Video: Spookrijder kopt vrachtwagen

Auteur: , 40 Reacties

Een vrachtwagen komt met 90 km/u een auto tegen die de oprit verkeerd om neemt. Raden wie er wint?

Spookrijden loopt in 99% van de gevallen bijzonder slecht af, behalve als je een Chinese taxichauffeur of een achteruitrijdende Rus bent. Deze video valt duidelijk in de eerste categorie. Een trucker met dashboard cam dendert nietsvermoedend met de vlam in de pijp over de Britse snelweg, totdat er plotsklaps een automobilist opduikt die om de een of andere reden een afrit als oprit gebruikt. Hoe dat afloopt zie je HIERR. It ain’t pretty.

Spookrijder-crash40 reacties

dacht dat de vrachtwagen verkeerd reed….ma tis Engeland
de spookrijder zal waarschijnlijk wel een belg geweest zijn.
@bigcar: hahaha grap van het jaar! ga je nu maar ophangen.
@Panther: ik snap niet wat je probeert te zeggen met: “ga je nu maar ophangen”, maar het bevalt me zeker niet, evenmin als al je andere reacties.
Stond zeker 2 weken geleden al op Dumpert..
http://www.dumpert.nl/search/ALL/vrachtwagen/
Laat nou niet iedereen daar elke dag op kijken….
@ardonjr:
Het filmpje heb ik pas geleden ook gezien, maar dat was volgens mij gewoon hier. Dumpert kijk ik namelijk niet.
@ardonjr: Schij toch uit, altijd die, dit stond al op Dumpert bla bla bla. Ik kijk hoogstens 3x per jaar op Dumpert, boeit het dat zij het eerst hebben?
En hoe bracht die Corsa ’t er vanaf?
En weer een ongeval waarbij vrachtverkeer betrokken is, kunnen die vrachtwagens niet gewoon ’s nachts rijden?
@alcantara: Wat bedoel je nou te zeggen, dat het de schuld is van de vrachtwagenchauffeur? En ja bij veel ongevallen is het inderdaad vrachtverkeer die een grote rol speelt. Maar dat ligt aan twee dingen. 1. Er is gewoon heel veel vrachtverkeer op de (Nederlandse) wegen. 2. Die chauffeurs staan vaak onder grote tijdsdruk en moeten dus langen stukken aan een stuk rijden. Opzich toch een perfect recept voor ongevallen.
@alcantara: Ja, dit filmpje is daar uiteraard een uitstekend argument voor?
@alcantara: Want als er geen vrachtwagen reed maar een auto dan had er geen botsing plaatsgevonden?

Ik heb nog nooit problemen gehad met vrachtwagens op de weg. Als je als autobestuurder een beetje rekening met vrachtwagenchauffeurs houdt dan gaat het prima samen.
@alcantara: Dit argument raakt geen enkele snaar. Hoe is dit nou ook maar enigzins de schuld van de bestuurder van de vrachtauto? Hij probeerde het zelfs nog te ontwijken en bracht daarbij ook nog eens zijn eigen leven in gevaar. De bestuurder van de Corsa mag van geluk spreken (als die nog leeft) dat de vrachtwagen enigzins naar rechts uitweek, als hij frontaal erop klapte was er niets meer van die Opel overgebleven, gezien de schade op de vrachtwagen en aangezien zij in the UK rechts rijden, zou het nog kunnen dat de Corsa er levend vanaf is gekomen.
@alcantara: Het is lekker visweer ;), ze happen goed.
@bigcar: een belg met een engels kenteken en die ook aan de verkeerde kant zit? Goe bezig…
shit een deuk in mijn vrachtwagen
Mooie reclamepost ook: Zoveel kracht haal je uit Shell V-Power :P
Niemand die zich afvraagt hoe beide chauffeurs het maken?
@mout: zo te zien niet…
Had hem al op youtube gezien.
Ai, die autobestuurder is morsdood ofniet? Wel vreemd dat de vrachtwagen de berm in rijdt en omkiept. Hij lijkt er in eerste instantie weinig van te merken met zijn twintigvoudige massa.
@Tommy2:
:facepalm:

iets met massa en beweging enz
@mckroket: Ik denk eerder de schrikreactie van de vrachtwagen chauffeur…
@Tommy2: nee als je met zo`n massa plotsklaps uitwijkt (en dan weer terug anders beland je sowieso in de vangrail) dan gaat de achterkant uitzwiepen (bij rally gebruiken ze dit principe ook; scandinavian flick)

de controle was gewoon compleet weg van de vrachtwagen en daardoor beland hij in de greppel.
@mckroket: Bij nadere inspectie van de beelden zie ik idd dat hij op het laatste moment nog probeerd uit te wijken. :lol: Maar omdat de auto voor die andere vrachtwagen langsduikt zag hij deze pas heel laat dus kon weinig meer voorkomen.
Als je spookrijder bent, en je voegt in, dan voeg je toch altijd verkeerd in?!
@delimburger: hahaha, en dan jouw avatar erbij ! :lol:
Beide bestuurders zijn er goed van af gekomen.

Bestuurder in de auto was een 20 jarige vrouw die nog maar net haar rijbewijs had.

@Tommy2 die vrachtwagen kiept om omdat de chauffeur nog probeerde de auto te ontwijken.
Diep en diep respect voor de chauffeur !!!!!

1. Je gelooft je ogen niet als dit op je afkomt, een auto aan de verkeerde kant van de weg

2. Hij heeft de tegenwoordigheid van geest om uit te wijken met zijn kolos, met als consequentie dat hij op zijn zijkant gaat.

3. Alle “coureurs” op AB hadden dit natuurlijk zien aankomen NOT DUS

4. De man heeft door zijn manouvre het leven van de bestuurder van die Corsa gered en dat met 38000 kilo treingewicht en 90 km/uur Chapeau !!!!
@desjonnies: ik had nog net iets meer respect voor de chauffeur gehad (we moeten niet overdrijven, dit was handelen op instinct) als de combinatie gewoon rechtop tot stilstand was gekomen.
@mashell:

Ik ben het met desjonnies eens…BTW, als je nu nog niet geleerd hebt, hoe zwaar een dergelijke combo is… :roll:

Die vrachtwagenchauffeur week uit en jij zit vanachter je pc te be(ver)oordelen dat hij zijn wagen best ‘recht’ had kunnen houden???
@desjonnies: +1 nice verwoord
@desjonnies: mee eens, denk niet dat hij veel meer had kunnen doen.
Tjee, die Cora werd gelanceerd, je ziet nog net de gehele achterkant omhoog komen….en dan overleven…toppie !
@bigcar

Hij bedoelt dat je een touw rond je nek mag binden om vervolgens de stoel waar je op staat van onder je heen te schoppen.

En Belgen rijden misschien assertiever dan Nederlanders (lees: ze komen beter vooruit), maar om ze nu meteen als spookrijder te gaan bestempelen… op z’n minst een domme reactie. En ga je nu maar ophangen ;)
@Endlezz: …’weer’ ophangen…hij moest tussentijds nog even jouw reactie lezen, niet ? ;-)
Hoezo komt de vrachtwagen in de berm (en daarom de kanteling), is dat vanwege de heftige uitwijkmanouvre of vanwege een koerswijziging veroorzaakt door de botsing?
@mashell:
38 ton, op 1.50 meter boven de weg, deze massa en een uitwijk manoeuvre doen het hem.

over de uitwijk manoeuvre : dit is niet instinctief gebeurd, je instinct zegt nl dat er iets gebeurt voor je wat niet kan, hetzelfde effect als b.v. een konijn dat ’s nachts in de koplampen kijkt, een soort van ‘frozen effect'(een chemische reactie in je hersenen) is eerder een menselijke reactie dan een slinger aan je stuur geven; zeker als je ziet dat hij net langs een uitvoegende combinatie rijdt.
@mashell: Wat ook mee kan tellen, als een auto van ruim meer dan 1000 kilo op je linker voorkant inbeukt dat je je voorwiel verbuigt of zelfs verliest. Dit in combinatie met de slinger moet genoeg zijn om in de berm te belanden en om te vallen! Toch knap dat de chauffeur zo snel reageert. Helemaal verbazingwekkend dat iedereen het overleefd heeft! Met deze snelheid en zo’n klap is dat niet heel waarschijnlijk…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).