Opel sloopt de begrenzer van je Insignia OPC

Auteur: , 38 Reacties

Herenakkoord, schmerenakkoord.

Ieder jaar groeit het potentieel van de Duitse performance-modellen weer een beetje, want meer pk’s = meer fun. Hierbij zien we vlottere sprinttijden, snellere tussenacceleraties, maar die vermaledijde topsnelheid blijft maar begrensd op 250 km/u. Er zijn legio bedrijven die deze begrenzer er met plezier voor u af halen, maar ook de fabrikanten zelf komen met deze optie, zoals bijvoorbeeld AMG met het Performance Package.

Opel biedt nu ook een ophoging van je Vmax, met de Insignia OPC ‘Unlimited Edition’. In tegenstelling tot AMG blijven de overige cijfertjes allemaal hetzelfde, en heb je dus nog steeds 325 pk onder je rechtervoet en gaat de 0-100 sprint in 6+ seconden. Het enige verschil in performance met de standaardversie is dat de 2,8 liter V6 turbo er nu pas bij 270 km/u mee op houdt.

Om zich toch te onderscheiden van de standaard Insignia krijgt de ‘Unlimited’ een blauw Brembo-logo en een nieuw ontworpen snelheidsmeter en toerenteller (ja, ja!). Daarnaast krijgt de koper een OPC-circuittraining op het testcircuit van Opel in Dudenhofen. Wat voor kosten er aan de Unlimited-edition zijn verbonden wordt overigens niet vermeld.
38 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Eigenlijk raar dat je een auto koopt waaraan extra kosten zijn gespendeerd om deze te begrenzen. En vervolgens moet je extra betalen om deze weer te laten verwijderen???
En de mensen trappen er ook nog in en doen het graag. Dat is nog eens marketing!!!
@Hubert: het begrenzen van een auto kost niet zo veel hoor ;) gewoon een stukje software.

Als er geen begrenzing is kan een auto harder en moeten alle onderdelen dat ook aankunnen (banden, remmen, versnellingsbak, aandrijflijn etc). En dat zou het eventueel duurder maken, want de auto zou dan meer moeten kunnen.
@robbie: de begrenser eraf laten halen kost ook niet veel mijn pa zijn bmw is voor 70 euro begrenser eraf laten halen
@robbie: Elke auto is zo uitgebalanseerd, dat hij/zij veel meer kan hebben, dan er is opgegeven. Dit omdat er een hufterproef gedeelte moet zijn, waarbij iedereen met de auto moet kunnen omgaan, zelfs de meest ongemanierde mensen en dat de auto de eerste tijd nog niets mankeert.
Dus is het vreemd, dat je voor dat stukje extra software verwijderen, extra moet betalen, omdat het er origineel niet op hoort, het behoort tot het gentleman-agreement, dus is het er extra opgezet.
Oké, dat je wat extra kwijt bent voor de ander opties, is ook vreemd,

Opel moet volgens mij bezig zijn met klanten werven en vasthouden en niet bezig zijn met het creëeren van drempels voor de klant, beter was het geweest, als de 2012-versie standaard zo is. Opel behoort niet meer tot de top, het is gevallen en moet weer leren lopen, het begint er wel weer op te lijken. Het was sinds de Insignia van de krukken af en het gaat steeds makkelijker, om zonder vast te houden te lopen. De Astra, Corsa, Meriva en straks de Zafira, zijn hele goede ondersteuninigen en het gaat uiteindelijk ook wel weer lukken om te rennen, maar zij zijn er nog niet.
Dus houd me tegoed: je auto is feitelijk in staat 270 km/uur te halen, wordt door de fabrikant begrensd op 250, en dan moet je BETALEN om die begrenzer er weer af te laten halen? Dan kun je het wel aankleden met wat kleine opschriftjes en een rijtraining, maar daar komt het uiteindelijk op neer.

Het is net wat je zegt SS: herenakkoord schmerenakkoord. Idem voor die achterlijke vrijwillige 100 pk-limiet op motorfietsen in Frankrijk, die je als berijder simpelweg kunt omzeilen door een van de andere beschikbare mappings te kiezen dan ‘standaard’, of die 280 pk-grens in Japan terwijl iedere lokale supercar daar op de rollenbank heel ruim overheen ging.
@nielsvanderweiden:
Klopt, waarschijnlijk nog de enige reden om het herenakkoord in stand te houden: er nog wat extra aan kunnen verdienen.

Voor de invoering ervan (eind jaren ’80) was de hoofdreden ook niet veiligeheid maar in realiteit was het simpelweg om kosten te drukken. Je banden moeten ook ‘slechts’ 250 km/u aankunnen, remmen moet ook niet ruimer bemeten worden,… Porsche deed hier dan ook nooit aan mee omdat hun auto’s wel standaard uitgerust waren om zeer hoge snelheden (betrekkelijk) veilig te maken.
@StijnB:De hoofdreden voor de begrenzers destijds was dat de staat in Duitland dreigde een maximum snelheid in te voeren .
In AW zeiden ze dat de standaard opc niet eens onder de 7 sec naar de honderd gaat, erg slecht.
@philipzuidijk: Ik heb dat bij meerdere testen gehoord. Ze krijgen hem met moeite richting de 6.5 sec. Gezien de 325pk is dat langzaam.
@Alpinaa: lol das net zo snel als een kadetje GSI.
@philipzuidijk: Wat is de kg/pk verhouding? En wat is die van de naaste concurrenten?
Rijd je met je begrensde Porsche op de Autobahn, komt deze Opel je voorbijrazen.

Deuk in je ego.
Begrensde Porsche?
@tommie694: Noem je net de enige Duitse auto die affabriek nooit begrensd is/zal worden! Maar je punt is duidelijk:P
Voor twintig per uur meer, die je nagenoeg nooit gebruikt. Beetje belachelijk…
@Esprit_de_Flandre: Ik vind het wel leuk & goed dat Opel oliedruk & temperatuur af kan laten lezen! Weet je wanneer je fijn op het gas kan zonder iets in omzeep te helpen :)

Mbt het begrenzer verhaal; Inderdaad beetje onzin dit. Als ze de parameters van de maps ook hadden verandert dat de motor er +15pk/+25NM uitperst zou ik er nog voor tekenen..

Nu is dit beetje loos.
@Melvivio: Volgens mij heb je dat ook op een doodgewone Insignia, dus nog steeds geen reden om een OPC+ te kopen…
mijn auto gaat in 3+ naar de 100!
@Jokkebrok: jokkebrok
@Joost1990_2: nee hoor, 235927 sec is ook 3+ !! of wou je soms zeggen dat het 3- was!?
@Jokkebrok: Oh ja haha als je het zo bekijkt
Wat is de meerwaarde om de begrenzer eral te halen?? Om in deze auto al de 250 te halen moet je al een hele lege autobahn hebben, laat staan om de 270 te halen.

Maar dit doen wel meer merken. Begrenzer eraf/omhoog. Rijcursus en extra betalen. Alleen van opel…..
@Burdy: Meerwaarde: hogere snobwaarde. Je weet dat het kan en dus kun je er mee pronken. Pronken kost geld.

OT: Wel een mooie klokkenwinkel. Inclusief Olietemp, Oliedruk en Turbodruk. Me like!
Nutteloos, behalve dan voor “kijk ik ben het” sjonies.
Sjonies die ermee pochen dat ze een ongeloofelijke 20km/h harder kunnen dan de meeste potente wagens.
@vale46:

Heb niet het idee dat kijk mijn nou sjonnies geld hebben voor een Insignia OPC
@Vreddy_B: Mochten ze willen inderdaad!
@Vreddy_B: wel voor een stickertje op hun 1999 astra!
@Vreddy_B:
Dus volgens jou kunnen rijke mensen geen sjonies zijn in de zin van “kijk, ik ben het, kijk naar mij”?
Ik denk dat je zo een mensen in elke bevolkingsklasse terug vind.
& (er vanuit gaande dat hij een pak meer zal kosten zoals bij andere fabrikanten) waarom zoveel extra geld er aan hangen om 20km/h harder te kunnen? Het extra nut/plezier is quasi onbestaand.
Ik vind het dom als je zo veel extra betaalt voor, niks eigenlijk. Afgezien die rijderscursus dan.
wannaby premium-duitsers,die opel opc’s
@love4sportcars: tegenwoordig is alles premium, zelfs lada
Het is net alsof jullie niet zo enthousiast zijn over dit aanbod. lol
’t Is ook altijd wat. Maken ze eens geen muesli-auto, zijn er klachten over de extra’s.
Zes seconden en 270kmh is eigenlijk niet wat ik verwacht had. Kun je waarschijnlijk beter na de garantieperiode naar een tuner om het motormanagement te herprogrammeren en de begrenzer er af te halen. Dit Opel pakket biedt weinig meerwaarde.
opel is echt goed bezig, deze insignia opc is prachtig en nu kun je er ook 270 km/h mee rijden
Mooi! Mijn favoriete middenklasser en zéker als OPC een geweldige wagen. Vraag me alleen af of de berijder ervan daadwerkelijk in de praktijk voordeel heeft van de verhoging van de maximumsnelheid, maar op papier staat het in elk geval wel leuk.
Tja nieuwe Opels zijn mooi maar ze zijn stuk voor stuk te zwaar. En in normale versies te lichte besturing en ouderwetse diesels en automaten. Maar ik gok dat de meeste die vinden dat ‘Opel goed bezig is’ nog niet met ze hebben gereden.. overigens zijn de turbo benzinemotoren prima maar door gewicht halen ze de verbruikcijfers ook bijlange na niet
@Jokkebrok: alle auto’s gaan in 1 naar de 100 :-)
Als ik zo’n dure snelle auto wil, koop ik echt geen Opel…
joh, opels die kunnen helemaal niet zo hard

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).