AutoRAI supercar van de dag: Aston Martin V8 Vantage S

Auteur: , 14 Reacties

Is een V12 dan toch too much voor een speelse supercar? Een "8" roffelt ook zo lekker. Op de RAI dit jaar hoef je in ieder geval niet te twijfelen want de Aston Martin V8 Vantage S steekt daar met kop, schouders en vooral kleur ver boven de rest uit.

Zelfs op autoshows krijgt men het niet voor elkaar een beetje originele auto’s neer te zetten. Altijd weer overheersen de grijze, zwarte en witte auto’s. Niet alleen vervelend als je snel een plaatje wil schieten, er spreekt ook geen plezier, originaliteit of trots van uit. Gelukkig begrijpt de verantwoordelijke voor deze Aston Martin het wel en konden wij er na de buiten-spot nog wat mooie binnen-plaatjes van maken.

De Vantage S heeft 436pk en 490Nm, 16pk en 20Nm meer dan de normale V8 en ruim voldoende. Aan de buitenkant komt de bodykit extra mooi uit in het felblauw. Vrijwel dezelfde ‘spoilers’ als op de V12 Vantage maar zonder de gatenkaas motorkap. Bekijk hem op de Aston Martin-stand, achter de Cygnet in de zee van grijs.14 reacties

Ik vond ‘m heerlijk! Volgens mij moet ie beter rijden dan de V12 vantage, met z’n lichtere motor. Maar…. Toch zou ik voor de V12 gaan.
@Jochempie: Het scheelt ongeveer 70 kilo. Wat ik graag zou zien is een v12 vantage met de v8 vantage motorkap :-)
@mrbones: De Vantage S dus..?
@DMan: Nee. Vantage S is dus een V8.
mrbones wil dus een v12 Vantage met de motorkap van de Vantage S.
En dat is gelijk ook mijn wens :)
@purplehaze: Zijn die motorkappen niet vrijwel identiek? De vantage S heeft immers ook de luchtuitlaten. Volgens mij wil hij de V12 met de motorkap van de reguliere v8, die helemaal dicht is.
@trigger565: ter vergelijing: de V12 Vantage met de ‘louvres’

http://static.autoblog.nl/images/wp2011/AM_V12_Vantage_gespot.jpg

De standaard V8 heeft dus dezelfde motorkap als de V8 S, zonder de “louvres”
Nou,ik ben dan vandaag gegaan maar het ‘normale’ volk mocht niet eens snuffelen aan deze supercar! De beste stand vond ik van Citroen, met een mooie en enige een fatsoenlijke VIP lounge voor klanten en waar ik natuurlijk ook in mocht,
Blijf erbij dat Aston Martin alleen maar mooie auto’s heeft.
Iets wat weinig andere merken ook lukt.
@ascari15: Tsja. Als je alleen de luchtroosters en tint van je lampen aanpast door de jaren heen, is mooi blijven niet lastig.
Als de basis tenminste goed is. En dat is ie wel.
Prachtige auto, net als de andere Astons overigens (behalve die veel te dure omgeklopte Toyota iQ, maar goed dat telt niet) maar ik vind de ‘gewone’ V8 Vantage nog altijd de mooiste. Zo’n vormgeving heeft geen bodykits of dikkere spoilers nodig. En het geluid is ook bij dat model al waanzinnig.
AM en V12 dan zeg ik DBS…wat mij betreft nog steeds de mooiste aston ;)
Ik werd helemaal temmes op de RAI alles wat ik zag was TDI,greenline, ecoflex of bluemotion!! Nee ik wil een sirocco met 122 pk vette shit is dat! Je wil toch ook geen BMW 316 met een M3 pakket?! Waar zijn nou is de 2.0 6 cilinders? Een echte 3.2 R32? niet een geblazen 2 liter 4 cilinder omdat die dan zuinig is! Autowereld word er niet beter op zo
Een V12 is NOOIT to much! Het kan niet genoeg zijn;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).