Volvo toch aan de dikke premium sedan? [video]

Auteur: , 41 Reacties

De Chinezen lijken hun zin te krijgen. Volvo laat in een vers filmpje namelijk de lijnen zien van een mogelijke 7-serie en S-klasse concurrent. Nouja, een grotere auto dan de S80, laten we het daar op houden. Ik mis enkel de belofte op achterwielaandrijving nog.

Nog geen officiële cijfers, enkel een aankondiging. Er komt een grote nieuwe conceptcar. Binnenkort. Met (extra) beenruimte, Chinezen zijn er dol op. Hij heeft vier deuren, een hele lange neus en tamelijk vloeiende daklijn. Voor de visueel ingestelden onder ons: neem een Rolls Royce Ghost in gedachten, haal het engeltje van de motorkap en plak er Volvo S60 verlichting op. Niet tevreden? Proberen we het nog een keer: zaag het dak van de VCC en breng wat moderne Volvo karaktertrekjes in.

Eind april zijn er de Shanghai en New York motorshow. Het meest waarschijnlijke podium voor dit concept lijkt dan toch Shanghai. Dit concept is allereerst een stijloefening, zet het Chinese management hun zin door dan kan Volvo de auto natuurlijk met een jaar of wat in productie nemen. Een grote markt zal er in Europa niet voor weggelegd zijn. Uitbreiden in nieuwe markten is nooit verkeerd. Bekijk de teaser op autojunk.nl.

Volvo design conceptje...41 reacties

“..Een grote markt zal er in Europa niet voor weggelegd zijn..”

Waarom niet? Ter concurrentie van de A6, 5 serie en E klasse? Ik heb altijd zo genoten van de 940 en 960 series. Heb eens in een 960 zes in lijn full options met leer e.d. mogen sturen. Die reden subliem. Komop Volvo, jullie kunnen dat kunstje zeker nog eens herhalen.
@Freewarefreak: jup, zalige wagens, maar tegen de verkopen van de Duitsers kan ‘ie echt niet op. Als ze groter dan de S80 gaan zal de prijs verder wel boven die van de A6, 5 en E liggen.
@Freewarefreak: Europeanen zijn conservatief. De meeste toch. En dus kiezen de meeste niet voor een niet-Duitse Grootbak…
@Freewarefreak: Volvo heeft een niet zo spannend huis tuin en keuken vader met kinderen imago. Als ze daar niets aan doen blijven ze altijd op de achtergrond.
@GOD: True, maar daarom moeten ze een goed product neer (gaan) zetten. De V60 doet het ook erg goed. Heb op de RAI staan praten met iemand van Volvo (geen IVA studentje) en die zei dat ze erg veel prospects uit de Audi en BMW hoek trekken met die auto. Aantrekkelijk Scandinavisch design combineren met die elementen die een Volvo echt een Volvo maken en dan zie ik het niet somber in. Als de Business case klopt dan moet een aandeel op die markt mogelijk zijn. Vergeet niet dat ze met de 960 lang in dat segment geopereerd hebben. En de nieuwe dynamische weg die ze ingeslagen zijn met de S60, V60, C30 slaat volgens mij goed aan. Dan is verbreding van het portfolio alleen maar aanwinst.
@Freewarefreak:
Eerste regel: “Volvo laat in een vers filmpje namelijk de lijnen zien van een mogelijke 7-serie en S-klasse concurrent” Dus hoezo A6, 5 en E concurent? Waar heb jij het over?
@stationcar: Let op het woordje “mogelijk”. Ik opper ook alleen maar mogelijke concurrenten. Misschien valt hij inderdaad een klasse hoger. Een tekening zegt nog niets.
@Freewarefreak:
Ah op die manier ja, ik snap hem. Maar eerlijk gezegd is de V70 is in mijn ogen al een aardige concurent voor de 5/A6/E, in elk geval qua formaat. Een sedan als S70 zou kunnen maar is niet aannemelijk, en laten we eerlijk wezen, een model van formaat V70 met de prijs van een 5/A6/E is niet heel logisch…
@Freewarefreak: S60 – A4/3-serie/IS. S80 – A6/5-serie/GS. Dan is zo’n grotere Volvo natuurlijk geen A6 concurrent he..
@Atenza: Daar heb je wel gelijk in. Als hij daarboven geplaatst wordt zal hij ook inderdaad tegen de 7 en S moeten gaan concurreren. Heb mij denk ik teveel mee laten slepen door het sentiment wat betreft de 960. Die heeft in die klasses inderdaad nooit geen potten kunnen breken, vandaar dat ik mijn verwachtingen naar beneden bij stelde. Weet je, eigenlijk maakt dit het alleen maar spannender. Ik zou zeggen Volvo verras ons maar.
Als Citroën een auto als de Metropolis in China serieus overweegt, dan kan Volvo natuurlijk niet achterblijven hé…
@Esprit_de_Flandre: Die Metropolis is echt wel een dikke schot in de roos. Dat ding is gwn fantastisch!
http://www.extravaganzi.com/wp-content/uploads/2010/05/Citroen-Metropolis-26.jpg
@xilver: Idd. Hopelijk komt ie ook hierheen…
@ alwood, ja hehe, hij wordt ook bij de 7-serie geplaats…
De nieuwe S80 zal ook als LWB komen en waarschijnlijk S90 gaan heten. En hij komt uit China (S80 blijft Europa)
Op een grote Volvo zit ik echt niet te wachten…. de V70 is al niet met een bazooka van de linkerbaan af te krijgen, kennelijk trekken die dingen standaard zo naar links dat de rechterbaan bezoeken bijkans onmogelijk is… dus nee, laat maar.
@w0o0dy: gelukkig zit je helemaal niet vol met vooroordelen..
@Atenza: dat is geen vooroordeel maar een persoonlijke observatie. Ik rij vrij veel door heel NL en de V70 valt op dat vlak in negatieve zin op. Grote auto’s scoren trouwens ook hoger dan kleinere als het over onnodig links rijden gaat. Hou het gerust zelf een tijdje bij…
Zat er aan te komen… Volvo is jaren blijven steken rond de klasse van de E, A6 en de 5 van de concurrenten. De V70 is aardig, maar dat kan stukken beter en hopelijk laat Volvo het zo zien. Op het eerste zicht een relatief saai merk, maar die wagens rijden net alsof je met niets anders hebt gereden in je leven, de GPS is wel behoorlijk verouderd maar het werkt wel fijn.
Een Volvo die tussen A6 en A8 / E-klasse en S-klasse / 5-serie en 7-serie zit, dat heeft natuurlijk wel potentie.

Ik geloof er wel in :)
het is een c30 met een v60 kont
echt waar
Volvo kan dat makkelijk!!
Volvo rulez, alleen het imagoprobleem blijft een heikel punt.
@philipzuidijk: welk probleem?
@atenza: ik zal het uitleggen met een ander voorbeeld bijv. de citroen c6 en BMW 5-serie
ik zie toch 1000 keer zoveel 5 series rijden als c6’s

was dat nu zo moeilijk om te snappen
@kets: wat is je punt?
S80 XXL?
Het wordt weer tijd voor een echte Volvo, een met RWD. Eentje die over 25 jaar nog rondrijdt.
Samen met de cross-over opvolger van de XC90 zou deze mogelijke topklasse sedan Volvo helemaal in the picture kunnen spelen in het topsegment!
volvo is de beste en ze zijn beter dan bmw en audi.
Kut Volvo’s. koop gewoon een mercedes- benz man biebertjes.

pfff.
@roy1263:
zie eerste maar dat je een leven krijgt dan praten we wel verder
@volvomaster: You are posting comments too quickly. Slow down.
@Atenza: mijn punt is dat mercedes BMW en audi een beter imago hebben dan volvo
@kets: ja en? imago is voor de buurman. dus voor als je zelf te onzeker bent. volvo verkoopt prima en ze hebben geen fout imago zoals bmw en mb soms wel hebben
@Atenza: ik zei niet dat volvo een fout imago heeft
jammer dat het concept niet door gaat volvo had eindelijk het oude en vertrouwde volvo concept weer een beetje in de hand.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).