Dit is de Lexus LF-Gh – voorbode van de nieuwe GS

Auteur: , 37 Reacties

De huidige GS gaat alweer een flinke tijd mee, zoveel is duidelijk. Maar Lexus werkt al even aan een opvolger en laat door middel van deze conceptsedan zien welke richting ze zullen inslaan met het design. Op de Autoshow van New York zal de auto worden onthuld, en hier zijn alvast de eerste renderings van de LF-Gh.

Het zal je niet als een verrassing in de oren klinken dat deze voiture een hybride-aandrijflijn zal meekrijgen. De term LF-Gh staat dan ook voor ‘Lexus Future Grand Touring hybrid’. Details zijn nog wat summier, maar Lexus verklapt wel alvast dat dit conceptmodel van een ‘grand touring sedan’ meer bagage- en interieurruimte heeft dan de huidige GS.

Verder zien we 20 inch lichtmetaaltjes, LED-verlichting en een giga-grille met een ietwat typische vorm, maar wel erg kenmerkend is voor Toyota’s luxemerk Lexus. Lexus meldt ons verder dat de achterwielaandrijving van deze concept als ‘advanced rear wheel drive’ kan worden omschreven. Oh, en in de tweede helft van volgend jaar wordt de nieuwe GS onthuld. We zijn benieuwd…

UPDATE: Video van 7 minuten met gedetailleerde beelden van de LF-Gh op Autojunk.

Lexus LF-Gh in detail37 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
the-budel-guy
mmm vind de huidige GS mooier
best wel mooi! hij is wel een beetje nage-aapt van allerlei andere merken maarja
@Flamingo: verklaar u nader…
@Pixed:
Kijk zelf even goed en bedenk zelf even wat hij daar mee bedoelt..
@Pixed: Dash BMW, gigantische grill (spuuglelijk) Audi
@Pixed: Gehele daklijn heeft wat weg van de E60 5 serie, mede dankzij dankzij de C-knik. De auto ziet er niet zo elegant uit als zijn voorganger dat doet.
Gewoon zalig. Lexus was al heer en meester in comfort, en nu gaat het lijnenspel ook de goede richting uit.
Ik ben GROTE fan!
Ik begrijp dat het een concept is, maar wtf is er met de voorbumper gebeurt?
Is z’n onderkaak te zwaar of zo? Die zijkanten zijn ook verschrikkelijk vlak, daar had veel meer mee kunnen gebeuren om een mooier lijnenspel te krijgen.
Ik denk dat 1 van de grootste problemen is, dat de raamlijn zo normaal geproportioneerd is terwijl de rest buitenproportioneel en extreem is.
Ze waren voor de voorkant zeker geïnspireerd door ASMA:
http://www.autojunk.nl/fotos/asma-lexus-gs430/41708/2
Veel bijzonders is het niet. Veel herkenbare lijnen. Maar is dat niet wat men tegenwoordig wil? Gezien het succes van saaie, herkenbare auto’s heeft Lexus het gewoon veilig gespeeld. Jammer, want ook ik vind de huidige GS mooier. Maar we zullen zien.
Dit vind ik er wel strak uit zien, maar het blijft natuurlijk wel een concept, dus het is de vraag wat er van overblijft.
Wat een giga grote spuuglelijke grille. lijkt net een nieuwe Audi [email protected]! :x
Mooie auto, alleen de grille is wel erg groot!
Voorkant: Audi inspired
Achterkant: BMW inspired

Maar gelukkig is het nog maar een concept; ik hoop dat die 2 dingen zullen veranderen. Maar in z’n geheel weer lekker Lexus! :D
gedwongenleaser
@G-Ammo: idd… mooie AUDI-M5
Ondanks de vreemde grille vind ik het niet mis. Maar dat zijn studio-foto’s natuurlijk. Afwachten tot ik er ééntje in het echt zie, op een grijze november ochtend…
lexus , doe eens iets origineels
@KaCh1ng:Ze zijn heel erg origineel in het maken van de beste auto ter wereld ,in ieder geval op kwaliteit gebied.
@norge: dat wel, maar sinds het begin doen ze altijd andere premium merken na :)
Dat belachelijke commentaar hier ook echt. Ik snap niet hoe je hier een BMW of Audi in ziet hoor. Bij Japanse auto’s stappen er altijd van die mensen naar voren die vinden dat het iets weg heeft van een BMW. Jullie zien in een pak boter nog een BMW, ga je denkbeeld eens wat vergroten!

De gril zal er natuurlijk niet zo uit blijven zien, maar het is wel duidelijk welke kant ze opgaan. De techniek van die koplampen zag je al eerder bij de LS en word nu ook in de nieuwe modellen gebruikt (RX en dus deze GS). De huidige GS is al een fantastische auto die je wat mij betreft veel te weinig ziet!
@xdoctorx: Heb ook een hekel aan dat soort personen… maar ik moet mezelf toch echt betrappen dat ik er echt BMW in ziet (kijk gewoon de achterkant!) En de gril geinspireerd door Audi. Maar Lexus heeft z’n eigen draai er aan gegeven wat ik wel wreed vind.
Lelijke neus zo. Zal vast hoop afgezwakt worden. Kont beetje BMW maar wel fraai. Zijkanten typisch Lexus maar vind het geheel niet erg bijzonder
Over niet echt bijzonder gesproken. Heb je wel eens naar de nieuwe BMW 5-serie gekeken. Met je BMW 5 kont ga toch fietsen!! Het is een prachtige auto. Die verbinding tussen de onderkant van de gril en bovenkant zal hoogst waarschijnlijk worden veranderd, maar voor de rest zeg ik niks meer aan doen!
Mooi ontwerp alleen vind ik de voorkant een beetje raar, dit komt denk ik door het ontbreken van de spiegels.
Voorkant is veel te aggresief, zijkant veel te conventioneel en de achterkant past helemaal niet bij de strakke lijnen van de voor en zijkant.
ziet er ruig uit
Vind die voorkant echt heel lelijk
@sirmustang: apart ja, maar lelijk?
ziet er goed uit. Op Lexus valt niet veel aan te merken. Het rijd goed, zeer comfortabel.
Mooj
Ik vind het wel een orginele stoere auto. Voor die prijsklasse niet mijn ding.
De voorkant is bagger, maar ik zie wel een bak met gave stijlkenmerken die nieuw zijn voor me, en dat is positief bedoeld! Als ze de voorkant even een make-over geven dan kan dit wel eens heel gaaf worden;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).