Verrassing: Nederlandse pompstations zijn duur en vies

Auteur: , 26 Reacties

Misschien stel je jezelf iedere dag dezelfde vraag wanneer je langs de snelweg stopt voor een nummer 1 of 2: Is het hier nu zo smerig of ligt dat aan mij!? Als deze vraag niet rijst heb je óf heel veel mazzel óf je bent zelf een grote viezerik. De Nederlandse tankstations behoren namelijk tot de vieste van Europa. De Buunderkamp (Esso) langs de A12 en Het Gevlocht (Texaco) langs de A67 zijn Europa's slechtste tankstations. Dit blijkt uit een steekproef die werd uitgevoerd onder 77 tankstations langs Europese hoofdroutes.

Het ging overigens niet alleen om de prijs van een broodje bal uit de jus en de conditie van de pispot. Ook werd onder andere de inrichting van de pompeilanden en toegankelijkheid van de op- en afritten meegenomen in de beoordeling. De hoge prijzen in de shops en de vieze wc’s waren de meest opvallende uitkomsten van het onderzoek. Mijns inziens is een groots Europees onderzoek totaal overbodig om deze conclusie te kunnen trekken, maar dat is weer een heel ander verhaal.

Het blijkt in ieder geval dat een kwart van de onderzochte toiletten een potentieel risico voor de gezondheid levert. Daarnaast loopt de prijs voor een bak cappuccino uiteen van 54 eurocent (Kroatië) tot ruim drie euro in Oostenrijk. Over de kwaliteit van de koffie wordt overigens met geen woord gerept. Persoonlijk drink ik liever een kop verrukkelijke koffie van twee euro dan een bakje slootwater voor een prikkie.

75 Procent van de Nederlandse wc’s scoren in het onderzoek van de ANWB, een onvoldoende. Dat is flink boven het Europese gemiddelde van 40 procent. Overigens is er ook positief nieuws voor de chauvinistische Nederlander; Het BP pompstation Vossedal langs de A2 kreeg het predicaat ‘Goed’ en behaalde een tiende plaats op de ranglijst. Weet je in ieder geval waar je (niet) moet stoppen wanneer je komende zomer naar het zuiden gaat. (via Bovag)26 reacties

Gelukkig is er ook goed nieuws, we mogen weer! We mogen weer 1,75 betalen aan de pomp :D
Fijne foto…
Gelukkig kunnen we nog veel kracht uit V-Power halen !
the-budel-guy
tja daarom hadden mijn vader 6 jaar geleden al eht idee de WC politie.

en de goorste snelweg wc van die week won de gouden wc borstel
Die koffie die je bij benzinestations kan krijgen is niets minder dan gerecycelde motorolie.
Benzinestations denken: ‘wees blij dat je hier kan plassen, dat je hier koffie kan krijgen en benzine en oja, daarna weer oprotten aub, met je zegeltjes.’

De klant als noodzakelijk kwaad.
Ik werk als Belg al enige jaren in Nederland. Buiten het feit dat jullie toiletten langs de autowegen inderdaad alles behalve netjes zijn is mij eveneens opgevallen hoe weinig van jullie Nederlanders op toiletten op kantoor of café hun handen wassen na een nummertje 1 of 2… Mss. best even daar starten! Het goede nieuws is dat jullie enkel maar kunnen verbeteren…
@crusader: was pas weer even voor m’n werk in belgie en ik ging tussen de middag even snel een frietje halen bij de frituur het was mooi weer en ik zat buiten liep even later die frietboer naar buiten ging ie tegen zijn frietkot aan staan pissen liep terug naar binnen en met die zelfde hand pakte die mijn kroket beet en gooide die in een bakje lekker hoor jullie belgen zijn ook niet zo schoon ;)
@bmwpowerm5: hahaha, smakelijk ;)
@bmwpowerm5: Het frietkot in Texel (of één van de, er zullen er wel meer staan) is vies. Heb er eens gegeten op vakantie, een jaar of 10 terug. Zaten buiten met het gezinnetje, smakelijk aan het eten, en de deur die op de keuken uitgeeft stond open. Er werden frieten uit de diepvries gehaald, en er viel een grote kom frieten op de grond. Werd allemaal mooi terug in de kom geschopt, en hop, terug in de diepvries…
@crusader:
volgens mij worden je handen pas echt vies als je je handen gaat ‘wassen’. bedenk even dit.
urine is steriel (dat wil zeggen, geen bacteriën). je wast je leuter `s ochtends, en dan verstop je deze plek onder 2 lagen kleding.
zijn je handen dan vies als je gepist hebt en je aan je lul gezeten hebt?
volgens mij niet echt hoor.
@mckroket:
Wat te denken om je handen na het ‘wassen’ onder zo’n hete lucht tornado te hangen, die dingen laten de drie miljoen bacteriën die nog aan je handen zitten er gelijk 400 miljard van maken.
Of de deurknop van de WC weer ff vastpakken………
@desjonnies: Idd, dat is pas vuil. Sinds de MexiFlu-Hype verboden bij ons op het werk…
@crusader:
en ik was me handen heus wel MITS het een schoon toilet betreft. is het zo`n vieze benden raak ik echt niks aan behalve m`n eigen piemel.

(jaja al 3 woordjes voor het geslacht gevonden, ow wacht dit was #4)
Allemaal aan de Sanifair.
Dit is werkelijkwaar het meest onzinnige onderzoek in de historie volgens mij. Het gaat in 99% van de gevallen niet om hoe de pompshop het onderhoud uitvoert van de toiletten, maar over hoe de staat van de toiletten is na het bezoek van de klant. Uit het onderzoek volgt dat veel mensen gaan zeuren over de frisheid van de toiletten in de zaak. Ik werk heel toevallig bij een tankstation aan de A1 in de richting Duitsland. De toiletten worden 3x op een dag grondig schoon gemaakt, en elk uur word er gecontroleerd of het nog netjes is. Toch komt het meer dan regelmatig voor dat iemand denkt dat hij bij de brandweer zit en dat de bril en muren in brand staan, mensen vergeten zijn hoe een WC-borstel ook al weer werkt, dat mensen thuis geen opvoeding hebben gehad en heel sporadisch een keer een kunstenaar die zijn verf is vergeten en zijn naam dan maar met uitwerpselen op de muur schrijft! Hoe kunnen wij dit voorkomen? Een toiletjuffrouw á 7 euro per uur er bij zetten? Geen WC’s meer beschikbaar stellen? Elke tien minuten de toiletten afsluiten om te reinigen? Neen! Dat gaat weer ten koste van de service…
@whynot1992: ben je wel eens in Duitsland naar de WC geweest?
@whynot1992: Maar drie keer per dag ?
Lijkt me met een openbaar toilet dat je hem zeker 6 x per dag moet schoonmaken.
@robbie: Ja ik ben zeker wel eens in duitsland naar de WC geweest. Geweldig! Tenminste bijna overal dan heh ;) Deze standaard proberen wij bij ons ook te behalen, want als het schoon is blijft het meestal ook schoon…
@norge: Dat hangt van de dag af. Doorgaans is 3x grondig schoonmaken (dus dat wat we elk uur doen + dweilen en de muren afnemen met een doekje) voldoende, daarom word er dus ook elk uur gecontroleerd (+een doekje over de toiletten en wastafel) of het nog netjes is. Zo niet, dan word het vaker gedaan…
@whynot1992: Geautomatiseerde zelfreinigende toiletten? Duur, dat zeker, maar vaste klanten (truckers dus) zullen het zeker op prijs stellen…
wherever you go don’t take a piss at texaco.
vind dit niet een onzinnig onderzoek. fijn om te weten waar je hoogstwaarschijnlijk vandaan komt al je naar het toilet bent geweest.
Zoals eerder gezegd, wees blij met de gelegenheid en daarna oprotten met je blije bakkes!
Smerige toiletten zijn echt te danken aan een paar klootzakken die er gewoon op kicken om het ranzig te maken.

Ook veel mensen die te beroerd zijn om de bril omhoog te doen maar wel blijven staan tijdens het pissen.

De nieuwe tankstation CAO is gezakt naar zo’n 1550,- bruto. Dus verwacht voorlopig geen schonere toiletten ;)
@tstile: 1550 brut? Voor hoeveel uur? Is dat in shifts?
Lol, wat een grappig stukje tekst, zeer informerend ook :o

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).