Ford doet onderzoek: de autokleuren per land

Auteur: , 43 Reacties

Frankrijk en Italië hebben een sterke voorkeur voor crèmekleurige auto's, in Turkije kiest bijna de helft van de kopers van een nieuwe auto voor wit, in Nederland en Denemarken is zwart het populairst, in Zweden wordt vaak voor oranje gekozen en in Tsjechië is blauw de trend...

Altijd handig, die periodieke kleuronderzoeken. Ditmaal was Ford de initiator, aangezien men graag wilde weten op welke kleur de voorraad moest worden afgestemd. Maar ondanks een grotere beschikbaarheid van levendige kleuren, blijven wit, zilver en zwart de populairste lakkleuren onder Ford-klanten in geheel Europa. Net als de mode veranderen ook kleurtrends elk jaar. Een klein, maar groeiend aantal kopers kiest bijvoorbeeld voor bruin, koper en andere aardkleuren. “Het duurde even voordat mensen warmliepen voor bruintinten, omdat die associaties opriepen met de jaren ’70 en ’80 en tot voor kort ouderwets werden gevonden,” zegt Francis. “Maar in de mode- en interieurwereld en nu ook in de auto-industrie is bruin helemaal terug in spannende, nieuwe interieur- en exterieurcombinaties.”

Wit blijft een enorme hit in Turkije (49% van de verkochte auto’s) en is daarmee de populairste kleur voor Ford-auto’s. Turkije, met zijn warme klimaat, koos ook het minst vaak voor zwarte auto’s. Daarentegen koos Denemarken het vaakst voor zwart en het minst vaak voor wit. Maar landsgrenzen en het klimaat bepalen niet altijd de kleurkeuze van autokopers. Zo zijn in Noorwegen en Portugal dezelfde zes kleuren favoriet.

Tsjechië is het enige land waar een andere kleur dan zwart, wit of zilver favoriet is. Een kwart van de Tsjechische kopers koos in 2010 voor een blauwe Ford. Van alle landen werd in Tsjechië ook het meest gekozen voor rood – een weerspiegeling van de kleuren rood en blauw in de Tsjechische vlag? Maar patriottisme heeft zijn grenzen. In Nederland worden nauwelijks oranje auto’s verkocht, terwijl Ierland met de verkoop van groene auto’s bijna onder aan het landenklassement staat.

Dit jaar zullen er in Europa waarschijnlijk een aantal opvallende nieuwe kleurtrends te zien zijn. De introductie in 2011 van de geheel nieuwe Ford Focus in opvallende kleuren zoals ‘Candy Yellow’, ‘Candy Red’ en ‘Mars Red,’ of het verbluffende ‘Tangerine Scream’ op de Focus ST die op de Autosalon van Parijs te zien was, zijn volgens Ford de eerste aanzet.

Bovenstaande foto is met dank aan appeltje: Je voudrais de la couleur s.v.p.!43 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Méér auto’s met een koper kleurtje graag!!
http://www.streetlegaltv.com/wp-content/blogs.dir/10/files/2011/03/IMG_9639.jpg
@Laue: kwijl…
@Laue:

Nee je bedoeld; Meer auto’s zoals dit graag.

de kleur doet er dan niet toe :p
@Laue: ‘warm oranje’ dus ? Welkom in Nederland ! :lol:
Zwart en donkergrijs vind ik over het algemeen het mooist op een auto, maar het hangt er vaak ook vaaf welk type auto je rijdt. Dat gifgroen van die RS past echt ook op die auto, maar zet het op een stationwagon en het trekt op niets! Op stadsauto’s zie ik bijvoorbeeld graag wel een fel en opvallend kleurtje.
@davidve: Nee want dan denken ze dat je bij KPN werkt.
@davidve: Of het mooie RS blauw mag er ook zijn.
Blauw, maar vooral goud/bruin zijn toch echt dé kleuren.
Ik snap de Italianen en Turken!
@philipzuidijk: zal ik de toelichting geven, of doen je dat liever zelf..?? ;)
@bigcar: rofl…
De mocca-antraciet-kleur van Volkswagen vind ik ook erg fraai. Een keer wat anders, maar toch een heel degelijke kleur.

voorbeeld
@KeesB: Verkeerde linkje? Ik zie een zwarte Passat…
@Citrofiel: Bij VW heet zwart tegenwoordig “mocca-antraciet”…
@Esprit_de_Flandre: Letters, dat is het enige waarmee VW creatief durft te zijn. :roll:
LOL
En een kameraad van mij wou geen Ford Focus RS kopen omdat die er te subtiel uit ziet volgens hem !
@SimonMc:
LoL, laat hem misuoka rijden dan ofzo.
donkerblauw en -groen is voor saaie leasepikken. Zwart alleen als je chromen lijsten hebt en het meer dan eens in de maand schoonmaakt ;)
@Atenza: Ben ik eens met je ;)
@Atenza: ..en dan nog een contrasterend interieurtje, zodat het zwart ‘zwarter’ wordt…smullen !
Hm, vind bruin toch nog steeds niet echt mooi. Zodra het meer richting oranje gaat wordt het wel weer super mooi :)Wat minder saaaai… :P
Wel coole foto boven t artikel trouwens :mrgreen:
in de jaren ’90 was Rood in Nederland de meest gekozen kleur voor een auto – nu is dat helaas wel anders. Als maar dat saaie zwart en grijs!
Ik heb zilverblauw (zilver overheersend) met chrome fancy dingetjes (lower grill en trunkstripje):D
@G-Ammo: geen ‘nederlandse’ onderdelen ? ;-)
Legermatgroen zoals de 458 uit de aankomende rijtest! (spoilert haha) ik ga zelf voor rood, valt lekker op en is lekker jeugdig ( uiteraard op kleine auto’s niet op een e klasse oid)
Het is ‘Mustard Yellow’ op een nieuwe Focus :)
Zwart of staalblauw voor mij!
Ligt aan de auto, maar metallic rood is bijna altijd goed.
Die focus rs kleurt lekker bij de connexxion bus xd
Wel dope hoor zón vel kleurtje (ala bovenstaande Focus) maar dan ben je wel gelijk een Coppermagnet,.. nee doe mij maar iets subtiels in de trant van een verspringing van kleur op bestaande “standaard” kleuren.
1 keer een opvallende kleur gehad op een auto,nooit meer .
Iedereen wist altijd waar ik geweest was :(
Doe maar zwart, maar dat nieuwe bruin is wel een lekker poepmode kleurtje hoor.
@norge: haha, zou mooi staan op dei ‘schijtende-hond-achterkant’ van de A7 Sportback !
Deze Focus heeft een schitterende kleur; bijterig, stoer, afstandelijk, bruut, grof, patser, niet-lief, giftig, gemeen, laag, platvloers, wreed, bozigjes, krachtig, keet, rellerig, mokerhard…enzo…you got my drift ? :lol:
waarom in nederland zwart, zoooo saai kies is iets anders
@kets: Nederlanders zijn saai, iedereen die zijn kop boven het maaiveld uitsteekt hakken we er af.
Geef mij maar groen (enkel op de focus RS) of felblauw, en anders kan ik de nieuwe bruin-trend wel smaken. Past erg goed op dikke sedans.
Hangt natuurlijk af van welke auto er onder dat verflaagje zit…

Ford Focus RS groen…

http://www.autodoplnky.cz/picture/galerie/kadett_green_02_b.jpg

Ford Focus RS blauw…

http://vauxhallspareparts.co.uk/Breaking/Nissan_Vanette_1999_2.3E_MWB_Blue/Nissan_Vanette_1999_2.3E_MWB_Blue_4.jpg

VW Scirocco wit…

http://www.tuning.gen.tr/imagdatas/14899_a.jpg

Nieuwe Focus ‘Mustard Yellow’…

http://www.saminverso.com/uploadMe/MyCarToytoaCorollaSeca1987.jpg
@Esprit_de_Flandre: briljante bijdrage! Top!
@betonstaal: waar zijn trouwens al die ‘geweldige en degelijke’ opel astra gsi’s gebleven? Ik zie ze nooit meer.
De tunings mensen ga ik nu enorm in het zonnetje zetten. Goed! Jullie laten jullie auto’s in de meest gave kleuren spuiten. Zo maken jullie het een kleuren feest op de openbare weg.

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de USA. De good old states waar vaak de donkerrood metallic auto’s rijden en zwarte auto’s met chrome velgen, en waar opvallen zorgt voor verbazend wekkende kleuren zee.

Hier in NL huil ik iedere dag van de lak keuze van de mensen voor hun auto uitgezonderd van de tunings mensen uiteraard. Gelukkig woon ik niet in Turkije want wit vind ik zonder meer niet te pruimen.
Deze groene Ford Focus is onze bedrijfsauto die wij inzetten voor de dienstverlening aan huis van http://www.ombouwservice-webshop.com/

@ admin autoblog.nl: Het kenteken is duidelijk zichtbaar in het draadje die wordt gelinked als source en de locatie wordt genoemd. Is dit normaliter geen privacyschending? Ikzelf zit er niet, maar het zou beter zijn als kentekens worden ge-foto-shopped.
Mooi kleurtje maar weet niet of ik er zelf ook voor zou kiezen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).