Nederlands debuut Lightning GT (op pk-dieet)

Auteur: , 19 Reacties

Ook voor de betere elektropret is gezorgd op de AutoRAI. Met de volledig elektrische Lightning GT wordt voorzien in de EV supercar-behoefte, en hoewel deze auto in drie jaar tijd maar liefst 300 paarden heeft verloren peutert hij nog steeds een acceptabele 400 pk uit zijn elektromotoren.

De eerder aangekondigde 700 pk bleek toch wat te hoog gegrepen voor de Lightning, iets wat de engineers ongetwijfeld van begin af aan ook wel wisten, maar zo’n claim doet het nou eenmaal zo lekker voor wat betreft de media-aandacht. Over het koppel wordt nu niets vermeld, eerder was er sprake van 750 Nm. Ook de 0-100 tijd is een stukje opgehoogd van ‘minder dan 4 seconden’ naar ‘minder dan 5 seconden’. Ter vergelijking: de directe concurrent Tesla weet met de Roadster wél nipt binnen de 4 seconden naar de 100 te accelereren.

Lightning GT

Desalniettemin zijn dit nog steeds knappe cijfers voor een EV. Als bereik wordt circa 240 km opgegeven (onder normale rijomstandigheden). Verantwoordelijk hiervoor is een lithium-titaan batterij, met een levensduur van 15000 cycli. De batterij functioneert veilig onder extreme buitentemperaturen, kan snel herladen en kan de vrijgekomen remenergie weer opslaan. Het volledig herladen duurt, afhankelijk van je lader, 12 uur (normale lader) tot 10 minuten (met een fase 3 lader).

De Lighting zal in Coventry, Groot-Britannie, worden geproduceerd, en in een maximum oplage van 250 stuks per jaar verschijnen. In de herfst van 2012 zullen, volgens de huidige planning, de eerste klanten hun auto krijgen.
19 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
*snurk*
Niet echt mijn ding dit ontwerp.
gedwongenleaser
Ik vind het design echt geweldig! Natuurlijk zien we overeenkomsten met modellen van andere gerenommeerde sportwagen fabrikanten maar dat gaat wat mij niets ten koste van het totaalplaatje. Wel hoor ik hier in gedachten een lekkere V8 bij (lekkere zware brom zoals in o.a. de nieuwe XJ)!!!
Wel een aardig wagentje ,wel een leuk zoem geluidje erin verwerken graag ;)
Hebben ze nu wel die hoes eraf getrokken? Flauw hoor :P
ondanks alle innerlijke feitjes wel een prachtig disign; niet te gek, gewoon lekker strak. En toch een tikkie appart!
@leon95: disign=design… dûhhh
@leon95: Appart??
Wat is een fase 3 lader?
@993turbo: Zal je wel een nucleaire reactor in de achtertuim hebben staan. Dan is die binnen 3 min geladen.
@Burdy: Ooh, die heb ik nog wel.
“Het volledig herladen duurt, afhankelijk van je lader, 12 uur (normale lader) tot 10 minuten (met een fase 3 lader).”

Foutje neem ik aan? :D
Niet boeiend. NeXT.
Ziet er best mooi uit. Het is nog geen Aston ook al probeert die dat wel een beetje.

10 minuten opladen is trouwens bizar snel, gezien de hoeveelheid energie die er in moet
Een 3-fasige lader (380V) zal wel bedoeld worden, zeker? :p
Maar dan lijkt die 10 min nog wel overdreven snel ivm…
Iets teveel afgekeken van de Ron-art Lightning als je’t mij vraagt:

http://217.37.193.161/rdcsite/images/Lightningcomposite.jpg
@JaxDryke: zelfde maker,…
vind het voor een kleine autobouwer een grote prestatie, leuke body leuke lijnen. Echter, ik vind de stance gewoon niet mooi en de matige afwerking (interieur en slecht gespoten deel rondom de tankdop)
10 minuten laden? Dat klinkt niet heel verkeerd, maar is volgens mij technisch onmogelijk. Het apparaat ziet er nog wel prima uit, maar zonder geluid kan dit echt niet. En 240km is ook prut!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).