Dodge geeft eerste teaser van 2013 Viper vrij

Auteur: , 30 Reacties

De huidige Dodge Viper is, na de 1.284ste special edition, dan toch echt uit productie, maar vrij vlot hierna werd al duidelijk dat er voor het modeljaar 2013 een nieuwe Viper komt. Dit zal een Amerikaanse sportwagen met Alfa-DNA worden. Dodge-CEO Ralph Gilles maakte ons alvast warm voor de nieuwe Dodge, door hem 'als een naakte vrouw op het strand' te beschrijven. Ben jij ook zo benieuwd hoe hij er uit komt te zien?

Wij op zich wel, maar van het eerste plaatje dat is vrijgegeven worden we niet veel wijzer. Zoals het een model dat nog volop aan het testen is betaamt ziet deze mule er gewoon uit als een Viper van de vorige generatie, maar dan met en zwaailampje op het dak. Een enthousiasteling photoshopte eerder al dit plaatje in elkaar, maar in dit stadium is het vooral koffiedik kijken. Suggesties waarvoor de gele stekker aan de voorkant dient zijn welkom in de comments.

Een grote versie van de teaser vind je HIER.30 reacties

misschien is het een elektrische auto aangezien de stekker :lol:
De stekker staat verbonden met een verwarmingselement in het motorblok. Dit hebben ze zodat de auto’s tijdens -20 nog een beetje te starten zijn…

In Canada/Noord-Amerika hebben de meeste auto’s dit trouwens.
@kazaluna: In Zweden dus ook ;)
Hier kunnen we dus niets mee. Laue out.
Had ergens gehoord of gelezen dat hij eruit komt te zien als een ”Alfa Romeo 8C met Viper smoel”
@JamesBond007: Dat willen waarschijnlijk veel mensen, maar ik zie het niet gebeuren…
@Esprit_de_Flandre: motorisch in ieder geval niet XD
‘T kan aan mij liggen maar die link van de teaser doet ’t dus mooi niet…
-edit: check, nu wel-
Ik hoop dat het weer een vette auto wordt. Afgelopen donderdag de Megafactories special gezien over de Viper. Helemaal vet. Wat een auto-emotie en een liefde voor de auto. Mooi hoe zo’n klein team deze auto’s in elkaar schroeft op de ambachtelijke manier. Ik werd er bijna emotioneel van.
@midasracer: heb het ook gezien maar ik vond die aflevering er echt over gaan. De ondertitelingen klopten niet (crankshaft werd als nokkenas vertaald en valves als zuigers >.< )en er werd veel te weinig verteld over de onderdelen maar altijd zwaar overdreven en veel herhaald. Ik vond persoonlijk dan de aflevering van de veyron veel geslaagder…
@declaessens: Ja de vertalingen zijn tenenkrommend. Ook alles over de luchtvaart is gruwelijk slecht vertaald. VWB de Viper, het is nu eenmaal een simpel ding met een vrachtwagenmotor erin. Dat is de charme. Maar ik vond de mensen eromheen en de samenbouw procedure wel erg grappig. Ik had nog nooit gezien dat iemand een enorme zak zand laat zakken op een cabriodak om hem goed te krijgen!
Een Viper moet er niet elegant of zo mooi uitzien.
Een Viper moet er bruut uitzien en ook bruut rijden !
@waxweazel: en bruut klinken XD
Een foto van een mule noem ik geen teaser…
@Esprit_de_Flandre: Inderdaad, er is niets te zien. Gewoon een 2011 model. De nieuwe zal er wel onder zitten.. Wel een hele mooie foto. “He kicked like a mule goddamn..” Dat doet ie.
Ik vraag me eerder af waarvoor het bierflesje op het dak is.. :|
@Tommy2:

Dat zag ik ook al!
Ik dacht even een Grolsch beugel te zien:)
Ik hoop dat het weer en uber lompe amerikaan word zoals een Viper hoort te zijn. Geen vrouwelijke Alfa gedoe dat hoort niet bij zon bak.
Een elektrische Viper… dat wil ik nog wel eens zien. En het past eigenlijk niet bij hun imago… als je tegen mij Viper zegt dan denk ik direct aan retro design, dikke Amerikanen, veels te veel koppel en understeer, zware 8l-motoren en olievelden aan brandstofgebruik!Heerlijk gewoon!
@xilver:

Understeer?
Oversteer! Roken met die handel.
Hele domme actie om Mercedes het ontwerp van de Viper te laten kopen, wat nu de SLS is. Kijk wat een succes de SLS nu is!
En dan weet je het, laten we de Viper verkrachten! Wat een lelijk ding. Ik wil gewoon zo’n oude Viper die linksrijders de stuipen op het lijf kan jagen met zijn woest gewelddadige uiterlijk.
waarom komt dodge niet gewoon eens met een nieuw super model niet weer steeds die afgezaagde viper wat we nu onderhand ook al 20 jaar kennen…
@brennie-1994:

Wij zijn er anders nog geen twintig jaar vriend.
Nieuwe Ferrari?
ik vond de dodge viper al niks maar met deze grote (lees : kleine) facelift vind ik hem nog niks
@rh95:

Da’s ehrm…duidelijk.
Ik hoop maar dat er niet teveel Alfa in komt.
De 8C vond ik niet om aan te zien. Maar misschien komt dat door de MiTo, die is hondslelijk en heeft stylingcues van de 8C, waardoor de 8C weer negatieve terugkoppeling krijgt van de MiTo.

Anyway, gewoon houden zoals ie was, een nieuw design is best, maar blijf van de onbehouwen charme af!
We hebben al genoeg rijdende iPhones, het is weer tijd voor een echte mechanische auto!
@carmasterr: Gelukkig heeft niet iedereen zo’n slechte smaak. Ik ben ook een Viper fan, maar de 8C is echt wel één van de mooiste auto’s ooit gemaakt. Een tijdloos design zonder franjes dat er binnen 20 jaar nog altijd even fris uit ziet. Een Viper hoeft niet zo mooi te zijn, die moet er gewoon Amerikaans bruut uitzien!
@driftkicker:

Ik ben misschien ook wat hard over de 8C, maar het punt is dat ik m van voren gewoon niet vind smoelen.
En dan maakt het niet uit hoe mooi de rest van de auto is, ik blijf er op afknappen.
Hetzelfde heb ik met de VW Scirocco.
Van voren een mooie agressieve uitstraling, en dat gaat goed tot het eind van de deur.
Aan de achterkant is het gewoon een saaie rampenbak.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).