Antonov: bank gereed voor aankoop Saab-vastgoed

Auteur: , 8 Reacties

In de categorie lopende zaken: afgelopen vrijdag werd bekend dat de Zweedse overheid akkoord is met de verkoop van het Saab-vastgoed, maar dat er over de rol van Vladimir Antonov hierin nog wat onduidelijkheid bestond, vanwege strenge eisen die door de overheid werden gesteld. De Russische bankier heeft vandaag via een woordvoerder laten weten dat er inmiddels een onafhankelijke Europese bank klaar staat voor de aankoop.

De reden waarom Antonov de aankoop niet via zijn eigen bank kan doen geschieden, is omdat een van de eisen van het Zweedse National Debt Office (NDO) is dat de afhandeling van de transactie moet verlopen via een Europese bank die niet wordt geleid door de koper. Volgens de geruchten zou het gaan om de Deutsche Bank, maar hierover houden de betrokken partijen hun kaken stijf op elkaar.

Bovendien is de koper van het Saab-vastgoed onderhevig aan een onderzoek van het NDO. Dat klinkt rigoreus, maar schijnt gebruikelijk te zijn. In feite wordt de potentiĆ«le koper goed doorgelicht, en de uitkomst van het onderzoek bepaalt of er groen licht wordt gegeven of niet. Antonov zelf twittert er weer lustig op los: eergisteren liet hij een hoopvol “Ok guys! One step closer to success! We will sort it out. One way or another! This company MUST survive!:)” horen. Maar vandaag heeft hij last van een ‘case of the mondays’: “i’m totally frustrated!!!Monday!” Weten we dat ook weer…

Zijn woordvoerder laat weten dat Antonov geen bezwaar heeft tegen een flinke spitsessie van het NDO: volgens hem heeft Antonov altijd open kaart gespeeld en de Zweden voorzien van alle gegevens die ze wilden hebben. Het nieuws van vrijdag heeft beleggers in ieder geval goed gemutst: op een neergaande AEX noteert Spyker vandaag tot nog toe de grootste plus. (via va.se)8 reacties

Hopelijk voor SAAB schiet die transactie een beetje op…
En ondertussen ligt de productie nog stil…
heer smokalot: Gevalletje non-nieuws. Het is namelijk een EIS van de Zweedse overheid om de transactie via een bank te laten lopen die niet is verbonden aan Antonov. En karakteranalyse? Zal onderzoek zijn om te kijken of de man goed is voor zijn geld.
Op het eerste punt moet ik je gelijk geven, deze essentie was me ontgaan. Het tweede punt is een gevalletje ‘lost in translation’. Heb het artikel aangepast!
Het belangrijkste Spyker-Saab nieuws vandaag vergeten jullie. Muller die toegeeft dat hij heeft gefaald: http://www.quotenet.nl/quoto/victor-muller-ik-heb-evident-gefaald.php
@raphael: je hebt gelijk, dat vind ik zelf ook groter nieuws dan dit ‘nieuws’… Ben benieuwd wanneer AB het op de site zal zetten (hint hint hint)
Dit is vrij oud nieuws: Muller liet zich dit als ik me niet vergis afgelopen donderdag al ontvallen.
@sir_smokalot: Afgelopen donderdag ook niet opgepikt…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).