BMW lanceert M5 concept en 5-serie NEV live

Auteur: , 16 Reacties

Morgen opent de autoshow van Shanghai zijn deuren, en BMW-Brilliance is hier prominent aanwezig met een tweetal primeurs: het M5 concept en de New Energy Vehicle (NEV), een verlengde plugin-hybride 5-serie. Om wat extra aandacht voor zich op te eisen heeft BMW het truukje van Volkswagen na-geaapt en reeds gisteren alle modellen gepresenteerd.

‘From China. For China’ prijkt er op de zijkant van de NEV. Mja, hierbij gaan ze er wel even aan voorbij dat 99% van de technologie uit Duitsland afkomstig is, maar vooruit. De Fünfer wordt aangedreven door een TwinPower Turbo motor met 218 pk, geassisteerd door een elektromotor (95 pk), waarmee tot 75 km elektrisch gereden kan worden. Stadsritjes in het gruwelijk vervuilde Shanghai moeten dus mogelijk zijn zonder ook maar een gram CO2 uit te stoten.

BMW NEV

De M5 concept zagen we voor het eerst op het besloten BMW-feestje in München, maar gisteren beleefde hij zijn officiële onthulling, nog steeds zonder performancecijfers en met geblindeerde ruiten overigens. Geflankeerd door Chinese BMW-bobo’s mocht Kay Segler nog even komen opdraven. Het zal een van zijn laatste publieke optredens voor M GmbH zijn, want per 1 mei keert hij terug naar MINI, alwaar Wolfgang Armbrecht van zijn CEO-positie gebonjourd wordt.

BMW M5 Concept
BMW M5 Concept

Naast deze twee voertuigen pakte BMW ook groots uit op elektrogebeid: de 1-serie ActiveE en MINI E werden naar Shanghai meegesleurd, en in een presentatie werd ruim aandacht besteed aan de op stapel staande i-modellen. (foto’s via autohome.com.cn)16 reacties

-=edit: First-comments krijgen 1 waarschuwing, daarna een ban.=-
@130peeka:

Je hebt trouwens sowieso verloren van Shell. Toch maar V-power tanken de volgende keer :lol:
De eerste foto lijkt net een Citroen C6.

BMW is in concurrentie met Audi en kiest dus ook voor de saaie weg.
@zdev: Citroen C6 ‘saai’?!
@jaapies: vanuit het BMW perspectief gezien: ja.
@zdev: Qua design? Nee hoor. Vanuit het BMW-perspectief is de C6 dan juist buitenaards.
@Citrofiel: ik vind hem mooi hoor! Maar sportief is ie niet :)
@zdev: Oh, gaat het om sportiviteit. Dan vind ik het prima, sportief is een C6 inderdaad niet. ;)
Ik vind het wel enigszins hypocriet om een M5 en een (wannabe) schone auto tegelijkertijd te lanceren. Het is voor de hand liggend dat beide auto’s er komen, maar zet ze dan niet naast elkaar, terwijl je heel pretentieus roept dat je voor milieuvriendelijk rijden bent. Het ligt er dan wel heel dik bovenop dat het hun eigenlijk helemaal geen bal interesseert.
@appeltje: Het interesseert BMW wel alleen zij weten ook dat schoon rijden een keuze is van de klant. En een automerk moet voor ieder wat wils in huis hebben en die 2 uiterste tonen nu mooi :)
@appeltje: het is pas echt hypocriet als ze het los van elkaar doen en dan net doen alsof het andere model niet bestaat
de M5 blijft een beetje te bescheiden
@kets: Ja.. hij is erg “braaf”.. de waanzinnige specs maken dit echter wel goed. Een echte Hells Angel in Armani pak dus.
@Freewarefreak: Ik noem dat gewoon ‘Een wolf in schaapskleren’ :)
Zolang het geen station betreft valt Audi zowieso af voor mij. Audi sedans/sportback zijn niet interessant genoeg.

Voor mij gaat het tussen BMW en Mercedes. Op dit moment zou ik erg twijfelen tussen de nieuwe BMW 5-serie en de nieuwe Mercedes CLS. Beiden zeer mooie auto’s.
Die M5 ziet er erg goed uit, echt super mooi vergeleken met het vorige model! Complimenten aan Arjan. Wel jammer dat de openingspost me aan een Citroen C6 deed denken? Raar…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).