Speciale Donkervoort GT onthuld op de AutoRAI

Auteur: , 14 Reacties

We wisten het onlangs al te melden: Donkervoort komt naar de Rai te 020 met een speciale versie van de D8 en D8 GT. En we hebben alvast een lading foto's van de dichte versie, beter bekend als D8 GT 270 24H of Dubai Special Edition.

Deze nóg lichtere versies van de reguliere D8 270 en D8GT 270 zijn in het leven geroepen om te vieren dat het Nederlandse merk onlangs de 24h van Dubai op z’n naam wist te schrijven. Door de toepassing van koolstofvezel in bijvoorbeeld de cycle wings en stoelen is de racebolide voor op de straat weer lichter geworden en nieuw is het dashboard met digitaal display.

We hebben zojuist ook de prijzen te horen gekregen. Voor de dakloze variant betaal je inclusief BPM een slordige 135.000 euro, de GT-versie mag weg voor een niet misselijke 175 mille. In totaal worden er 10 van deze Dubai-modellen gefabriceerd in de werkplaats te Lelystad.14 reacties

Wat een lekker kontje!
Dat ledere ding van de versnellings pook hebben ze wel mooi afgewerkt…. NOT.. Als ze dat nu netjes afgeknipt hadden had het weer 10 gram leer gescheeld. Ziet er een beetje uit als een frotje.
vind em toch stevig aan de prijs…
Waanzinnig machtig prachtig. En toch hè.. ik begrijp werkelijk niet waarom die dingen zo achterlijk duur zijn. Bijna 2 ton voor een buizenframe.. een blok.. 4 wielen en 3 meter plaatwerk.. belachelijk. Da’s gewoon de kift hoor.. ;) ik kan niet lijden dat ik er geen kan betalen..
@Freewarefreak: De GT bestaat voor een groot gedeelte uit carbon, noem het de evolutie op het basis concept van Colin Chapman’s Lotus 7.
Carbon is nog steeds erg duur om te fabriceren, daar betaal je voor.
Hoezeer ik Donkervoort ook respecteer, de prijs/kwaliteit lijkt behoorlijk zoek. Je betaalt uiteraard voor de exclusiviteit, maar voor hetzelfde geld koop je een stuk of 6 Caterhams of Westfields. En dan te bedenken dat Donkervoort in de jaren 80 begonnen is met een doorontwikkeling van de Caterham.
@midasracer: Donkervoort en Caterham zijn tegenwoordig nog maar amper met elkaar te vergelijken. oké, ze hebben dezelfde oorsprong en de vorm is nog enigszins hetzelfde, maar qua bouwkwaliteit, degelijkheid en gebruikte materialen staat Donkervoort op een veel hoger niveau. Het steekt allemaal een stuk beter in elkaar en je hebt niet constant het gevoel dat het zo uit elkaar kan vallen.

Wat een afschuwelijke kleur trouwens, staat ‘m totaal niet…
@Donkervoort: ik heb in de jaren 80 stage gelopen bij Donkervoort in Nieuw Loosdrecht en toen was het volkomen gelijkwaardig aan Caterham. Hij gebruikte zelfs toen nog 100% aluminium plaat ipv een legering. Dat spul was boterzacht en droeg 0,0 bij aan de stijfheid van de auto. Maar goed, we zijn 30 jaar verder en hij heeft nu een grote werkplaats in Lelystad met kunststof afdeling. Dus ik neem aan dat er veel koolstof op de auto zit wat hem inderdaad veel duurder zal maken. Maar intussen gebruikt Caterham sandwich panelen die ook veel stijfheid geven aan de auto.
Hmm mooi ding, alleen de prijs?
Zal wel status geven als je er zoveer voor vraagt maar ik had ‘m liever ietsie goedkoper gezien..
Oei wat is dat monstertje duur geworden , toch maar een caterham proberen dan.
Handwerk met Nederlandse handjes; daar betaal je voor! Bovendien is elk paneel aan deze auto, op de motorkap na (die is aluminium), van carbon (eventueel aangevuld met aramide of voorzien van een schuimkern om de stijfheid te vergroten.)Ook delen als de wielophanging, uitlaat e.d worden door Nederelanders gemaakt; met de hand. De kopers zijn mensen die dat onder andere een interessant gegeven vinden en willen daar voor betalen.
Mensen die klagen over de prijs; dit is exclusiever dan een Veyron en kost maar een fractie daarvan!
Was de creativiteit op toen ze de achterkant tekende? Voorkant prachtig, zijaanzicht ook maar die foeilelijke achterkant……….zonde.Achterzijde blijft qua looks toch vaak de archilleshiel van veel ontwerpen. Range Rover Sports, Land R. Freelander, Nwe Jeep Grand Cherokee. Oeps allemaal SUV’s……..Sorry
Helemaal vergeten dat Donkervoort ook nl was. Alleen kan hij zich niet echt onderscheiden van een Caterham e.d.
@The360box: hoe kun je dat nou weer vergeten joh!?:( haha

ot; ik vind het super auto’s. is de reden van de hoge prijs niet omdat ze er maar zoveel (gok rond de 25) per jaar maken? toch?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).