Only in Mexico: kogelwerende VW Jetta voor 50k

Auteur: , 26 Reacties

Voor een dubbeltje op de eerste rij. Nouja, bijna dan. Volkswagen heeft in temperamentvol Mexico een ware prijsvechter geïntroduceerd in het 'armored' segment.

Net geen €50.000,- kost de kogelwerende Volkswagen Jetta in Mexico. Audi A8L Security meteen overbodig. Ze doen hun naam eer aan met deze gepantserde auto voor het volk. Het is in Mexico iets normaler en wellicht meer noodzakelijk met kogelwering rond te rijden dan hier. Anders dan het nieuws hier de laatste tijd doet vermoeden. Veelal rijdt men in aangepaste SUV’s, vaak van Amerikaanse makelij. Met bijbehorend prijskaartje en brandstofverbruik.

Onderhuids is dit een ‘oud model’ Jetta 2.0 TSI. In Nederland officieel geleverd tot januari dit jaar. De “protect” heeft gewoon 200pk/280Nm en een 6-versnellings DSG automaat. Zowel prettig en noodzakelijk want de extra veiligheid zorgt ook voor de nodige extra kilo’s. Deze Jetta legt 1721kg in de weegschaal, bijna 400kg meer dan standaard. Alle kleuren zijn leverbaar als het maar zwart is (*Ford). De auto is volgestopt met alle denkbare luxe, airco, leer, et cetera.

Naast de kogelwerend glas en matjes kevlar zijn er ook Run Flat banden/velgen aanwezig. Met de naamgeving zijn ze overigens wat achtergebleven in Mexico, de Golf-sedan heet daar nog steeds Bora. Spannende plaatjes en weetjes kijken kan op de Spaanstalige minisite.26 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
das inderdaad erg weinig voor zon ding, maar is 200 pk niet wat aan de lage kant?
@W115: 200 pk op 1700 kilo is toch in orde? Tis geen s600 guard he
@Captain: Als je beschoten wordt kan ik me inbeelden dat je zeer snel weg wil wezen. Iets meer ware dus handig geweest…
@Esprit_de_Flandre:

Ik denk niet dat deze is voor mensen die beschoten worden.

T’is te zeggen, niet voor mensen DIE beschoten worden. Ik bedoel daarmee dat als iemand achter je persoon aanzit en JOU moet hebben dat je dan hiermee niets bent. (bvb drug-dealer, CEO,…) maar dat het eerder is voor mensen die beschoten zouden kunnen worden, toevallig.
Zoals eentje die wat winkels heeft of een dokter ofzo, kortom mensen met iets meer $ die af en toe op verkeerde plaatsen zouden kunnen komen.
En als er een street-thug met z’n revolvertje achter je zit, of er word in de verte wat overentweer geschoten en wat verdwaalde kogels belanden op je voorruit dan is 200pk genoeg om in beweging te komen. Maar als een guerilla leger je doelbewust uitkiest dan heb je aan 200pk natuurlijk niet genoeg.
Staat trouwens niet bij welk level van bepansering, waarschijnlijk toch alleen maar handvuurwapens.
@Hupke: Mja, is iets van. Anderzijds, als je als drugsdealer hierin rondrijdt, merkt niemand dat je langskomt, en zullen ze je dus niet vinden.

In feite zouden ze dus een oud kevertje of Type2 van pantsering moeten voorzien. Rijden er genoeg van rond, dus je gaat op in de massa…
@Esprit_de_Flandre: Jetta’s en Bora’s rijden er ook heel veel van rond.
@Jazzie: Ja, maar nu gaan alle HitMen ook alle zwarte Jetta’s in de gaten houden…
Dat wordt een knaller!
50.000€? Is dat niet wat weinig
Een echte leasetopper!
Prijspakker? Natuurlijk in vergelijking met andere merken is het goedkoop, maar dit ding is nog altijd ruim drie keer zo duur als een gewone Jetta. Kan je beter een tweedehands gepantserse auto kopen.
En ik vraag me af wie dit ding gaat kopen, ik denk dat het inderdaad een populair model voor de kartelsoldaten gaat worden. De gewone middenklasse Mexicaan heeft zo’n auto nou niet echt nodig, tenzij je in Cd Juarez of een andere grensplaats woont.

Overigens, het afgebeelde model heette inderdaad Bora, terwijl het model dat in Europa Bora heette, Jetta heet. Houdt het simpel :P
@Jazzie:

Ik denk nu net wel dat een middenklasse mexicaan dit ding gaat kopen.
Eentje die bvb af en toe eens door een armere (sloppenwijk ofzo) buurt moet.

Dit is geen vervanging voor een S-guard of een Leopard tank. Eerder om die verdwaalde kogel of die Wrong place-Wrong time of die toevallige carjacker te overleven.
@Hupke: Ik betwijfel het. 50.000 euro lijkt voor ons goedkoop voor een gepantserde auto, maar in Mexico koop je daar ook een nieuwe Audi Q7 of BMW X5 voor. En dan is het toch wel veel geld, ook als is het een pantserwagen.
Voor mensen die in Cd Juarez wonen lijkt het me niet slecht, maar in de meeste andere steden lijkt het me nou niet nodig. Ik woon zelf in Guadalajara en heb nooit het gevoel gehad dat ik een pansterauto nodig heb.
Wel gaan de deuren van bijna alle auto’s automatisch op slot zodra je gaat rijden tegen carjacking.
@Jazzie:


Ik weet niet, ben zelf nog nooit in Mexico geweest en met het negatief rijsadvies zal dat in de nabije toekomst ook niet gebeuren.

Dus ik weet niet watvoor mensen het zij en van hun auto-keuze/ budget heb ik ook niet echt een idee. Maar de wat rijkere, ik zou toch denken dat er toch zijn die voor (valse) veiligheid kiezen ipv voor status/ fun.
Valt goed mee voor die prijs… alleszins betaalbaarder dan een S-Guard! Maar deze is dan wel bestand tegen raketaanvallen.
http://germancarscene.com/wp-content/uploads/mercedes-guard-17-10-06.jpg
@xilver: RPG-aanvallen wellicht. Een echte raket overleeft geen enkele auto denk ik.

Niet dat RPG-resistentie makkelijk te behalen is, daar niet van :P
@bozewolf: Ik ken er niet veel van ;-) Maar het zijn dingen om andere dingen op te blazen.
Mexico is ook een shithole, man. Tienduizenden doden door drugsgeweld in de laatste 5 jaar.

Fucked up shit.
Absoluut, hoewel de echte oorlog tussen de kartels en de regering pas is ingezet door Calderon eind 2006. In de statistieken is dit duidelijk te zien, maar wat mensen zich vaak niet realiseren is dat het aantal moorden begin jaren ’90 fors hoger lag:
http://static.autoblog.nl/images/wp2011/moord3.jpg
Bovendien, als je het aantal moorden in Mexico vergelijkt met zijn buurlanden dan valt je mond helemaal open:
http://static.autoblog.nl/images/wp2011/moord2.jpg

(Bron: WDR 2010)
@sir_smokalot: Interessante cijfertjes…
Handig voor Bordercrossings,
Zo zie je maar weer volkwagen pikt graag een graantje mee van alle ellende daar.

Dan ben je wel diep gezakt als land, als zelfs jetta rijders bepansering willen…
@tstile: dat zegt wel iets over het land ja. Als iedereen daar gepantserd rondrijdt begint het weer te lijken op de middeleeuwen. Maar onze middeleeuwen hebben ze daar nooit gehad, wellicht doen ze het daar nog eens dunnetjes over. (opmerking uit de categorie zwarte humor)
Handig voor de speciale eenheden tegen de drugscriminaliteit! (en dus ook handig voor de criminelen zelf)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).