Primeur: de eerste live foto’s van de Audi Q3

Auteur: , 37 Reacties

Alstublieft. Van ons, voor u. De eerste in-het-echt foto's van Audi's nieuwste softroader: de Q3. Hoe we daar aan komen? Gewoon, bij de hoofdingang van de AutoRAI gefotografeerd. Daar wordt de witte BMW X1-concurrent namelijk in een doosje aan de wereld getoond.

De officiële onthulling van de nieuwe Audi staat gepland voor de autoshow van Shanghai. Maar Audi Nederland mocht de Q3 alvast op de RAI neerplempen. Hij staat echter niet op de stand bij Audi zelf, maar naast de hoofdingang van de RAI te 020. Een officiële onthulling kunnen we het dan ook niet nomen. Meer een zoethoudertje. En zo kan de AutoRAI toch nog een extra primeurtje aan de tamelijk korte lijst van primeurs toevoegen, soort van.

Nog even kort wat info over de Q3: de auto staat op het onderstel van de VW Tiguan, is 4,39 meter lang legt 1.500 kg in de weegschaal. Qua motoren is er nog weinig spannends te melden: viercilinders in zowel diesel- als benzineuitvoering met vermogens die variëren van 140 tot 211 Duitse paardjes. En het design is, tja, dat is vooral heel erg Audi. Of dat monotone Audi-uiterlijk je aanspreekt kun je nu in ieder geval wel zelf gaan bekijken, want hij staat nog tot het einde van de AutoRAI (23 april) in dat halfglazen doosje buiten ingang K.

Zo rolt de Audi Q337 reacties

jammer van die lelijk A1 achterkant..
@toon: dat is een Q7 en Q5 achterkant, die door een design blunder ook op de A1 terecht gekomen is, die had natuurlijk een A3 achterkant moeten hebben.
voor een showroom model verwacht je toch grotere en betere velgen
Wat een prachtige auto. Vernieuwend design, hip kleurtje, lekker onderscheidend van de massa.
@rotarypowah: Klinkt als sarcasme :)
@Rik3: er is niets mis met je oren ;)
Kan hem maar niet waarderen, het totaalplaatje klopt gewoon niet.
ja,
mmm,
ik wil zeggen dat ik hem erg mooi vind, maar dat kan ik op dit moment nog niet, ben nog niet helemaal overtuigd.
maar ik moet hem in het echt zien met dikke wielen, en niet deze lelijke futuristische allroad wielen.
minst geslaagde Audi model tot nu toe denk ik.
niet mis in het echt
Zie je met wat voor een precisie Audi die Q3 in die glazen kooi heeft gezet? Alle ventielen exact aan de onderkant. Zodat de naafkapjes precies recht staan. Dat is Audi.. tot in de details. Super!

PS: Doe mij maar een RS3.
@Freewarefreak: Denk je dat de andere merken dat niet doen op hun stand? Lada daar gelaten…
@Esprit_de_Flandre: Ik heb er eerlijk gezegd niet op gelet. Nu viel het mij op. ;)
shit! net gemist dan. wel vet dat ie er al staat
@Flamingo: Inderdaad! Woensdag was ie er nog niet. En de Jaguar XF met de nieuwe neus gaan we ook missen. Komt pas volgende week. ;)
@Freewarefreak: naja er gaan ook weer auto’s weg he, zoals de FF, die hebben we dan wel weer kunnen zien. de Audi en Jaguar bekijk ik volgende week wel bij de dealert
Jammer dat de achterkant niet goed zichtbaar is. Maar net als de X1 net niet dat. De grotere broertjes Q5 en X3 zijn leuker…
Hij is mooier als een Tiguan,maar dat is niet moeilijk.
Verder het saaie Audi ontwerp wat we al jaren kennen.
Het lijkt wel of deze wagen destijds samen met de tweede generatie A3 ontworpen is en daarna een jaar of tien in de vriezer gegaan is.
Maar het zal wel weer premium zijn :shock:
Totaal geen respect meer voor Audi. bmw x5, audi komt met de q7, x3 audi komt met de q5, x1 audi komt met de q3. Erg jammer dat ze eerst andere fabrikanten de markt laten aftasten om vervolgens met een variant te komen die totaal niet vernieuwend is qua design en waar niemand meer warm of koud van wordt.
@mrbones: audi vindt jou mening niks waard, de auto’s verkopen , dat is ht enige wat telt :)
@mrbones: en audi icm quattro aandrijving lijkt veel natuurlijker dan een BMW suv :D
@KaCh1ng: klopt. Toch moet Audi oppassen met haar arrogantie en het hopeloos uitmelken van haar designs, uiteindelijk zijn wij de mensen die de auto’s kopen.
@mrbones: Audi verkoopt goed hoor. Die mensen willen geen vernieuwende of opvallende auto. Prima toch?
Leuk dat hij er staat!
the-budel-guy via Android app
ik vond hem steeds mooier worden
Grappig dat er gewoon een compleet nieuw model hier in Nederland staat terwijl de officiële voorstelling pas in Shanghai is. Eigenlijk de enigste echte primeur van de RAI. :P
Ik kan in de toekomst kijken! Ik weet exact hoe het volgende model van Audi er gaat uitzien!
en ze worden maar saaier en lelijker …
@Sm0keGun: Ik weet niet hoe jij kijkt hoor, maar er is toch wel een heel groot verschil tussen de 3 en de 5. Groter dan dat tussen alle audi’s. ;)
@Alpinaa: Die reactie was dus voor Kyanite bedoeld, en niet voor SmOkegun. :)
Deze Q3 ziet er in ieder geval een heel stuk beter uit dan die hokken die BMW probeert te verkopen (X1 en X3) in deze klasse.

@de Audi-klagers:
Bij de huidige 5-serie van BMW moet je ook goed kijken om te zien dat het een 5 is en niet een 3-serie. Dus om nou iedere keer een wijzend vingertje richting Audi te doen….
Dat is gewoon een Q5…
the-budel-guy
@xilver: moet jij niet is aan de bril
Voorkant lijkt beetje op mitsubishi outlander :) maar die koplampen zyn hot :) facelift
Hoelang staat die auto daar nog?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).