Oranje boven met de Fiat 500 NL

Auteur: , 10 Reacties

Fiat doet veel moeite om meer 'speciale modellen' van de 500 uit te kakken dan Porsche met de 911 doet. Nieuw voor Nederland is de Fiat 500 NL, een knaloranje stadsmuis voor de nationalistisch ingestelde Fiat-adepten.

De 500 NL is leverbaar met een 1.2 viercilinder of met de TwinAir 85 tweecilindermotor. De vierpitter is gekoppeld aan een Dualogic versnellingsbak, de tweecilinder hangt aan een handbakje met vijf verzetten. Niet alleen de lak en badge met Nederlandse vlag moeten je laten denken aan Hollandse glorie, ook de bijgeleverde key cover (!) is oranje. W00t! Verder krijg je 15 inch lichtmetaaltjes, chroomkleurige spiegelkappen, airconditioning, een Blue&Me communicatiesystseem met Bluetooth en een leder stuurwiel met muziekknopjes.

De prijzen beginnen bij €15.495 voor de 1.2 Start&Stop Dualogic, de NL TwinAir 85 mag weg voor een prijsje van €16.795. Live foto’s staan HIERO.10 reacties

moet je wel nooit zoeken naar je wagen op de reuze parking…
the-budel-guy
ik heb de kleur oranje altijd mooi op auto’s gevonden zeker op de volvo 850R maar zelf bij deze 500 met brommer motor wordt er mooi door
leuk voor tijdens het ek/wk
@W115: Ja.. :) dacht ik ook. En toch hè.. vooral een auto voor meisjes. Ik zie mij er nog niet in rijden. Of (maar alleen dan) in een Abarth eSseeSse 180 PK. Kijk.. now were talking..
@Freewarefreak: nah, hoe snel een 500 ook is, het zal nooit een rijdersauto worden.
Volgens mij is dit precies dezelfde auto als die Fiat 500 Arancia die afgelopen najaar als limited edition in Japan is verkocht. Doet aan het leuke initiatief niets af natuurlijk.

Vraagje voor de Fiat-kenners: heeft deze kleur ook zo’n mooie gevleugelde Italiaanse naam zoals bijvoorbeeld Azzurro Volare? BVD.
@nielsvanderweiden: Ben geen Fiat-adept, maar ik denk dat de kleur ook gewoon Arancia heet net zoals bij oranje Lambo’s (Countach in ieder geval).
wij hebben hem volgende week al in de showroom als goed is… stond zaterdag al in antwerpen..
@spykerboy: Wat moet een special edition van Nederland nou in Antwerpen??
@Tommy2: daar komt ie aan met transport, daar word ie dan op trucks geladen en gaan ze richting importeur, en dan richting de dealers

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).