Video: onboard-rondje Spa met Junior Strous

Auteur: , 45 Reacties

Daar is 'ie weerrrr: Junior Strous. Deze man kan met zijn BMW M3 niet alleen heul hard over de A2 knallen, en rond Den Haag driftjes neerleggen, maar in de eerste plaats is hij vooral een racecoureur. En dat komt goed van pas als je een rondje Spa Francorchamps gaat rijden.

Zoals te zien is wordt dit keer de aandacht verlegd naar wat meer legale activiteiten, en krijgt de M3 de sporen op een leeg racecircuit. Spa is van zichzelf al een schitterende baan om te zien, en het mooie weer in combinatie met de videomontage met verschillende camerastandpunten doet hier zeker geen afbreuk aan.

Wel willen we even een kleine tip geven: als je over een tijdje op zoek gaat naar een leuk M3-tweedehandsje en je ziet er een met kenteken 79-HHJ-7 te koop staan, denk dan even goed aan het verleden van deze wagen. Is niet bepaald van een oud vrouwtje geweest…

Tot slot nog even de specs van de niet meer helemaal standaard M3 DCT:

’09 E92 M3 DCT, Black 19″ OZ Racing — Michelin Pilot Sport Cup OEM 19″ — Toyo R888 245/265, Fully Loaded Zip Tuning Chip Mod, Performance Steering Wheel, Remus X-Pipe, DSI-Stinger/Front + Rear Laser Shield, F+R Stoptech BBK, Custom Brake Duct Cooling System, EDC, F+R PDC.45 reacties

Deze kan best wel een potje sturen, op spa francorchamps dan nog wel!
& Wat een zalige motor die V8!

op een zaagtoon: “ik wil da ook doen…” :D
best wel trage auto. Acceleratie boven 180 is echt minimaal.
@panda: Gelukkig doet een panda het wel…..

Volgens mij loopt die gewoon 240 op het rechte stuk. Maar kan het mishebben. Dan valt het toch wel mee.
Sturen kan ie wel. Zie trouwens wel wat foutjes tho, mja Nederlanders moeten altijd zeiken. Zijn agressieve rijstijl bevalt me wel…
@panda
dat viel me ook op idd
Een tijd van (bijna) 3:05 minuten vind ik persoonlijk wat tegenvallen voor een dermate gemodificeerde M3 op een lege baan, voorzien Toyo R888’s en met een ervaren bestuurder aan het stuur. Een groot verschil met de Porsche’s van deze wereld…
@StijnB: Zeker een groot verschil met de Porsches van deze wereld. De M3 heet niet voor niets: ‘Porsche Killer’ :D
@juniorstrous:
Binnenkort zijn het weer de Porsche Days op Spa. Hoe hard je die M3 ook zit af te jakkeren, er gaan toch flink wat Porsche’s sneller dan 3:05min…
@StijnB: ..Dermate gemodificeerde M3… er is bijna niks aan gedaan hoor..

1: een chippie (Fully Loaded Zip Tuning Chip Mod)
2: een sportuitlaatje (Remus X-Pipe)
3: betere remmen met betere koeling (F+R Stoptech BBK, Custom Brake Duct Cooling System)

De rest is allemaal snufjes. Radar stoor computertje, parkeersensoren, stuurtje met ledjes, enz.

En van punt 3 gaat ie niet harder lopen. Dus wat zal ie nou hebben? 440 of 450 PK? Dus hij is nog redelijk stock. En als je ziet wat er nu al mee gerealiseerd wordt.. dat doet echt niet onder voor een Porsche hoor.
@Freewarefreak:
Hetis maar wat je stock noemt… Op een vermogenscircuit als Spa ga je dergelijke aanpassingen wel voelen. Net als de semi-slicks (r888’s). En toch zijn dit tijden die een doodnormale 997 S ook weet neer te zetten. Een 20 jaar oud RSje (964 260 pk) zet dit ook neer. Een 996 GT3 RS (alreeds van 2003 en slechts 381 pk) draait al een 2:56 min…
@StijnB:
En dan spreek ik van tijdens neergezet door amateurpiloten, gewone liefhebbers. Deze man heeft blijkbaar al wat meer ervaring…
misschien niet zo slim dat hij vermeldt dat hij een laser shield en stinger aan boord heeft… dat is toch niet helemaal legaal in NL?
Prachtig filmpje!
Maar het is meer bewerkt dan hij toe wil geven. Geluid en toerenteller lopen meestal keurig synchroon, maar vanaf 46 seconden (dat is seconde 7 van zijn eerste lap) hangt het motorgeluid een poos rond de 5000 toeren, met de teller boven de 7000. Bij 0:53 zie je hem opschakelen, maar hoor je dat niet.
Evengoed: ik doe het hem niet na. Ik heb ooit een paar rondjes Zandvoort kunnen doen (in een youngtimer 911), en mij lukt het niet om zo constant op de limiet te rijden.
@mout: Idd, scherp gezien. Verder wel heerlijk filmpje, krijg meteen zin om gran turismo op te starten..
@roestvrijstaal: +1, bij ging het ook kribbelen :D
@VSTMcLaren: kriebelen
Tja het is duidelijk te zien dat hij wel echt full-attack rijdt! Af en toe voor de apex al weer vol op het gas omdat hij door heeft dat ‘ie snelheid laat liggen. Voor de rest: ja moeilijk te vergelijken… anders een keertje Tommie Coronel in dezelfde auto over hetzelfde circuit een rondje laten doen?!
@andre: Nou andre daar heb je weinig kaas van gegeten. Hij gaat voor de apex vol op ze ga omdat je in het midden van de bocht al naar je gas moet gaan. Zeker om een goede exit te hebben op de lange rechte stukken op Spa. Of heb jij op de race cursus ergens geleerd om bij de apex pas te gaan gassen?
Wohoo, die inhaalactie op 4:37 :)
@KeesB: Beetje tricky inhaalactie op die Alfa op 4:37, ik zou hem daar niet aan de buitenkant over de kerbs verwachten al begrijp ik dat het niet de A58 is.
Junior Strous heeft aandacht nodig volgens mij.
Verder wel een mooi filmpje, kan zeker goed rijden die Junior.
Alleen waarom een Ziptuning chip :shock:? Die gasten zou ik dus echt niet aan mijn auto laten rommelen, laat staan als ik een M3 had..
@crackdavid: Met die gasten van Ziptuning is niks mis hoor enigste nadeel daar vind ik dat ze geen dyno-run kunnen uitvoeren zodat je echt hard bewijs meekrijgt dat je de beloofde vermogenswinst verkregen hebt!

Verder is en blijft Spa een geweldig circuit :)
Hoe steek je zowel Michelin Pilot Sport Cups als Toyo R888’en op dezelfde velgen? ;)
Zit behoorlijk wat onderstuur in die wagen. Als hij met een voorwiel op de kerb zit en z’n rechtervoet op t gas houd verwacht je toch wel wat overstuur, maar helaas.. Het is natuurlijk geen racer :)
@DG: Elke wagen onderstuurt op de limiet. De wagen wordt gereden door een racecoureur. Dus op de limiet.
Even wat background info: Ik had maar 1 HD camera, dus moest 2 rondjes rijden en vervolgens 2 rondjes het dashboard filmen. Gelukkig waren de rondetijden identiek dus kon ik het er zo in Final Cut pro-en. Maar @mout…goed gezien ;) Er zat nog iemand naast mij in de auto, en de top speed is op Spa nooit zo hoog omdat het vals plat is, je rijd heuvel op. Enjoy
@juniorstrous:
Klopt helemaal. Om voor Combes een 230 km/u te halen moet je al een flinke wagen hebben. Hoogste topsnelheid in een productiewagen die ik heb geweten daar was 280 in een 997 GT2.
@juniorstrous: serieus jongen, ga eens wat anders doen dan 27 minuten geleden een nep-profiel aan maken… mijn hemel wat doorzichtig.

OT: heeft die Straus sinds 1 april een nieuw management ofzo??? :/
Oop ca. 1 min = verkeerd schakelmoment…en op ca. 2 minuten te weinig snelheid opgebouwd. Voor de rest wel toppie gereden zo ! En dat geluid is geweldig, hoewel het nooit opweegt tegen een V6 of een V10 van M-Sport.
@Megakix:
V6?
@StijnB: 6-in-lijn…you know…
Blijf het een mooi circuit vinden dat Spa Franchorchamps. Maar vind wel dat zo’n M3 best tam lijkt altijd? Overigens wel goed gereden verders.
Lijkt af en toe net bumper cam in GT5… En wat is Eau Rouge een vette bocht… Love this track! :D
Jezusss, wie noemt z’n kind nu Junior…? Vast een vaderskindje. Ik had nog niet eerder van hem gehoord, totdat ik dat drift-filmpje zag. Zo geweldig zal hij nu ook weer niet zijn… ;)Verder wel een leuk filmpje om te zien.
@juniorstrous: als jij echt bent, kan ik zo eens een paar laps meedoen sometime? :-p
@valleyman: mail maar naar [email protected]
@juniorstrous:
Waarom zit de tank zo vol.. scheelt je minimaal 5 seconden en als je nog een rondje alleen rijd is er ook 5 seconden af :P
zou je eau rouge ook volgas kunnen nemen met een m3
Nice driving skills. Btw ook goed gefilmd duidelijk beeld en helder geluid:) Wat blijft die M3 een lekkere wagen zeg:P
@zakar36: Kun je wel zeggen ja en dan is het nog niet eens de BMW M3 GTS :)
Wat deden die twee verdwaalde toeristen daar op het circuit???
Heeft er ook iemand opgelet op de temperatuur en hoeveel de auto heeft verbruikt. Maar goed.. Leuk film!
Heel tof filmpje, zo zie ik het graag. Geen muziek, geen verschillende camerahoeken, gewoon zicht recht vooruit en in walgelijk tempo die rondjes afknallen.

Strak.
Waar zijn de 19″ OZ schoentjes?
Gestolen 14 april 2014 deze witte m3.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).