Bodybags verzamelen in de Xenatech Coupe

Auteur: , 25 Reacties

Hoeveel passen er precies in de kofferbak?

Tijdens de Autosalon van Genève beleefde deze bewerkte Maybach 57S zijn wereldpremière, alleen was dit niet in de Palexpo, maar in een sjiek hotel. Om speciaal voor één model de beursvloer te verlaten was iets te veel van het goede, en dus lieten we Xenatech voor wat hij was, zeker omdat er slechts een paar weken tussen Genève en Top Marques zitten.

Xenatech nam een two-tone ’57S Cruisero Coupe’ (zo heet ie voluit) in lichte tinten mee naar Monaco. Dat hadden ze wat mij betreft niet hoeven te doen, want een donker of zilver kleurtje (of wit) staat hem stukken beter. De donor-Maybach wordt motorisch intact gelaten, en waarom zou je ook iets veranderen aan de soepele 6 liter V12 die 612 pk en 1000 Nm levert?

Xenatech interieur

Om de limousine tot coupe om te toveren is de B-stijl zo’n 20 cm naar achteren verplaatst en zijn de A- en C-stijl wat schuiner gezet, wat leidt tot lagere, vloeiendere lijnen. Bang voor je garantie hoef je niet te zijn, want Xenatec krijgt de volle medewerking van Maybach in hun ombouwproject. De prijs is 675.000 euro ex. belastingen, en dan nog presteert Xenatech het om een klein optielijstje te presenteren (voor grotere lichtmetalo’s of een glazen dak).

Maar wat zat er nou in die blauwe zak achterin? De meest originele reactie wordt bekroond met een huighockey-sessie met Ricardo, af te halen op de autoblog-stand op de RAI. Video’s van een zwarte Xenatec vind je HIER en HIER. Lekker geluidje!
25 reacties

Ik moest even opzoeken wat huighockey is, maar nu durf ik geen reactie meer te geven. Het is in ieder geval wel gezellig in dat glazen hokje dus ;)
Zou het de huighockeyers lukken om de ramen te laten beslaan?
Wat een cheap-ass stuurtje zit daarin zeg…
Ik moest ook even opzoeken wat huighockey betekende, en om het in termen van de 1ste site op google te zeggen:
ik ben geen ‘dubbele heer’ dus ik ga hier zeker géén quote neerzetten :)

OT: Het blijft een ietwat saaie maybach, pure luxe en door zijn formaat behoorlijk opvallend.
@vale46:

In mijn visie is Sir_smokealot een van de grote gegadigde, met zijn bodybags, sportief hoor ;)

Gefelicteerd ouwe winnaar, geniet er van ;)
@koluh: Winnaar???
Noooo! :D
Knap staaltje refit werk van Xenatec, maar wie wil dat nou? Er worden al nauwelijks Maybachs verkocht.
@Den: Ik vind er niet zoveel aan. Ik zie liever de 4 deurs sedan. De essentie van zo een auto is om achterin te zitten en net daar snijden ze het dak en de deuren weg.

Ook de refit vind ik niet zo goed gelukt. Een Maybach moet net als Rolls Royce en Bentley uitblinken als het summum op het gebied van technisch vernuft en afwerking. Compromissen zijn geen optie. En kijk nu eens hoe het deurrubber op foto 1422 bovenaan eindigt. Ik weet niet wat ik daar voor plak en broddel werk zie. Ze hebben het rubber ook een stukje verlengd zo te zien aan de plakrand in het rubber.
Ik denk dat het Ricardo is in de zak; nadat hij zijn tong in een andere gozer zn keel probeerde te duwen.
Hij wou toch een fiets mee nemen maar ond het te erg om het te laten zien.
We’re in Albania looking at 1 car for the Albanian Maffia
Obesitas CLS.
Ik denk dat in die tas candybars zitten voor als ie weer een vreetbui krijgt. Candybars? Wat eten auto’s met overgewicht eigenlijk? Zuipen doet ie in elk geval ook.
Stadsmini’s?
@mout: Prachtige reactie! :)
@mout: +1, idd prachtige reactie!
De tyfus voor je, Smoke. Alleen beursmeisje Jenny komt in aanmerking voor een robbertje tongworstelen c.q. een potje huighockey.
Gut gut gut, wat zijn we toch weer kieskeurig….
Die blauwe zak, dat is gewoon een kotszakje, is wel handig om die naast de prijslijst bij de hand te hebben.
Die voorkant doet me denken aan een of andere Kia Huppeldepup. Wat een gedrocht.
Hahaha geweldig, een auto van 6 meter en 2 deuren! :d
Wel opvallend dat er helemaal geen Maybach logo’s meer op (mogen?) zitten. Blijkbaar wil Maybach (ondanks hun medewerking) toch niks te maken hebben met deze Coupe.
@robbie: Is toch heel raar. In Génève stonden er nochtans Maybachmeisjes met ‘uitnodigingen’ van de Xenatec coupe te zwaaien. Daarenboven zou ik als Maybach hier toch wel wat aandacht aan schenken, het hele merk krijgt een frisse, nieuwe boost door deze coupe. De appeal van merk wordt terug opgepoetst en ze hebben er niet eens iets voor moeten doen.
In het zwart is ie wel heel porno.
Wat zit er in? Spijtbetuigingen van mensen die een Rolls Royce coupé hebben gekocht!
@lemster: ik zocht het ook op en jou post stond op de eerste plaats. Nu weet ik het nog niet, maar ik kan het wel raden.
Heerlijke coupe die xenatec! Bombastischer kan het niet meer worden!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).