaan dat iedere verkeersdode valt door een -ongeluk-. Dit betekend dat iets gebeurd zonder de intentie om iemand te doden. Natuurlijk is er een verwijt als je dronken achter het stuur stapt of veel te hard rijd, maar niemand zal ooit achter het stuur stappen met de intentie om iemand dood te rijden. Dát is precies de nuance welke Dhr. Spee populistisch ‘vergeet’, of zelfs niet begrijpt. Jij ook niet blijkbaar.
Na dit weekend ben IK er van overtuigd, d’r lopen meer gekken buiten het gesticht als er in.
Zie ook deze nieuws berichten (welke minder media aandacht kregen) http://www.agf.nl/nieuwsbericht_detail.asp?id=69533
En deze : http://www.nu.nl/binnenland/2489609/dode-bij-schietpartij-in-speeltuin-rotterdam.html
En dan ‘zeuren’ over verkeersdoden ? Hoe triest dan ook, dit staat niet in verhouding !
Wat een idioot om zo’n vergelijking te maken. Ik wil het zelfs omdraaien. Als hij niet 80% van de politiecapaciteit had ingepikt voor de intensieve snelheidscontroles, had de politie meer tijd gehad om bijv. aandacht te schenken aan de wapenhandel. Bijna elke overval wordt tegenwoordig met een pistool gedaan. De ellende van de illegale wapenhandel is vele malen groter dan die van de te snel rijdende medeweggebruikers. Maar de politie heeft de laatste 15 jaar een geheel verkeerde prioriteitenstelling gehad, opgelegd door Spee. Eigenlijk is Spee dus verantwoordelijk voor de doden in Alphen.
Dat gebeurt nu als je je gevoel met de werkelijkheid verliest.
Spee bemoei je met je eigen “missie”. Nog genoeg werk te doen.
Rampen hebben niets met verkeersveiligheid te maken.
kots dat is wat ik van dhr Spee vind, kots
Ik begrijp hem van een kant ook wel, de media blijft artikelen schrijven over het drama. Allemaal zonder toegevoegde waarde, want wat is het nut om te weten dat personen in een scootmobiel geen kant op konden gaan? De media maakt ieder drama twintig keer zo erg door er teveel over te schrijven.
Spee vraagt nog niet eens aandacht voor de zevenhonderd verkeersdoden an sich, maar voor de jaarlijkse herdenking die voor de slachtoffers wordt gehouden. Dat klopt, daar zie je weinig van terug in de kolommen. Daarentegen halen vrijwel alle dodelijke verkeersongevallen wel degelijk de krant. Weekends met meerdere verkeersdoden halen zelfs het journaal. Een kettingbotsing in Duitsland zoals recent wordt ook breed uitgemeten in de Nederlandse pers. Weinig aandacht voor verkeersdoden? Integendeel. En dat vind ik ook helemaal niet erg.

Maar om dan zo’n tweet de wereld in te helpen getuigt op z’n minst van tact. Want draai het eens om: krijgen de zeven Alphense doden te veel aandacht van de media? Er liggen nog heel veel vragen open, en de kwestie krijgt elke dag weer nieuwe lading. Dan vind ik het niet raar dat de kranten er nog elke dag vol van staan.

En wat betreft media-aandacht: als het goed is treedt Spee nog altijd op in Wegmisbruikers. Misschien tijd om dat programma eens om te bouwen? Die onboard-beelden met tot op het bot geregisseerde staandehoudingen geloof ik inmiddels wel, met een rijbewijsinname hier en een EMG’tje daar. Wees dan een vent en laat het verkeer echt van zijn smerigste kant zien: wat er gebeurt als je een voetganger schept, als je een boom raakt, weet ik wat… of ziet SBS dat niet zitten?
Ik dacht met de vele PVV stemmers dat we vrijheid van meningsuiting hebben. Maar dat geldt zeker alleen voor bepaalde beelden? Koos mag dus zeggen wat hij wil net als ik dat mag. Met die Spee ben ik het nooit eens, maar met deze vergelijking wel.
In Ivoorkust komen dagelijks mensen om door een burgeroorlog en nog vele anderen over de hele wereld. Daar houden we ook geen stille tocht voor. Dus toevallig omdat iemand uit alphen komt is het tijd om ‘even’ stil te staan? Grote massa psychose is het, maar ik begrijp het dan ook niet denk ik :)
Je kan het op twee manieren bekijken. De vergelijking is uiteraard onterecht, maar je kan niet zeggen dat het ene onderdoet voor het andere. Het is beide verschrikkelijk, maar ik ben van mening dat je een gekke individu met een automatische gun niet kan vergelijken met verkeersslachtoffers. Bovendien zitten er onder die verkeersslachtoffers ook een aantal gasten die gewoon zichzelf om zeep helpen. Niet echt tactisch van Spee om dit bericht te plaatsen. Overigens heeft hij het bericht inmiddels alweer verwijderd van twitter.
Nee hoor, het staat er nog steeds: http://twitter.com/KooSpee/status/57329914759749632
Ik zal echt niet remmen als ik hem voor mijn auto krijg, wat een dwaas om zoiets te zeggen.
@KooSpee: Ongepast gedrag zul je altijd houden,niet alleen in t verkeer, treffend gedemonstreerd! Verder verwijs ik naar de boter op uw hoofd. Flitsen heeft zin daar waar doden vallen ipv op een half lege snelweg.
Ik wil mijn favo blogje nog even gebruiken om de slachtoffers, nabestaanden en iedereen die met het drama in Alphen a/d Rijn te maken heeft te condoleren…

Ik woon 400m van De Ridderhof en had er net zo goed tussen kunnen staan. Alleen dat heeft al behoorlijke impact gehad op mij en mijn kennissen (128782634 mensen belden of ik nog leefde). Kun je nagaan hoe dat is met de ‘echte slachtoffers’ en hun families…

@Koos Spee: rampen vergelijken (zoals u hier doet), kan NOOIT. Dus niet meer doen svp, komt u een stuk intelligenter over.
Als Koos Spee nou echt om de verkeersdoden gaf had ie nog een punt. (hoewel smakeloos).
Weet niet wat jullie zien maar op alle plekken bij mij in de omgeving waar dode zijn gevallen zie ik nooit controle. Of veel effectiever nog een aanpassing aan de infrastructuur. (maar dat kost natuurlijk geld) Op de 5 baans lege A2 staat ze wekelijks aan twee kanten te collecteren. Koos op zijn SBS propaganda programma “statistieken bla bla bla” GELUL!! Deze man is volstrekt ongeloofwaardig. Koos als je een echte vent bent zorg dat al het geld wat je van burgers heb gestolen stopt in infrastructuur. Veilige N-wegen, alternatieven voor sluipverkeer etc..
Als het doel was om een discussie los te peuteren… dan is meneer in elk geval in zijn opzet geslaagd.
Mensen, er zijn niet maar 7 slachtoffers, er zijn honderden slachtoffers in AadR. Waarom is AadR op het moment zulk nieuws? Niet vanwege 7 doden, maar vanwege angst. Hoewel de 7 doden in AadR en ook de 700 verkeersdoden per jaar heel erg te betreuren is, is de voornaamste reden dat Verkeerspolitiepooier Spee hier compleet de mist in gaat het feit dat de ongelukken die gebeuren helaas bij het alledaagse leven zijn gaan horen, maar deze daad zal bij veel mensen in het geheugen gegrift blijven. DAAR gaat het om.

Hoeveel mensen die in dat winkelcentrum hebben rondgelopen afgelopen zaterdag zullen bijkans een hartverzakking krijgen bij de eerste de beste knal die ze op straat horen. Hoeveel zullen de komende jaren bang zijn om een winkelcentrum binnen te lopen. Ook voor de mensen om hun heen zal het leven veranderen. Ooit gehoord van survivors guilt? Uiteindelijk gaat het niet meer om de doden, hoezeer die ook te betreuren zijn, uiteindelijk gaat het om zij die achterblijven en, naast het verdriet en het verlies, de angst die zij voelen. En daarom is dit zo’n misselijkmakende vergelijking en alleen daarom zou Koos Spee verbannen moeten worden naar een of ander achterkamertje.
Ik volg die halfgare Koos toch in dit geval.
Een gek schiet 7 mensen dood en bezorgt velen een trauma voor het leven.
Maar ieder jaar zijn er 100 keer zoveel mensen die sterven en getraumatiseerd raken in het verkeer. Terwijl daar geen massahysterie rond hangt. Daar geen 1000en mensen om staan te wenen.

Lijkt me toch een mooie vergelijking, ook al gebruikt hij die om zich wat interessant te maken.
Het punt is, dat 700 verkeersdoden min of meer maatschappelijk geaccepteerd zijn. Het is een gegeven dat helaas samenhangt met de enorme omvang van het verkeer. Van maatschappelijke acceptatie van het geval Alphen aan den Rijn kan natuurlijk nooit sprake zijn. Buitengewoon onhandig van Spee om dat verschil buiten beschouwing te laten.
@pieterveer: Maakt niet uit, dat hoeft er nu niet bij vertelt te worden door koosje. Geef de mensen even de tijd om er over heen te komen?

Ik moet eerlijk zeggen, ik woon niet eens in de buurt van A a/d R. Mij heeft het niet zoveel gedaan (met alle respect) Maar voor de mensen zelf om te horen is gewoon ronduit respectloos! Idd een beetje autistisch gedrag van die mafkoos.
Jah Spee probeer dit maar is recht te zetten. Knuppel…
ik heb hem altijd al een idioot gevonden, dit bevestigd mijn o zo objectieve mening.
@Badeend: Jouw ‘objectieve mening’? Alleen daarom ben je al niet meer serieus te nemen.
JAAA… massaal tekenen !!
http://www.kooss.nl/
wat een sukkel zeg…… triest
Ergens heeft hij wel gelijk. Vanochtend stond op teletekst, landelijk nieuws dus dat het betreffende winkel centrum weer open was. Wat is nou eigenlijk de relevantie daarvan? Er is wel degelijk sensatiezucht in de media, eindeloze stromen berichten over protesten tegen dictators in Afrika waar het er toch nog vrij mild aan toe gaat in vergelijking met Somalië wat niet het nieuws haalt. We sluiten onze nieuws ogen als het probleem wat langer aanhoudt en dat is met die verkeersdoden precies zo, waarom accepteren we dat?
En dan te bedenken dat we deze sukkel (Koos dus) betaald wordt van ons geld, wat hij – als een belastingambtenaar, zonder enige koppeling van boetes met maatschappelijke doelstellingen – int.

Snel weg !
En daar is de nuancering al: http://twitter.com/#!/KooSpee/status/57795802462044160

Toch een beetje geschrokken van alle media-aandacht?
@sir_smokalot: Had hij beter op een andere manier kunnen doen. Er zijn duizenden manieren om het onder de aandacht te brengen. De kijkcijfers van wegmisbruikers waren zeker te laag… :P
Vooral over de rug van Alphen a/d Rijn om de aandacht te krijgen. Hoe ziek kan je zijn, dit staat los van de 700 doden per jaar in het verkeer. Appels en peren zeg ik.
Zelfs al heeft Spee gelijk, dan moet hij toch nog op zo’n moment even nadenken of hij zijn agendapunt wel ter sprake moet brengen.
ik verwacht niet dat dit van KS himself is.
Hoewel het drama in Alphen a/d Rijn vreselijk is, ben ik het toch met dhr. Spee eens.
Degenen die dhr. Spee zo veroordelen hebben waarschijnlijk nog nooit meegemaakt dat een dierbare is doodgereden.
Wij dus wel! Plotseling door een ander opslag te worden gedood geeft net zo’n trauma voor nabestaanden. Alleen is dat geen nieuws voor de media.
Als dit geen reden meer is om Spee uit de media (en verder) te verbannen dan weet ik het ook niet meer. Er zijn geen woorden voor zo’n disrespectvolle opmerking! Weg met die nare man, bah!
Ergens heeft hij wel gelijk hé …

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).