Buick Envision Concept: voor de Chinamensen

Auteur: , 11 Reacties

In China vinden ze Buick nog wel enigszins interessant, in tegenstelling tot de rest van de Wereld. Vandaar dat tijdens de Shanghai autoshow de Buick Envision Concept is onthuld.

Deze nieuwe hybride SUV is een conceptcar voor de Chinese markt, redelijk vergelijkbaar met hetgeen we exact 2 jaar geleden zagen. De auto is tot stand gekomen dankzij een joint venture tussen Shanghai GM en de Pan Asia Technical Automotive Center. De Envision hefte en volledig carbon chassis en maakt gebruik van een 2,0-liter direct ingespoten benzinemotor gekoppeld aan twee elektromotoren en een acht-speed automatische versnellingsbak. De elektro-power wordt opgeslagen in een lithium-ion batterij, tevens is er op het dak een zonnecel aanwezig om extra energie op te wekken. Leuk natuurlijk, maar persoonlijk vind ik die vleugeldeuren het meest interessant!11 reacties

Beetje smal en hoog in verhouding, met ogenschijnlijk veel te kleine wielen. Wel gaaf design maar had wel wat breder gemoeten.
waar ken ik die achterkant van?
@sirmustang: Infiniti Etherea
@Renesis: je hebt gelijk
De ideale auto voor mensen met een garage met 3 mtr plafondhoogte.
Wel mooie Koenigsegg deuren. ;)
Die deuren zijn wel een leuk idee. Als je nou de ene aan de voorkant laat scharnieren, de andere aan de achterkant, je laat ze omhoog klappen, je ontwerpt ze zo dat ze een liftende werking hebben en je laat ze hard draaien, dan heb je een helikopter. ;)
Cool ding! :)
Mooie techniek ,komt alleen nooit op de markt .
Met die deuren kan je een moord plegen.
voorkant doet me denken aan lancia delta
Niet echt lelijk maar achteraan zit ie nogal hoog. De deuren zijn gewoon niet in productie te nemen, want wie kan zijn deur nog openen in zijn garage met dit ding? Droom concept vrees ik dus.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).