In the flesh: Spada Codatronca Monza

Auteur: , 12 Reacties

Niet alleen in het pittoreske Nederland is momenteel een autoshow aan de gang, in het nog veel pittoreskere Monaco heeft het prestigieuze Top Marques-evenement vandaag zijn deuren geopend, en daar zijn wij uiteraard bij! We beginnen met een bekend gezicht, het open racemonster van Spada, de Corvette-powered Codatronca Monza.

Deze beul weegt dakzij een aluminium spaceframe en magnesium motorcompartiment slechts 1.180 kg, en heeft een 7 liter V8-blok in het midden liggen, die dankzij twee Italtecnica C38 Rotrex-superchargers een vermogen van 700 pk en een maximumkoppel van niet minder dan 950 Nm op de achterwielen afvuurt. 0-100 kan in 3 seconden en de top ligt op 335 km/u.

Om de vermogensafgifte in goede banen te leiden is deze zestienklepper aan de achterkant voorzien van 345/35R19 bandjes, de voorkant moet het met 60 mm minder breed rubber stellen. In de wielen zijn Brembo’s gemonteerd met een diameter van 380 mm (voor) en 355 mm (achter), en de bestuurder kan indien nodig ongegeneerd hard op zijn rempedaal stampen, want de Monza beschikt over ABS.

De Monza meet 4,759 x 1,942 x 1,130 meter, waardoor het mij niet onverstandig lijkt een vlaggetje op de achterkant te planten, want voor je het weet word je door een 18-wheeler over het hoofd gezien. Check de livegallery HIERRR.12 reacties

16-klepper? Oldschool!
@Gideon:

Niks oldschool, LS7 motor is altijd een 16 klepper.
ben normaal niet zo van open auto’s maar kan dit wel waarderen. Zo een mooi uiterlijk met twee prachtige stoeltjes, mooi stuur en dan zie je het dashboard/versnellingspook en heb ik zoiets van ja en in welke schuur is dit in elkaar geknald(beetje domper)
Wauw! Niet slecht. Vond die gesloten versie nix, maar deze is wel echt geweldig!
Mag alleen toch hopen dat dat nog niet t uiteindelijke interieur is…
Ha ha wat een dashboard. Kreatief met hardboard. Het dashboard van mijn kitcar ziet er beter uit.
Overigens kunnen we nog een fotoserie van de Topmarques show (of nog beter video) verwachten? Lijkt me een hele mooie verzameling auto’s.
Ik dacht even aan Pink Floyd.
Welke kleuterklas heeft dit bijeen geknutseld?

De tekeningen zagen er toch iets te veelbelovend uit als ik dit zie. Ziet alles er toch niet zo goed uit.
Maar als hij zich op het circuit kan bewijzen is alles sowieso vergeven.
Mag hopen dat dat dashboard een slechte grap is, maar lijkt me voor de rest heerlijk om in zo’n monstertje in 3 seconde naar de 100 te knallen, denk wel dat je dan ontiegelijk veel gezwabber krijgt van de achterwielen, maar toch hoort erbij. Doe mij er maar eentje in het zwart, wel met een interieur dat ik niet zelf in elkaar kan zetten…
ik vind hem lelijk
Blijft een vreemde eend in de bijt, maar is niet lelijk. Interessant is het beste woord dat ik op het design kan plakken…
Wat een gruwelijk cool apparaat! die A-117 achtige design kenmerken vind ik eigenlijk ook wel kicken. Veel vermogen enzo ook? Helemaal cool!
@Cantago: Thumbs up boy!:)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).